Bütçe
8.000 TL

Wardom

Başarılı
Yer
İstanbul
Elektrik oturduğum yerde günde en az 2-3 kez gidiyor.
10 dakika kadar açık kalsa yeter, kendim güvenli şekilde kapatmak istiyorum. Kaliteli olup da daha uzun tutabilen varsa da olur tabii.
İleride sistem yükseltmeme karşı biraz da ileriye yönelik bir şey olursa güzel olur. Gerekirse bütçeyi arttırırım.
Bir de UPS alınca akım korumalı priz almam da gerekir mi? Scheinder 5'li veya APC teklisi gibi.

Sistem özellikleri:
  • Ryzen 5 3600X
  • MSI 2070 Super
  • Power Boost 750 watt psu
  • MSI 2K 27 inç monitör

Son düzenleme:
Elektrik oturduğum yerde günde en az 2-3 kez gidiyor.
10 dakika kadar açık kalsa yeter, kendim güvenli şekilde kapatmak istiyorum. Kaliteli olup da daha uzun tutabilen varsa da olur tabii.
İleride sistem yükseltmeme karşı biraz da ileriye yönelik bir şey olursa güzel olur. Gerekirse bütçeyi arttırırım.
Bir de UPS alınca akım korumalı priz almam da gerekir mi? Scheinder 5'li veya APC teklisi gibi.

Sistem özellikleri:
  • Ryzen 5 3600X
  • MSI 2070 Super
  • Power Boost 750 watt psu
  • MSI 2K 27 inç monitör
UPS Önerileri için Adım Adım Çözüm

1. Güç İhtiyacını Hesapla:
- Sisteminizin toplam güç tüketimi:
- Ryzen 5 3600X: Yaklaşık 95W
- MSI 2070 Super: Yaklaşık 215W
- Monitör: Yaklaşık 50W
- Toplam güç: 95 + 215 + 50 = 360W
- Üst sınır ekleyerek ihtiyacınız olan UPS watt kapasitesi en az 500-600W olmalıdır.

2. UPS Seçenekleri:
- APC Back-UPS Pro 1000VA (600W)
- 10 dakikaya kadar süre verir (yüküze bağlı olarak)
- 230V çıkışlarla uyumlu.
- Yüksek verimlilik.
- Schneider Electric Eas UPS 600VA/360W
- Yüksek dayanıklılık.
- Belli bir süre derecelendirilmiş kapasitede çalışabilir.
- CyberPower CP1500EPFCLCD
- 900W’a kadar destekler.
- LCD ekranı ile durum gözlemi sağlar.

3. Uzun Süreli İhtiyaç İçin:
- Eğer grafik kartı ve diğer bileşenler için çok fazla güç harcıyorsanız, gelecekteki yükseltmeler için APC Back-UPS Pro 1500VA (900W) gibi daha güçlü bir model düşünmek faydalı olabilir.

4. Akım Koruma Prizi:
- UPS'inizde aşırı yük, dalgalanma ve kısa devre koruması vardır. Ancak ek güvenlik için:
- Akım korumalı priz almak iyi bir fikirdir.
- Yüksek kaliteli bir model seçin; Schneider veya APC markalarının korumalı prizlerini tercih edebilirsiniz.

5. Raylı ve Düşük Voltaj:
- UPS’in herhangi bir sorununda düşük voltaj durumunda bile bilgisayarınızı koruyarak veri kaybını önler.

Not:
Seçeneklerin uygun fiyat ve stok durumunu kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, UPS’inizi doğru bir şekilde yerleştirip düzenli olarak bakım yapmanızı öneririm.