Bütçe
80.000-90.000 TL
Dün fena olmayan bir sistem vardı GG'de fakat kaçırdınız. Konu sahibi isteklerini tam olarak yazsa daha iyi yardımcı olacağız.

5070 e düştük hocam
9800x3d 20k 5070 30k

50k buraya gidiyor kafadan.

Kasa+psu+ssd+ram+anakart'ı 40k ya halledebilir miyiz?
Hangi çözünürlükte kullanacaksınız?

5070 e düştük hocam
9800x3d 20k 5070 30k

50k buraya gidiyor kafadan.

Kasa+psu+ssd+ram+anakart'ı 40k ya halledebilir miyiz?

Aşağı yukarı böyle bir tablo çıkıyor. RAM 1x16 alınıp bütçe dahilinde kalabilir sistem, imkan olduğunda aynı modülden alırsınız.

her şeyi aldım anakart hariç 80-90k harcadık zaten bu anakart yerine 3-4 k daha pahalıya daha iyisi varsa alabiliriz.

drmos vrmler kullanılmış bence hak etmiyor parasını sps olması gerekirdi.

@Ayhan Dönmez hocam küstük mü?

Estağfirullah, bu aralar çok ilgilenemiyorum. Arkadaşlar gerekli ilme sahip olduğundan öneri konularını çok güzel yönetiyorlar, benim ekstra bir şey belirtmeme gerek kalmıyor. Zaten karar mercii ben değilim, bilirsiniz. Sadece yılların getirdiği tecrübe ve deneyimi sizlere aktarabilirim. Yanlışa yanlış, doğruya doğru demekle mükellefim yine. Konuyu incelediğimde herhangi bir yanlışa denk gelmedim, yapılan öneriler yerli yerinde.

B850M Force alabilirsiniz, USB port eksik bu modelde bir miktar. B850M-K'da USB port sayısı tatmin edecektir, ikisi de kırpılmış modeller. ATX şartı yoksa ikisinden birini tercih edebilirsin. Faz ve Amper kısmı, marka-model olarak AM5'te çok önem arz etmiyor. 9950X3D2 alıp 7-24 Render yapacaksan ancak o zaman devreye girer. O vakit X870E Dark Hero gibi Baseplate olan modelleri de konuşuruz, biraz üst segmente yönelmek lazım.

sadece oyun oynayacak arkadaşım max 200w çekecek işlemci biliyorum hayli hayli yeter ama yinede sordum.

Force ya da B850M-K alabilirsiniz. Anakarta yatırım yapmayın AM5'te mümkünse, eğer ki tek amaç Gaming ise. 1 FPS bile fark etmiyor çünkü. Zaten iki kartın da Gen5 desteği mevcut. Ayreten bu önerilen kartlar zaten 1 DPC, Hynix modüllere rağmen 1:1 modda oluşabilecek olası sıkıntıların da önüne geçer. Gigabyte olanda sonu küçük harf ile biten Beta BIOS'lara güncellemeyin, Boot sorunları var. Ekip gerekli özeni göstertmiyor. ASUS'ta Beta'larda dahi bir sıkıntı mevcut değil, çok nadiren denk geldim. Gigabyte ve MSI'de Beta'ları kullanmak problematik, normal kullanıcı altından kalkamaz.