Gelişme bildireyim, oyunu neredeyse bitirdim. Her sistem çalışıyor. Son olarak Coca Cola modunu ekledim. Kimse yardımcı olmadı, defalarca buraya yazmama rağmen; fakat uintptr hocama olan saygımdan bu proje hiçbir zaman hayata geçmeyecek.

@uintptr​

Son düzenleyen: Moderatör:
Reverse Engineering’in “R”sini bilmeden yapay zekaya prompt yazıp kendini RE uzmanı ilan edenler de var.

"chatgptye yazdım, o yaptı" ile "neyi yaptığını anlayarak reverse ettim" arasında ufak çaplı bir fark var. AI bir araç/yardımcı olabilir ama yapay zekanın verdiği çıktıyı analiz edecek bilginiz yoksa ortaya çıkan şey reverse engineering değildir. GitHub geçmişiniz yok, projeniz yok, referansınız haliyle yok ama konu RE olunca maşallah herkes yılların reverse engineer'ı kesilmiş.

Hadi production'a yayınlayın bakalım oyunlarınızı, iki üç gün sonrasında ortaya çıkan ilk problemi de yapay zekanıza prompt olarak atıp çözmesini bekleyin.

@uintptr adlı arkadaşımız iyi bir iş başardı. Örnek alacak diğer forum kullanıcılarına da ufak bir mesajım var: Güvenliğinden emin olmadığınız oyunu veya siteyi production'a sakın yayınlamayın. Kendinizi rezil etmekten başka bir işe yaramaz.

Revival'ı oynadım; kişisel görüşlerimi buradan bildirmek istiyorum.

Bugüne kadar sunucularınızın defalarca çökmesine, kapanmasına veya erişilemez duruma gelmesine rağmen bir kez olsun diğer oyuncular gibi tepki gösterip projenizi eleştirmedim. Yaşanan sorunların gönüllü olarak yürütülen bir proje kapsamında meydana geldiğinin farkındaydım ve buna göre anlayış göstermeye çalıştım. Ancak bugün sunucularınız tekrar erişilemez duruma geldiğinde, yalnızca Discord sunucunuzda “bu arkadaşlar bu işi gönüllü olarak yapıyor” anlamına gelen bir mesaj yazdığım için sunucudan yasaklandım:

1790896588349.webp

Profesyonel olmayan davranışlarınız, iletişim biçiminiz ve eleştirilere karşı sergilediğiniz yaklaşım yaşanan sorunlardan daha beter.

Evet, oynadığım süre boyunca güzel bir vakit geçirdim. Hakkınızı yemeyelim, ellerinize sağlık. Aylar boyunca benim ve diğer oyuncuların büyük bir heyecanla beklediği hayalleri gerçeğe dönüştürmekle kalmayıp, beklentilerimizin de ötesine taşıdınız. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

Bugün sunucudan yasaklanmamla beraber bu oyunu tamamen bıraktım. Bundan sonraki süreçte proje adına başarılar diliyorum. Umarım emek verdiğiniz bu proje başarılı bir şekilde yoluna devam eder.

Son düzenleme:
Reverse Engineering’in “R”sini bilmeden yapay zekaya prompt yazıp kendini RE uzmanı ilan edenler de var.

"chatgptye yazdım, o yaptı" ile "neyi yaptığını anlayarak reverse ettim" arasında ufak çaplı bir fark var. AI bir araç/yardımcı olabilir ama yapay zekanın verdiği çıktıyı analiz edecek bilginiz yoksa ortaya çıkan şey reverse engineering değildir. GitHub geçmişiniz yok, projeniz yok, referansınız haliyle yok ama konu RE olunca maşallah herkes yılların reverse engineer'ı kesilmiş.

Hadi production'a yayınlayın bakalım oyunlarınızı, iki üç gün sonrasında ortaya çıkan ilk problemi de yapay zekanıza prompt olarak atıp çözmesini bekleyin.

@uintptr adlı arkadaşımız iyi bir iş başardı. Örnek alacak diğer forum kullanıcılarına da ufak bir mesajım var: Güvenliğinden emin olmadığınız oyunu veya siteyi production'a sakın yayınlamayın. Kendinizi rezil etmekten başka bir işe yaramaz.

Revival'ı oynadım; kişisel görüşlerimi buradan bildirmek istiyorum.

Bugüne kadar sunucularınızın defalarca çökmesine, kapanmasına veya erişilemez duruma gelmesine rağmen bir kez olsun diğer oyuncular gibi tepki gösterip projenizi eleştirmedim. Yaşanan sorunların gönüllü olarak yürütülen bir proje kapsamında meydana geldiğinin farkındaydım ve buna göre anlayış göstermeye çalıştım. Ancak bugün sunucularınız tekrar erişilemez duruma geldiğinde, yalnızca Discord sunucunuzda “bu arkadaşlar bu işi gönüllü olarak yapıyor” anlamına gelen bir mesaj yazdığım için sunucudan yasaklandım:

Eki Görüntüle 282974

Profesyonel olmayan davranışlarınız, iletişim biçiminiz ve eleştirilere karşı sergilediğiniz yaklaşım yaşanan sorunlardan daha beter.

Evet, oynadığım süre boyunca güzel bir vakit geçirdim. Hakkınızı yemeyelim, ellerinize sağlık. Aylar boyunca benim ve diğer oyuncuların büyük bir heyecanla beklediği hayalleri gerçeğe dönüştürmekle kalmayıp, beklentilerimizin de ötesine taşıdınız. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

Bugün sunucudan yasaklanmamla beraber bu oyunu tamamen bıraktım. Bundan sonraki süreçte proje adına başarılar diliyorum. Umarım emek verdiğiniz bu proje başarılı bir şekilde yoluna devam eder.
Bende aynı sorunlardan muzdarip olduğum için oyundan banlandım. Oyundaki alt yöneticilerden biri de sana herhangi bir açıklama olmayacak Serdar’ın kesin emri diye kestirip attı. Harcanan emeğe oyunun çıktığı günden beri yazık ediliyor. Eksik yapılan ilk nerf dalgasından sonra ikinci nerflemede ilk nerflerin geri alınması, her bakımda oyunun daha fazla bozulması hatta en aktif olunacak zamanlarda habersiz bakımlar yapıldığı için bir çok oyuncu ranked kasarken yok yere maç kaybediyor. Kaldı ki karşınızda profesyonel bir yönetim anlayışı da yok. Kendisinin Twitter’da beni tehdit etmiş olmasını geçtim (çünkü devlet memuruna hiçbir şey yapamaz bu arkadaş) oyunda sürekli sıkıntı çeken insanlara küfürlü şekilde cevap vermesi ve bunu oyunun kendi hesabından da yapması gibi bir durum var. Oyunun problemlerini çözmek üzere güncellemelerden ziyade ligteki iyi oyuncuları yüksek seviyeli kart olarak ekleyelim onun dışında da geri kalan kartlarla da öylesine oynayalım seviyesindeki güncellemelerden ötürü oyunun dengesinde sıkıntı oluştu. Ayrıca transfer pazarındaki satış limitinin de kaldırılması ciddi sıkıntılara yol açıyor. En kötü seviyede bir oyuncu sırf Barcelona kartı olduğu için 10000 GP’ye satılıyor ve oyun dışında oyuncular arasında karaborsa yapmaya ön ayak olabilecek bir durum ki pek çok kişinin itirazı ve uyarılarına karşı yapıldı bu durum. Bu profesyonel olmayan yönetim anlayışı sebebiyle maalesef açıldığı güne kadar heyecanla beklediğim bu projenin başarılı olmayacağını düşünüyorum.