Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Çok müzik dinleyen ve film/dizi izleyen biriyim. Mevcut PC ses sistemim Fosi Audio V1.0G preamp ve Dali Zensor 1 hoparlörler ile. Çok memnunum. Müzik koleksiyonum komple FLAC. Audiophile değilim.

Geceleri komşulara ve evdekilere rahatsızlık vermemek için kulaklık arayışındayım. 8.500 TL'ye sıfır Sennheiser HD 599 SE buldum. Sizce mantıklı mı? Open-back olması iyi mi kötü mü?

Veya bu fiyat civarında sıfır tavsiye ettiğiniz başka kulaklık var mı?

Ayrıca bu kulaklığı DAC olmadan direkt anakart ile kullanmam mümkün mü? Tavsiye eder misiniz? Anakartım MSI MPG X870E CARBON WIFI. Line-out portu şu an hoparlörlerim ve Fosi amp tarafından kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst mid ve düşük tiz bölgesinde 75 dB'ye varan ses sizmasi durumu var. Komşularla kavga edebilirsin :D 7/24 kullanmaya uygun bir urun degil eger evin yalitimi kotu ise.

Closed-back olarak AKG K371, AKG K361 veya Rode NTH-100 oneririm. NTH-100'de birtakim problemler mevcut ama sorunsuzuna denk gelirsen cok guzel kulaklik. Ayrica bu kulakliga mikrofon ilavesi de yapilabiliyor.

Üst mid ve düşük tiz bölgesinde 75 dB'ye varan ses sizmasi durumu var. Komşularla kavga edebilirsin :D 7/24 kullanmaya uygun bir urun degil eger evin yalitimi kotu ise.

Closed-back olarak AKG K371, AKG K361 veya Rode NTH-100 oneririm. NTH-100'de birtakim problemler mevcut ama sorunsuzuna denk gelirsen cok guzel kulaklik. Ayrica bu kulakliga mikrofon ilavesi de yapilabiliyor.
Open-back olunca dışarıdan ne dinlediğimiz duyuluyor mu? Closed-back olması daha mı iyi bu konuda?

K371 ile K361 arasında çok fark var mı? Şahsen K361'in fiyatı daha cazip geldi. Hele Sennheiser HD 599 SE'den daha iyi ise. DAC gerekli mi yoksa anakartıma veya kasama direkt takmam mümkün mü? Dediğim gibi Line-out portu şu an zaten hoparlörlerim tarafından kullanılıyor.

Blue Yeti USB mikrofonum var zaten. O yüzden Rode model çok işime yaramaz gibi. Yorumları da çok güzel değil gibi, dışarıya ses sızması yapıyor diyenler var.

Open-back olması iyi mi kötü mü?
Arka açık olursa çok geniş ve gerçekçi bir sahne derinliği elde ediliyor. Fakat bununla birlikte izolasyon olmadığı için dış ortamlardaki sesi de duyuyorsun. Kapalı olduğunda izolasyon sağlanıyor ama sahne genişliği açık olanlara kıyasla çok daha sıkışık oluyor. Arka açık olunca dışarıdan ne dinlediğin duyuluyor evet.

@Liguori, K371, K361'in bassli versiyonu. Haricinde cok ufak farklar var. K371'e butcen zorlaniyorsa K361 alinabilir.

K361 alinabilir. Guncel olarak en iyi 3 closed-back kulaklik K361, K371 ve NTH-100 zaten.
Open-back veya closed-back hangisini tercih edeceğime nasıl karar vermeliyim?

Sessiz bir odada yalnızım. Evin yalıtımı iyi. Ama ben gene de ultra sessizlik istiyorum ve dışarıdan rahatsız olmak istemiyorum. Ona rağmen kulaklıktan olabildiğince iyi ses almak istiyorum. K361 bunları karşılar mı?

Çok müzik dinleyen ve film/dizi izleyen biriyim. Mevcut PC ses sistemim Fosi Audio V1.0G preamp ve Dali Zensor 1 hoparlörler ile. Çok memnunum. Müzik koleksiyonum komple FLAC. Audiophile değilim.

Geceleri komşulara ve evdekilere rahatsızlık vermemek için kulaklık arayışındayım. 8.500 TL'ye sıfır Sennheiser HD 599 SE buldum. Sizce mantıklı mı? Open-back olması iyi mi kötü mü?

Veya bu fiyat civarında sıfır tavsiye ettiğiniz başka kulaklık var mı?

Ayrıca bu kulaklığı DAC olmadan direkt anakart ile kullanmam mümkün mü? Tavsiye eder misiniz? Anakartım MSI MPG X870E CARBON WIFI. Line-out portu şu an hoparlörlerim ve Fosi amp tarafından kullanılıyor.

Merhaba nasılsın? Bir dönem HD 560S kullandım. O zamanlar güzel bir deneyimdi. 8,5K HD 599SE bulmak avantajlı gelebilir fakat tamamı plastik, sahnesi dar ve enstrüman ayrımı başarılı olmayan bir kulaklığa 8,5K bile fazla.

Arkası açık kulaklık başka bir deneyim. Sesini açmaya gerek kalmadan müzikteki her ayrıntı seni sarıyor. Müziğin rengini hissediyorsun. Tecrübe etmeni isterim.

Bence paranı koruyup Black Friday indirimlerinde DT 990 PRO 32 Ohm düşürmeye bak. Kapalı kulaklık olarak K371'e yükseldiysen bu modellerin katili FT1'i öneririm. Fiyatının üstünde premium hissettiren bir kulaklık. PC anakartta sürebilirsin. İçinde 4.4MM balanslı kabloda çıkıyor. Parayla almaya kalksan kabloyu 1K'ya alamazsın. Yerinde olsam bu bütçelerde tek kurşunumu FT1 için atardım. :)

Merhaba nasılsın? Bir dönem HD 560S kullandım. O zamanlar güzel bir deneyimdi. 8,5K HD 599SE bulmak avantajlı gelebilir fakat tamamı plastik, sahnesi dar ve enstrüman ayrımı başarılı olmayan bir kulaklığa 8,5K bile fazla.

Arkası açık kulaklık başka bir deneyim. Sesini açmaya gerek kalmadan müzikteki her ayrıntı seni sarıyor. Müziğin rengini hissediyorsun. Tecrübe etmeni isterim.

Bence paranı koruyup Black Friday indirimlerinde DT 990 PRO 32 Ohm düşürmeye bak. Kapalı kulaklık olarak K371'e yükseldiysen bu modellerin katili FT1'i öneririm. Fiyatının üstünde premium hissettiren bir kulaklık. PC anakartta sürebilirsin. İçinde 4.4MM balanslı kabloda çıkıyor. Parayla almaya kalksan kabloyu 1K'ya alamazsın. Yerinde olsam bu bütçelerde tek kurşunumu FT1 için atardım. :)
Biraz daha araştırdım. Kesinlikle kapalı kulaklık düşünüyorum. Dışarı ses konusunda çok hassasım.

K371 veya 10.000 TL civarı bir kulaklık arıyorum. FT1 de güzel gözüküyor.

PC anakartta sürmeyeceğim. DAC/AMP alacağım. Bunun için ayrı konu açacağım.