Bütçe
90.000 TL

tommy hewitt

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

20 yıllık PC kullanıcısıyım fakat donanım konusunda çok çok bilgisizim, sadece oyun anlayacağınız. Ortalama 80-90 bin lira bütçem olacak (ilk yüksek bütçeli sistemim olacak) ve ilk kez AMD tabanlı sistem toplamak istiyorum.

Uzun yıllar kullanabileceğim, oyunlarda maksimum performans alabileceğim, stabil, upgrade edilebilir, bana tamirci yüzü göstermeyecek bir sistem önerisinde bulunabilir misiniz?

Anakart olarak yine B850M Force önereceğim. 😀
80-90 Bin TL'lik bir sisteme mATX anakart yakışmaz bence ya, özellikle o kasada bebek parmağı gibi kalıyor. :D
9700X için Lite Performance aranmaz açıkçası, Phantom Spirit 120SE yetiyor.
Evet olabilir, fakat 80-90 bin lira veriyoruz sıvı soğutma olsun kafasında koydum onu biraz, ama dediğin gibi PS 120SE yeterli.

80-90 bin TL'lik bir sisteme mATX anakart yakışmaz bence ya, özellikle o kasada bebek parmağı gibi kalıyor. :D

Evet olabilir, fakat 80-90 bin lira veriyoruz sıvı soğutma olsun kafasında koydum onu biraz ama dediğin gibi PS 120SE yeterli.

O sırada benim 9600X'e 420mm AiO takma hayvanlığım :D

O sırada benim 9600X'e 420mm AiO takma hayvanlığım :D
Kesinlikle ben de, ama bir yandan da o kadar para veriyoruz güzel dursun diye de düşünürüm. :D
Arkadaşlar ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim sağ olun.

Anakart olarak yine B850M Force önereceğim. 😀
9700X için Lite Performance aranmaz açıkçası, Phantom Spirit 120SE yetiyor
Çok teşekkürler.

@michaelscofield, @SHERLOCKED, @LH44,
Sevgili arkadaşlar, ani bir karar değişikli ile amd ekran kartından vazgeçip 5070ti’lı bir sistem toplamaya karar verdim.

İşlemci Ryzen 7 7800X3D olsun istiyorum. Anakart, RAM’ler, SSD 2 Tb düşünüyorum, Soğutma, Kasa, Power falan 90’ı biraz geçer herhalde. Nasıl devam edelim var mı öneriniz?

Dipnot: Kasa tercihim dümdüz simsiyah RGB’siz şık bir kasa tercihim olur. Şuan kullandığım kasa modeli Corsair Carbide Spec 05.

Son düzenleme: