Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Arkadaşlar, maalesef ki ülkemizin hali ve durumu ortada. Benim gibi genç kesim iş bulamıyor ya da bulsa da standartlar kötü oluyor. Ben de şu an 18 yaşına yaklaşık 5-6 ay önce girmiş, üniversite okuyan biriyim lakin eğer ki DGS ile 4 yıllığa geçiş yaparsam ve o dönem de gene bu anlattığım gibiyse ne olacak inanın bilmiyorum ve bilmemekle birlikte endişeler içerisine kapılıyorum. Benim gibiler varsa veya önceden benim gibi olup bu çıkmazın içerisinden nasıl çıkabildiğini söyleyecek olursa lütfen konuşalım.

Arkadaşlar, maalesef ki ülkemizin hali ve durumu ortada. Benim gibi genç kesim iş bulamıyor ya da bulsa da standartlar kötü oluyor. Ben de şu an 18 yaşına yaklaşık 5-6 ay önce girmiş, üniversite okuyan biriyim lakin eğer ki DGS ile 4 yıllığa geçiş yaparsam ve o dönem de gene bu anlattığım gibiyse ne olacak inanın bilmiyorum ve bilmemekle birlikte endişeler içerisine kapılıyorum. Benim gibiler varsa veya önceden benim gibi olup bu çıkmazın içerisinden nasıl çıkabildiğini söyleyecek olursa lütfen konuşalım.
İlk önerim biraz bütçe oluşturabilirsen ailen vs. Yurt dışı yap. Oralarda zorla bence kariyerini.

Referans olmadan iş bulmak zor maalesef. Özel sektörde genelde iş ilanlarında deneyim isteniyor. Hem okuyup (ve mezuniyet sonrası DGS sınavına hazırlanmakla birlikte) hem de çalışmayı yürütebilecekseniz eğer yapmak istediğiniz mesleğe yönelik part time (yarı zamanlı) iş imkanı varsa (standartlar çokta kötü değilse) başvurun derim. Maksat deneyim kazanmak ve işi öğrenmek olsun. Hatta mümkünse gönüllülük esaslı olarak bir şekilde çalışın derim, işletmelerin İK'larıyla iletişime geçmeyi deneyin. Nasibinizi zorlayın yani. Eğer iş bulamıyorsanız da teorik de olsa kendi imkanlarınızla bilgiler edinmeye çalışın (tıpkı ders çalışmak gibi).

Dediğim tavsiyeleri uygulayarak en azından CV'nizi dolduracağınız deneyimleriniz olur. Günün birinde de sağlam bir yerden iş ilanına başvurmanız ve teklif almanız durumunda kendinizi ifade edebileceğiniz ve yaptığınız çalışmalardan bahsedebileceğiniz bilgi ve birikimleriniz olur.

İş bulmak haliyle son zamanlar çok zorlaştı. Ben bile belki 150-200 ilana başvuru yapıyorum, kariyer olsun LinkedIn olsun 1 tane bile dönüş olmadı. Sadece ben değil birçok kişiye dönüş olmuyor.