PCI-e'de 6+2 pin zaten? O ekstra iki pin sense için var. Ekran kartına bu kablodan 150W çekebilirsin diyor. Kontrolcü de gerekmediğinden koymamışlardır.
Hocam psu üzerindeki 3 adet 8 pin girişinin biri cpuya gidiyor zaten 2 giriş kalıyor. İkisi de gpu’ya gittiği için bu kontrolcüden gelen 6 pini psunun sata molex girişlerine uydurma şansım var mı yoksa tek yol cpu’daki pinler mi?

Hocam psu üzerindeki 3 adet 8 pin girişinin biri cpuya gidiyor zaten 2 giriş kalıyor. İkisi de gpu’ya gittiği için bu kontrolcüden gelen 6 pini psunun sata molex girişlerine uydurma şansım var mı yoksa tek yol cpu’daki pinler mi?
Var. O yüzden yukarıda iki tane dönüştürücü attım. Biri 2 tane molex'i PCI-e 6+2 pine çeviriyor, öbürü CPU'yu PCI-e'ye (onu sorman lazım).

Var. O yüzden yukarıda iki tane dönüştürücü attım. Biri 2 tane molex'i PCI-e 6+2 pine çeviriyor, öbürü CPU'yu PCI-e'ye (onu sorman lazım).
O molexleri de bu kablo ile psudaki molex kısmına mı bağlayacağım yani araya bi kablo daha mı giriyor, kusura bakmayın çok basit bir şey soruyorsam 😅

Dosya Ekleri

• IMG_9355.webp
    IMG_9355.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 7
Evet.

@atasevdikk bunu deneyin. 6 pin direkt molex/sata kısmına takılmıyor mu?
Hocam rgb kontrolcüden gelen kablonun ucu dişi yani pin değil o yüzden takılamaz araya molex dönüştürücüyü koymak gerekiyor o yüzden

Hocam her 8 pin 6+2 şeklinde mi? Yurt dışında yaşıyorum da attığım linke bakabilir misiniz bu attığım linkteki dönüştürücü sabit 8 pin mi 6+2 mi

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Hocam rgb kontrolcüden gelen kablonun ucu dişi yani pin değil o yüzden takılamaz araya molex dönüştürücüyü koymak gerekiyor o yüzden

Hocam her 8 pin 6+2 şeklinde mi? Yurt dışında yaşıyorum da attığım linke bakabilir misiniz bu attığım linkteki dönüştürücü sabit 8 pin mi 6+2 mi

6+2'dir 8 pin yapacaklarını pek sanmıyorum. Satıcıya sor istersen.

6+2'dir 8 pin yapacaklarını pek sanmıyorum. Satıcıya sor istersen.
https://allegro.pl/oferta/akyga-kab...x-molex-m-pci-express-6pin-m-0-15-18130798786

Tamam onun yerine direkt bunu buldum, sipariş edeceğim. Rgb için araya bir kablo daha girmesi tatsız bir de bunu kablolamakla uğraşacağız. Bir de şimdi boşa düşen pci-e kablosu ile elimde 2 adet çift başlı 8 pin pcie var. Bunun birini kullanıp diğeri yerine yine tek başlı pcie kablosu almak daha mı mantıklı