Detaylar
Kim cevapladı?SunseTTime
Uzman
Gram fark yok. Mouse laglı, LatencyMon PC'yi açar açmaz kötü değerler verdi, oyun test ettim mouse ile yine görüntü bozuluyor. Neyse bunu da denemedim demem. An itibari ile deneyebileceğim bir şey kalmadı. Napalım olmayınca olmuyor demek ki. Artık bu defteri tamamen kapatabilirim. Ne donanım arızası çıkıyor, ne elektrik, ne de yazılımsal bir şey. Yine de çözülemeden kaldı. Yapacak bir şey yok.
Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 229574
Gram fark yok. Mouse laglı, LatencyMon PC'yi açar açmaz kötü değerler verdi, oyun test ettim mouse ile yine görüntü bozuluyor. Neyse bunu da denemedim demem. An itibari ile deneyebileceğim bir şey kalmadı. Napalım olmayınca olmuyor demek ki. Artık bu defteri tamamen kapatabilirim. Ne donanım arızası çıkıyor, ne elektrik, ne de yazılımsal bir şey. Yine de çözülemeden kaldı. Yapacak bir şey yok.
Windows kurulumu sen nasıl yapıyorsun?
SunseTTime
Uzman
Windows 10, Windows 11 22H2/23H2/24H2/25H2 orijinal ISO dosyalarını Rufus'a yazdırarak denedim. Hatta bir ara Rufus olmadan Media oluşturma aracı ile bile kurmayı denedim. Olmuyor abi, yapacak yok. Bıktım artık. Sinsi bir uyumsuzluk veya DDR5 tarafının prensesliği dışında ihtimal kalmadı. Giriş segment laptopta bile başım bu kadar ağrımazdı. Sistemi parça parça satıp kurtulmak istiyorum, toplu halde bu parçalar beni memnun edemedi, edemeyecek de.
SunseTTime
Uzman
Hiç bilgim yok, dikkat et. Elektrik çarpabilir.
@ggbye, bunu cikaramadigimdan tam paketlerken geri calisti. Yardimci olur musun? Direkt geri cekip zorlarsam elimde kalabilir. Mandal sistemi falan mi var?
SunseTTime
Uzman
Geri verme, nasıl çıkardın? Biz de sökerken uygularız.
SunseTTime
Uzman
Üç farklı lokasyon, online UPS ile gram fark etmemesi elektrik ihtimalini artik tamamen kapatiyor. Donanimsal bir ariza olmadigini da defalarca kanitladik. Her seferinde temiz kurulum sonrasi boylesine bir sorun yaratacak yazilimsal sorun da olamayacagi icin aklima gelen tek mantikli sebep DDR5'in RAM seçme konusunda çok hassas olması. Zira arkadaşın G.Skill Ripjaws S5 6000Mhz Cl32 RAM'i ve RTX 3070 Ti ile bu sorun tamamen cozulmustu. Arkadasim tasindi ama tatile geri gelecek. Geldiginde RAM'ini tekrar denerim. Muhtemelen yine duzelir diye dusunuyorum. Bu aşamada denenecek bir sey kalmadigi icin ya orta segment bir laptop alirim ya da PS5 alir kafami dinlerim. Kasa ile bir daha ugrasacak enerjim kalmadi. Yeni nesil sistemler cok prenses. Eskiler boyle degildi.Geri verme, nasıl çıkardın? Biz de sökerken uygularız.
Üst ve alt sağ kısma düz tornavidayı yerlestirip hafif ileri cekince geliyor. Zorlamaya gerek yok. Elle cikaramamistim. Yabanci videodan baktim onlar da boyle cikarmis. Haberin olsun.
Son düzenleme:
Üç farklı lokasyon, online UPS ile gram fark etmemesi elektrik ihtimalini artik tamamen kapatiyor. Donanimsal bir ariza olmadigini da defalarca kanitladik. Her seferinde temiz kurulum sonrasi boylesine bir sorun yaratacak yazilimsal sorun da olamayacagi icin aklima gelen tek mantikli sebep DDR5'in RAM seçme konusunda çok hassas olması. Zira arkadaşın G.Skill Ripjaws S5 6000MHz CL32 RAM'i ve RTX 3070 Ti ile bu sorun tamamen cozulmustu. Arkadasim tasindi ama tatile geri gelecek. Geldiginde RAM'ini tekrar denerim. Muhtemelen yine duzelir diye dusunuyorum. Bu aşamada denenecek bir şey kalmadigi icin ya orta segment bir laptop alirim ya da PS5 alir kafami dinlerim. Kasa ile bir daha ugrasıcak enerjim kalmadi. Yeni nesil sistemler cok prenses. Eskiler boyle değildi.
Üst ve alt sağ kısma düz tornavidayı yerlestirip hafif ileri cekince geliyor. Zorlamaya gerek yok. Elle cikaramamistim. Yabanci videodan baktim onlar da boyle cikarmis. Haberin olsun.
Sorun RAM olsa idi, timing girince düzelirdi. EXPO 1 açık 24 saat bir teste bırak geçerse RAM sorunsuz. RAM piyasası şu an çok iyi. 2-3K aşağı verip, farklı RAM alabilirsin.