Merhaba, iyi Sosyaller. Ekim 2024'te Ostim Teknik Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi (yeni adıyla Siber Güvenlik) programından 3.55 ortalama ile mezun oldum. Ostim Teknoparktaki bir firmada 1 sene 3 ay (6 ayı zorunlu staj) çalıştım ve mücbir sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım. Mezun olduğum günden beri iş arıyorum ancak geri dönüş bile alamıyorum. Uluslararası arenada geçerliliği olan ve Türkiye'de fahiş fiyatlara denk gelen sertifikasyonların çoğuna sahip değilim, CompTIA PenTest+ için CybraryIT üzerinden aldığım sertifikasyon var sadece, bunun dışında sertifika dolu ancak dikkate değer olduğunu düşünmüyorum. Şu an da HackerOne üzerinden bugbounty deniyorum ancak henüz dişe değer bir ücret almadım, bir gelirim olmadığı için de sertifikasyonlara yatırım yapamıyorum. Cisco'nun ücretsiz Career Path'lerine ait sertifikalar üzerinde duruyorum. Bütün öneri ve eleştirilere açığım, ne gibi bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?Deniz744
Başarılı
Merhaba, iyi sosyaller. Ekim 2024'te Ostim Teknik Üniversitesi bilişim güvenliği teknolojisi (yeni adıyla siber güvenlik) programından 3.55 ortalama ile mezun oldum. Ostim teknoparktaki bir firmada 1 sene 3 ay (6 ayı zorunlu staj) çalıştım ve mücbir sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım. Mezun olduğum günden beri iş arıyorum ancak geri dönüş bile alamıyorum. Uluslararası arenada geçerliliği olan ve Türkiye'de fahiş fiyatlara denk gelen sertifikasyonların çoğuna sahip değilim, comptıa pentest+ için cybraryıt üzerinden aldığım sertifikasyon var sadece, bunun dışında sertifika dolu ancak dikkate değer olduğunu düşünmüyorum. Şu an da hackerone üzerinden bugbounty deniyorum ancak henüz dişe değer bir ücret almadım, bir gelirim olmadığı için de sertifikasyonlara yatırım yapamıyorum. Cisco'nun ücretsiz Career Path'lerine ait sertifikalar üzerinde duruyorum. Bütün öneri ve eleştirilere açığım, ne gibi bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
Green Card başvurusu yapıp şansını Amerika'da dene.
1 kere reddedildim zaten, ama daha önce istihdam maddesi üzerinden başvurmadım. Detaylar için yeni konu açmama gerek var mı bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?Green Card başvurusu yapıp şansını Amerika'da dene.
Deniz744
Başarılı
1 kere reddedildim zaten ama daha önce istihdam maddesi üzerinden başvurmadım. Detaylar için yeni konu açmama gerek var mı bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Başvuru 115 gün sonra 115 gün sonra kadar başvuruyu yapın Amerika'nın kendi sitesinde çalışma iznini nasıl alacağınız yazıyor zaten.
Amerika'da saati 12 dolara Fast foodda işe girersin veya kasiyer olursun. Aylık 1920 dolar eder kira ortalama bir evde 300 500 dolar kadar. Haftalık groceries alışverişin 100 dolar o da 400 dolar ediyor yani ortalama aylık harcaman 800 900 dolar artanı biriktirirsin.
Yazilım testcisi olabilirsin aslinda denedin mi? Sahsen param olsa onun sertifikasini almak istiyorum. Bu arada yeteneklerin bu ulkede bes para etmez dayin olacak. Agzinla kus tutsan yine bir ise giremezsin. Hatta ozel sektorde senin bolumun icin acilan ilanlara basvursan bile oraya senden daha az biligili hatta o sertifikalara ve diplomaya sahip olmayan ama dayisi olan birisni alacaklar. Bu yuzden bence yasin gencken direk kac kurtar kendini veya kendi isini kurmaya bak. Ise girersem bir is kurmayi deneyecem. Sahis sirketi kurup play store'a uygulama yukleyecem. Bakalim olursa artik.
ALCYONEUS
Uzman
Merhaba, iyi sosyaller. Ekim 2024'te Ostim Teknik Üniversitesi bilişim güvenliği teknolojisi (yeni adıyla siber güvenlik) programından 3.55 ortalama ile mezun oldum. Ostim teknoparktaki bir firmada 1 sene 3 ay (6 ayı zorunlu staj) çalıştım ve mücbir sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım. Mezun olduğum günden beri iş arıyorum ancak geri dönüş bile alamıyorum. Uluslararası arenada geçerliliği olan ve Türkiye'de fahiş fiyatlara denk gelen sertifikasyonların çoğuna sahip değilim, comptıa pentest+ için cybraryıt üzerinden aldığım sertifikasyon var sadece, bunun dışında sertifika dolu ancak dikkate değer olduğunu düşünmüyorum. Şu an da hackerone üzerinden bugbounty deniyorum ancak henüz dişe değer bir ücret almadım, bir gelirim olmadığı için de sertifikasyonlara yatırım yapamıyorum. Cisco'nun ücretsiz Career Path'lerine ait sertifikalar üzerinde duruyorum. Bütün öneri ve eleştirilere açığım, ne gibi bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
Yalnız değilsin. Farklı bölümlerden mezun bir sürü kişi seninle birlikte işsiziz. Bırak işi, staj yeri ayarlamak bile imkansız gibi bir şey. Sen yine iyi bir yer bulup uzun süre stajını yapmışsın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Pasaportumu aldigimdan beri basvuruyorum 1 turlu denk gelmiyor. Piyango cikmasindan daha zor cunku kazanmakla kalmiyor elcilikten randevu alman icin 1 yil suresi vardi galiba ve o randevuyu asla alamiyormussun buradan. Oyle okumustum.@Deniz744, Green Card çıkması piyango çıkmasıyla aynı olasılığa denk geliyor. Evet, oraya gidip kasiyer olsa bile hayatını çok güzel şekilde devam ettirir fakat bu ihtimal olmazsa ne yapacağım diye düşünülmeli. 115 gün az bir süre değil.
En kolay yolu oradan bir hatun bulup evlenip gitmek.@ProfTech, en başta maddi durumun iyi olması gerekiyor. Vize, kart, sağlık raporu vs. toplamda 2.500 doları buluyor. Bir de bunun uçak bileti var, oraya gidince iş ve konaklayacak yer bulana kadar iadereten para gerekiyor.
Maalesef herkese nasip olmuyor. Kazanıpta gidemeyen çok gördüm.