AMD yazılımından CPU ve GPU hız aşırtma ile EXPO profili (5600MT/s) açıkken oyuna girdiğimde mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayar yeniden başlatıldığında kasadaki 4 fanın LED ışıkları yanıp sönüyor ve bir süre sonra tamamen kapanıyor.
Denediğim adımlar:
OCCT testinde sorun çıkmadı.
MemTest86 ile RAM’i 5600MT/s hızında test ettim, hata almadım.
CPU overclock'u kapatıp RAM’i 4800MT/s'e çektim. Sadece GPU overclock açıkken oyuna girdiğimde mavi ekran almıyorum ama bir süre sonra fan LED'leri yine yanıp sönmeye başlıyor.
Bu sorun Doom: The Dark Ages ve Horizon Forbidden West’te oluyor.
Aynı sistemle RDR2 oynarken tüm ayarlar açıkken hiçbir sorun yaşamıyorum.
Oyunları DualSense kontrolcüyle oynuyorum, tam haptic feedback için USB ile bağlıyorum. USB'den olabileceğini düşündüm, Bluetooth denedim, çözüm olmadı.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip yeniden kurdum, işe yaramadı.
HWiNFO64 ile güç değerlerine baktım, PSU normal görünüyor.
Bilgisayar akım korumalı prizde.
Sorun nerede olabilir? Neden bazı oyunlarda oluyor, bazılarında olmuyor? Aklım almadı bu işi
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
2.5 inch HDD var sistemde. Hard Disk Sentinel programında baktığımda bad sector uyarısı aldım. Hard diski çıkardım. AMD'nin yazılımından CPU hız aşırtmayı açtım. BIOS'ta EXPO'dan ayrı 6000MT/s profili vardı. Onu da aktif hale getirdim. Oyuna girdim. Hiçbi şekilde mavi ekran vermedi. Suçlu hard diskmiş hocam Muhtemelen oyuna girdiğinde voltajı dengesizleştiriyo.
2.5 inch HDD var sistemde. Hard Disk Sentinel programında baktığımda bad sector uyarısı aldım. Hard diski çıkardım. AMD'nin yazılımından CPU hız aşırtmayı açtım. BIOS'ta EXPO'dan ayrı 6000MT/s profili vardı. Onu da aktif hale getirdim. Oyuna girdim. Hiçbi şekilde mavi ekran vermedi. Suçlu hard diskmiş hocam Muhtemelen oyuna girdiğinde voltajı dengesizleştiriyo.