NVIDIA'dan memnun değilseniz boykot edin ve almayın diyeceğim ama laptop için durum bu. Daha tartışmanın lüzumu yok.
Konu NVIDIA olunca nasil da tartismalari bitirme cabasina giriliyor :D NVIDIA yapinca sorun yok, AMD yapinca fiyasko. 8 GB VRAM'i savunmaniz bastan asagi fiyasko. Savundun o kadar, sonucunda ne elde ettin? Ne NVIDIA'dan para aldin, ne VRAM isteyen oyunlara ilac oldun. Sadece konusmus oldun.
Yüksek VRAM'li 5070 Ti ya da 5080 mobil GPU'larını düşünebilirsiniz. Param yok diyorsanız da bu sizin sorununuz. 100 bin lira kimine göre çerez kimine göre yıllık kazancı artık. ne kadar ekmek o kadar köfte.
Bayagi guzel mantik. Sirketin neden dusuk VRAM'li mobil GPU'lari piyasaya sundugunu sorgulamak yerine "paran yoksa avucunu yala" dusuncesini benimsemek ne kadar da talihsizce bir dusunce yapisi :) Daha da talihsiz olan, bu talihsiz durumu savunma gafletinde bulunmak.

Konu NVIDIA olunca nasil da tartismalari bitirme cabasina giriliyor :D NVIDIA yapinca sorun yok, AMD yapinca fiyasko. 8 GB VRAM'i savunmaniz bastan asagi fiyasko. Savundun o kadar, sonucunda ne elde ettin? Ne NVIDIA'dan para aldin, ne VRAM isteyen oyunlara ilac oldun. Sadece konusmus oldun.

Bayagi guzel mantik. Sirketin neden dusuk VRAM'li mobil GPU'lari piyasaya sundugunu sorgulamak yerine "paran yoksa avucunu yala" dusuncesini benimsemek ne kadar da talihsizce bir dusunce yapisi :) Daha da talihsiz olan, bu talihsiz durumu savunma gafletinde bulunmak.
Papazdan yana olmak diye bir tabir vardır bizim oralarda, bunların yaptığı o. E papaz da ne yapsın, düdüklüyor düdükleyebildiği kadar, müstehak. Daha çok deri ceket ısmarlarız Jensen abiye.

Yüksek VRAM'li 5070 Ti ya da 5080 mobil GPU'larını düşünebilirsiniz. Param yok diyorsanız da bu sizin sorununuz. 100 bin lira kimine göre çerez kimine göre yıllık kazancı artık. ne kadar ekmek o kadar köfte.
Steam donanım anketlerine göre sadece benim sorunum değil :D

Konunun amacı bu değil zaten. Yapılabilir mi, yapılamaz mı değil. Neden yapılmıyor tartışması değil. Almayı düşünen için "yetmiyor, 5080 alın" demek. Ya da "yetmiyor, ona göre alın" demek. Ben zaten PS5 Pro'mu aldım GTA 6'yı bekliyorum.

Konu NVIDIA olunca nasıl da tartismalari bitirme cabasina giriliyor :D NVIDIA yapinca sorun yok, AMD yapinca fiyasko. 8 GB VRAM'i savunmaniz bastan asagi fiyasko. Savundun o kadar, sonucunda ne elde ettin? Ne NVIDIA'dan para aldin, ne VRAM isteyen oyunlara ilac oldun. Sadece konusmus oldun.

Bayagi guzel mantik. Sirketin neden dusuk VRAM'li mobil GPU'lari piyasaya sundugunu sorgulamak yerine "paran yoksa avucunu yala" dusuncesini benimsemek ne kadar da talihsizce bir dusunce yapisi :) daha da talihsiz olan, bu talihsiz durumu savunma gafletinde bulunmak.

Bilgisayar hakkında bir şey bilmeyenle tartışmayı uzatacak değilim. Siz oyun oynamayı/format atmayı/driver kurmasını bilgisayardan biliyorum, anlıyorsunuz çünkü.

Bayagi guzel mantik. Sirketin neden dusuk VRAM'li mobil GPU'lari piyasaya sundugunu sorgulamak yerine "paran yoksa avucunu yala" dusuncesini benimsemek ne kadar da talihsizce bir dusunce yapisi :) daha da talihsiz olan, bu talihsiz durumu savunma gafletinde bulunmak.

NVIDIA bir devlet/hayır kurumu değil. Satıldığı üründen memnun değilsen almazsın, önermezsin bu kadar. Aynısı AMD/ıntel ya da diğer alt üreticiler için de geçerlidir.

Bu durumun yaradığı tek bir Allah'ın kulu var, o da Jensen Huang, ama o bile bu kadar savunmuyor bunu. Son 10-15 yıldır biz hala bu VRAM seviyelerinde kaldıysak sebebi bu şirketler, bu kişilikler. 15 yıldır 8 GB VRAM'deyiz, ilk 8 VRAM GPU'dan 15 yıl geriye sardığında ise 64MB VRAM görüyorsun. O iki 15 yıllık zaman dilimi arasında ne değişti de aniden durdu teknolojik ilerlememiz neredeyse?

Bilgisayar hakkında bir şey bilmeyenle tartışmayı uzatacak değilim. Siz oyun oynamayı/format atmayı/driver kurmasını bilgisayardan biliyorum, anlıyorsunuz çünkü.
Argüman kalmadı, geçtik kişisel küçümsemelere :D Aynen aynen öyleyiz, cmd açtım abi hacker oldum ben.

Bu durumun yaradığı tek bir Allah'ın kulu var, o da jensen huang ama o bile bu kadar savunmuyor bunu. Son 10-15 yıldır biz hala bu VRAM seviyelerinde kaldıysak sebebi bu şirketler, bu kişilikler. 15 yıldır 8 GB VRAM'deyiz, ilk 8 VRAM GPU'dan 15 yıl geriye sardığında ise 64MB VRAM görüyorsun. O iki 15 yıllık zaman dilimi arasında ne değişti de aniden durdu teknolojik ilerlememiz neredeyse?

15 sene önce X50 ya da X60 serisinde 8 GB VRAM mi vardı?

Mesajlarima cevap veremeyince sadece hakaret yoluna basvurmaniz oldukca manidar.
NVIDIA bir devlet/hayır kurumu değil. Satıldığı üründen memnun değilsen almazsın, önermezsin bu kadar. Aynısı AMD/ıntel ya da diğer alt üreticiler için de geçerlidir.
Deminden beri 8 GB VRAM'i savunma caban nedir o halde? Onceki mesajinda 5070 Ti veya 5080 almaya yonlendirerek yetmedigini kendi agzinla soylemis oldun zaten. Ya yazdiklarini okumuyorsun ya da sadece yazmak icin yaziyorsun.

Bu durumun yaradığı tek bir Allah'ın kulu var, o da Jensen Huang, ama o bile bu kadar savunmuyor bunu. Son 10-15 yıldır biz hala bu VRAM seviyelerinde kaldıysak sebebi bu şirketler, bu kişilikler. 15 yıldır 8 GB VRAM'deyiz, ilk 8 VRAM GPU'dan 15 yıl geriye sardığında ise 64MB VRAM görüyorsun. O iki 15 yıllık zaman dilimi arasında ne değişti de aniden durdu teknolojik ilerlememiz neredeyse?
VRAM kapasitenin senin beklediğin düz mantıkla katlanmaması, teknolojinin 15 yıldır ilerlemediği anlamına gelmiyor. Bu süreçte GDDR nesilleri, bellek saat hızları, birim zar yoğunlukları ve saniyede aktarılan bant genişliği farklı seviyelere ulaştı.

Kapasite artışının her nesilde körü körüne katlanmaması yarı iletken fiziği, üretim maliyetleri, bellek yongası yoğunluğu, ürün segmentasyonu ve modern GPU mimarisinin gerçek ihtiyaçlarıyla alakalı. Artık GPU'lar ham bellek havuzuna veri yığarak çalışmıyor, L2 L3 önbellekler, bellek sıkıştırma algoritmaları ve modern veri akış mimarileri de var. Çipin render kapasitesi ve bant genişliği ihtiyacı neyse, bellek mimarisi de buna göre şekilleniyor..