Pazar gereksinimi ile zorunluluktan dogan optimizasyonu ayni degerlendiriyorsun. Donemin oyun ve yazilimi 4 cekirdek otesine olceklenmiyordu cunku 4 cekirdek otesinde islemci sahibi adam yoktu. Cekirdek sayisi artti, donemin oyunlari ve yazilimlari da ona gore olceklemeyi arttirdi. Sebep ve sonuç.
Bak hala bit diyorsun, pire diyorsun. Hala 6 trilyon dolar piyasa degeri olan sirketi kendi capinda savunmaya calisiyorsun. Savun istedigin kadar kardesim, savun. Jensen'e bir ceket de sen al. Marjinal oluyorsun boyle.
5060'dan bahseden oldu mu sana? Videolarin hangisinde 5060 gordun?
o bile giris seviye degil de, neyse. Ben bilgisayarlara merak saldigimda giris seviye dedikleri kartlar GTX 950'ydi, laptop tarafinda 950M'di, 940M'di, 1030 falandi.
5070 gibi orta-ust segment karti 128 bit yapmak Allah'in farz kildigi emirlerden birisi degil, hatirlatayim. Yine sebep ve sonucu karistiriyorsun. 8 GB yapmaya karar verildi > 8 GB nasıl yapariz diye dusunuldu > 4 tane 16 GB cip takalim dendi > kart 128-BIT oldu. 128 bit veri yolu sebep degil, sonuç.
Bir de, en son baktigimda 70 serisi de 70 serisiyle satilan laptoplar da giris seviye olmuyorlardi.
5060 Ti 8 GB ve 5060 Ti 16 GB arasinda yuzlerce dolar yok (MSRP fiyatlari arasinda tam olarak 50 dolar var), 4060 Ti 8 ve 16 GB arasinda olmadigi gibi. Attigim videolari izlemeye tenezzul edersen de o 16 GB 'verimsiz' bellegin pasalar gibi FPS'yi 2'ye katladigini gorurdun.
YouTube'da cevap vermek yerine yorumumu silen dayinin videosunu izleyip geliyorsun. Ben bunlarin dersini gordum universitede. 2 yıldır sirketlerin icinde calisiyorum. Neye nasıl karar veriyorlar bizzat goruyorum, o kararlara ortak oluyorum. Kac yasindasin, is tecruben oldu mu bilmiyorum ama sirketlerin senin onlari savunmana ihtiyaclari yok, merak etme. Senin memnuniyetin de onemli degil. Onemli olan tek şey para.