Bütçe
90.000 TL
Fiyatı düşerse şunu alın: https://share.google/U3YheYi84QmOs8DBd

Ben çoğu kasada daha doğrusu ATX ve e-ATX -bazı mATX modeller de sayılabilir- kablolama sorunu yaşanacağını düşünmüyorum açıkçası.
hocam anakarti degistirmeyi dusunuyorum biraz fiyat farki verip bunu alsam bi uyumsuzluk yasar miyim?

hocam anakarti degistirmeyi dusunuyorum biraz fiyat farki verip bunu alsam bi uyumsuzluk yasar miyim?
@tth hocam bilginiz varsa siz de cevaplayabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_1161.webp
    IMG_1161.webp
    461,6 KB · Görüntüleme: 66

@tth hocam bilginiz varsa siz de cevaplayabilirsiniz.

Anakartı değişmeyin. Force uygun bu sokete. Bellek ile alakalı sorun yaşamanıza mani olur. 4 slotun 2 tanesi boş kalınca hem görsellik bozuyor, hem de başka sorunlara sebebiyet veriyor. IMC tırt çıkarsa uğraşırsın.

Eagle uygun olmaz, X870 Aorus alacaksan uygun. Diğer opsiyon Force kartı. @menn

Anakartı değişmeyin. Force uygun bu sokete. Bellek ile alakalı sorun yaşamanıza mani olur. 4 slotun 2 tanesi boş kalınca hem görsellik bozuyor, hem de başka sorunlara sebebiyet veriyor. Imc tırt çıkarsa uğraşırsın.

Eagle uygun olmaz, X870 Aorus alacaksan uygun. Diğer opsiyon Force kartı. @menn

Hocam son olarak bu seceneklerde karar kildim. 5bin 6bin bandinda sivi sogutucu varsa ekleyebilirim yoksa da ekran kartini alacagim zaman alacagim. Son olarak kontrol eder misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_1167.webp
    IMG_1167.webp
    165,8 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_1166.webp
    IMG_1166.webp
    173,3 KB · Görüntüleme: 42
Hocam son olarak bu seceneklerde karar kildim. 5bin 6bin bandinda sivi sogutucu varsa ekleyebilirim yoksa da ekran kartini alacagim zaman alacagim. Son olarak kontrol eder misiniz?

Uygun, Phantom olamıyorsa Pearless olur. Sıvı soğutucu çok elzem değil. Gerekli değil bu işlemciye yani, zaten stokta kullanmak yerine PBO, Curve Optimizer, RAM ayarları ile kullanırsın. Konu açarsan arkadaşlar yardımcı olur.

5-6K'ya çok sağlam AIO yok. Arctic 360 pek beğenmediler AM5'te, ters monte falan gerekebiliyor tam performans için. Bütçe çıkarsa bu olur:

Çıkmazsa hava soğutucu kalsın. Stokta kullanmazsan sorun olmaz. AIO şart değil bu işlemcilere. İntel'den farklı.

@menn Pompayı ters monte edersen bu iyi performans veriyor AM5'te. İntel'de braket, LGA 1700 Frame ile geldiği için oradaki performansı iyi. Bir de pompa kısmı bazı anakartların M.2 heatsink'i ile çakışıyor. Onu kontrol et ürünün sitesinden.

Macun ve sıcaklık olaylarına çok takıksan AM5'te Contact Frame belki alabilirsin ama tecrübesizsen ve basıncı iyi ayarlayamazsan, Memory Train sorunlarına sebep olabilir. Sistemi sana kullandırtmaz yani. Uzman eli değerse Contact Frame kullanılabilir, sorun olmaz.

@menn Titizlikle monte edersen bu ürün uygun olur. Birkaç derece kısar yükte ve oyunda, İntel'deki gibi faydalı değil. Soket yapısı kare çünkü ama macun için kullanmak mantıklı, başka ürünler de var macun olayı için. Monte işini düzgün yapamazsan, bir tarafı çok sıkarsan ya da çok gevşek bırakırsan dediğim sorunları yapar. Boot sorunları yaşarsın. Parça zararı çok yapmaz, aşırı dengesiz bir tarafı sıkarsan ya da AIO çok sıkı monte edersen bir tarafta bent pin yapabilir sokette. Ground pin denk gelmezse Boot sorunları yaşarsın Dual Channel.

Son düzenleme:
Uygun, Phantom olamıyorsa pearless olur. Sıvı soğutucu çok elzem değil. Gerekli değil bu işlemciye yani, zaten stokta kullanmak yerine PBO, Curve Optimizer, RAM ayarları ile kullanırsın. Konu açarsan arkadaşlar yardımcı olur.

5-6K'ya çok sağlam AiO yok. Arctic 360 pek beğenmediler AM5'te, ters monte falan gerekebiliyor tam performans için. Bütçe çıkarsa bu olur:

Çıkmazsa hava soğutucu kalsın. Stokta kullanmazsan sorun olmaz. AiO şart değil bu işlemcilere. Intel'den farklı.

@menn pompayı ters monte edersen bu iyi performans veriyor AM5'te. Intel'de braket, LGA 1700 frame ile geldiği için oradaki performansı iyi. Bir de pompa kısmı bazı anakartların M.2 Heatsink'i ile çakışıyor. Onu kontrol et ürünün sitesinden.

Macun ve sıcaklık olaylarına çok takıksan AM5'te contact frame belki alabilirsin ama tecrübesizsen ve basıncı iyi ayarlayamazsan, Memory train sorunlarına sebep olabilir. Sistemi sana kullandırtmaz yani. Uzman eli değerse contact frame kullanılabilir, sorun olmaz.

Hocam Phantom olanini ekliyorum duz siyah. Baska gozunuze takilan bir şey var mi?

Hocam Phantom olanini ekliyorum duz siyah. Baska gozunuze takilan bir şey var mi?

Gen5 PSU olayı önemli, modüler olayı tercihe kalmış. Benim önceliğim modüler olması olmaz. 1000W Gen5 olması yeterli. Kasa tercihi sana kalmış, atılan modeller gayet iyi zaten. Geleceğe dönük 1000W olması iyi olur. Phantom yeterli, detaylı ayarlar için konu açarsan yardım ederler.

Hocam boyle bir ürün de gordum 1000TL farkla almaya deger mi beyazi cok seviyorsam?

Ben tercih etmezdim, israf olarak görüyorum bu tarz şeyleri. Phantom EVO olsaydı onu alırdım hatta, Spirit varken onu alsan yeterli gelir. Pearless'e göre daha iyi performansı.

@menn Bunu al bütçe varsa. Yoksa Phantom. +1000 TL üzerine eklendi bunların, hal böyleyken israf etmek çok uygun olmaz.

Kasa yüksekliğini kontrol et siteden. Montede sorun yaşamayın. Bu SE model değil.