Çözüldü 8+8 CPU bağlantısı nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burkiii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    cpu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

burkiii

Başarılı
İşlemci: R9 7950X.
Anakart: MSI X670E Carbon.
PSU: FSP 1200W ATX 3.0
Merhaba. Yukarıdaki sistemi toplarken PSU bağlantısında takıldım. Aşağıya ilgili görselleri bırakıyorum.

PSU kutusundan üzerinde CPU yazan son görseldeki 2 kablo çıkıyor. Bunların uçlarını 2. görseldeki PSU'nun CPU girişine bağlıyorum. Diğer uçları anakarttaki CPU Power1 ve CPU Power2 girişine takacağım sanırım. Ancak görseldeki gibi kablolardan bir tanesinin 2 adet çıkışı var. Benim bahsettiğim gibi bağlarsam 1 tane uç boşta kalacak.

Bu şekilde olması mı gerekiyor yoksa başka şekilde mi bağlayacağım?

Çözüm
Ucunda 2 çıkış olan kablonun ucunda CPU yazıyor mu? Yazıyor ise o kablonun tek çıkış olan tarafını PSU'da CPU yazan yere bağlayıp diğer 2 ucu anakarta bağlayabilirsiniz. Ya da 2 farklı hattan çıkış almak isterseniz iki kablonun da ucunu PSU'ya bağlayıp ucunda 2 çıkış olan kablonun tekini bir girişe, diğer tekli kabloyu da diğer girişe bağlayabilirsiniz. İki hat genelde besleme açısından daha sağlıklı olacaktır, ancak ucunda 2 çıkışı olan kabloyu da tek başına kullanabilirsiniz. Pratikte anakarta tek 8 pin bağlamanız yeterli ancak sağlıklı besleme açısından 2 slotu da doldurmanız faydanıza olur.

Kutu icerigine iki tane tekli 8 pin koymak varken niye boyle bir şey yapmislar anlam veremedim. Bu arada o sisteme sleeve kablolar cok yakisir ama once baglantilari halledin sonra modifiyeyi dusunuruz.

Bu dediğiniz daha da sağlıklı olan yöntemdir. İki hattı da kullanarak daha dengeli bir güç dağıtımı elde edersiniz. Benim dediğim gibi yaparsanız 1 CPU girişi PSU'da boş kalacaktır. Ancak dediğim gibi pek fark yaratan bir unsur değil. Kablo kirliliğini umursamıyorsanız ikisini de takın ayrı ayrı .

En iyisi konu sahibi son dedigi gibi yapsin.

Kutu icerigine iki tane tekli 8 pin koymak varken niye boyle bir şey yapmislar anlam veremedim. Bu arada o sisteme sleeve kablolar cok yakisir ama once baglantilari halledin sonra modifiyeyi dusunuruz.
Diger montaj isleri ne alemde?

tamam dediğim şekilde yapıp bi deneyeceğim inşallah olur

En iyisi konu sahibi son dedigi gibi yapsin.

Diger montaj isleri ne alemde?
lian li 24 pin ve gpu kablosu var hocam onları da montajlayacağım.

yarın sabaha onları montajlamaya geçeceğim. ama sanırım a-rgb çoğaltıcıya ihtiyaçım olacak. anakartta 2 tane argb girişi var ama benim sistemde toplamda 4 tane argb çıkışı olacak. gerçi sistem çalışşsında çoğaltıcı filan hallolur heralde. onun için de ekstra yardım isteyeceğim forumdan

Hocam kasa fanlari ve CPU fanlari icin ARGB cogaltici kablolari cikmasi lazim. Eğer cikmadiysa ki mumkun değil coklayici kablolar bolca var piyasada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…