Bütçe
90.000 TL
Gen5 PSU olayı önemli, modüler olayı tercihe kalmış. Benim önceliğim modüler olması olmaz. 1000W gen5 olması yeterli. Kasa tercihi sana kalmış, atılan modeller gayet iyi zaten. Geleceğe dönük 1000W olması iyi olur. Phantom yeterli, detaylı ayarlar için konu açarsan yardım ederler.

Ben tercih etmezdim, israf olarak görüyorum bu tarz şeyleri. Phantom EVO olsaydı onu alırdım hatta, spirit varken onu alsan yeterli gelir. Pearless'e göre daha iyi performansı.

@menn bunu al bütçe varsa. Yoksa Phantom. +1.000 TL üzerine eklendi bunların, hal böyleyken israf etmek çok uygun olmaz.

Kasa yüksekliğini kontrol et siteden. Montede sorun yaşamayın. Bu SE model değil.

Hocam CPU boslugu olarak gozukuyor galiba kontrol eder misiniz sıkıntı yasar miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_1170.webp
    IMG_1170.webp
    68,6 KB · Görüntüleme: 33

Hocam yardiminiz icin teşekkürler beyaz RGB'li olan EVO'yu ekledim sepete. Gozunuze takilan bir şey yoksa 75bin TL'ye denk geliyor. 5070 aldığımda guzel bir sistem olacak. Parca kaliteleri hakkinda soyleyeceginiz baska bir şey yoksa siparisi veriyorum.

Hocam yardiminiz icin teşekkürler beyaz RGB'li olan EVO'yu ekledim sepete. Gozunuze takilan bir şey yoksa 75bin TL'ye denk geliyor. 5070 aldığımda guzel bir sistem olacak. Parca kaliteleri hakkinda soyleyeceginiz baska bir şey yoksa siparisi veriyorum.

Parçalar opsiyonel, kasa, PSU bu sisteme uygun. Bütçe dahilinde hepsi alınır, sorun olmaz. 5070 için alacaksanız 2 fanlı modellerden uzak durun, 3 fanlı modelleri tercih edin. Bu PSU zaten Overkill kaçıyor, geleceğe dönük iyi olur. İç bileşen kalitesi yeterli. Çok uçmaya gerek yok, modüler olsun dersen 1.5, 2 kat yükseliyor fiyat çünkü bazı modellerde. Tier olayı aşırı önemli değil Gaming sistemlerde. 7-24 Render alacaksan A++ Tier bakmak lazım, Titanyumlar tek başına ekran kartı parasında zaten.

Belli başlı standartları karşılasın, tercihen Gold ve iç bileşen kalitesi yeterli olsun, kafi. Marka kendini kanıtlamış zaten, ötesine lüzum yok.

Yine GPU tercihinde Gainward, Palit, Gigabyte gibi markaların SFF modellerinden uzak durun. Bunlara ekstra dikkat etmek lazım, ucunda ölüm yok ama böyle olması uzun vade iyi sonuçlanmıyor.

Son düzenleme:
Parçalar opsiyonel, kasa, PSU bu sisteme uygun. Bütçe dahilinde hepsi alınır, sorun olmaz. 5070 için alacaksanız 2 fanlı modellerden uzak durun, 3 fanlı modelleri tercih edin. Bu PSU zaten overkill kaçıyor, geleceğe dönük iyi olur. İç bileşen kalitesi yeterli. Çok uçmaya gerek yok, modüler olsun dersen 1.5, 2 kat yükseliyor fiyat çünkü bazı modellerde. Tier olayı aşırı önemli değil gaming sistemlerde. 7-24 render alacaksan a++ tier bakmak lazım, titanyumlar tek başına ekran kartı parasında zaten.

Belli başlı standartları karşılasın, tercihen Gold ve iç bileşen kalitesi yeterli olsun, kafi. Marka kendini kanıtlamış zaten, ötesine lüzum yok.

Yine GPU tercihinde Gainward, Palit, Gigabyte gibi markaların sff modellerinden uzak durun. Bunlara ekstra dikkat etmek lazım, ucunda ölüm yok ama böyle olması uzun vade iyi sonuçlanmıyor.

Hocam RAM'ler sizce nasıl biraz daha butceyi acip daha iyi bir secenek sunulabilir mi? Ya da bu RAM'in aynisindan alip yükseltmek istedigimde bir sorun cikar mi?

Hocam RAM'ler sizce nasıl biraz daha butceyi acip daha iyi bir secenek sunulabilir mi? Ya da bu RAM'in aynisindan alip yükseltmek istedigimde bir sorun cikar mi?

RAM'ler Hynix olduğu için yeterli, daha iyisine gerek yok o yüzden. 2x16 alamıyorsan 1x16 kalırsın, sonra ilave edersin. Ama 1x16'ya günümüz sistemlerinde ciddi şekilde karşıyım. Windows Debloat falan yapmazsan Windows'un kendisi zaten insanlık dışı RAM kullanımı var. AAA oyunlarda problem yaşarsın, sanal bellek kullanacağından stutter, drop sebebi. 2x16 6000 CL30 Patriot al, onun yerine kasadan kıs, kule tipinden kıs. RAM olayı şu an için en önemlisi. Anakart B850M-Force al Aorus yerine. Liste uzatılır daha. 2x16 6000 CL30 ilk öncelik olmalı, kriz vakti sonrasında bulmak da problem.

Hocam bilginiz varsa siz de cevaplayabilirsiniz.

Bende şu anda sistem topluyorum. Sosyal önerileri ile parçaları satın aldım. Ama anakartı kendi tercihim ile MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi pz aldım. Anakartın kablo girişlerinin tamamı kartın arkasında olduğu için kablo görüntüsü olmasını istemedim. Tabii bu anakarta uygun olarak MSI MAG pano 100R pz (M100 değil, 100R daha büyük) satın aldım. MSI project Zero sistem kurmaya çalışıyorum şu anda. Ortaya nasıl bir şey çıkacak bilmiyorum ama kablo konusunda iyi görünecek gibi düşünüyorum.
Benim aldığım kasayı alacaksan Arctic Liquid Freezer 3 sıvı soğutucu önermiyor, radyatör kalın olduğu için sığmıyor.

Ekran kartini ileride de alabilirim ama 5060 da yeterli olur.

Bence önce ekran kartını al. Tamam RAM belleklere zam geliyor ama 100-200 geliyor. Ama ekran kartı fiyatını tek seferde 5.000 TL yükseltiyorlar.

Fırsatçı satıcılara selam "çakıyorum"

Son düzenleme:
Bende şu anda sistem topluyorum. Sosyal önerileri ile parçaları satın aldım. Ama anakartı kendi tercihim ile MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi pz aldım. Anakartın kablo girişlerinin tamamı kartın arkasında olduğu için kablo görüntüsü olmasını istemedim. Tabii bu anakarta uygun olarak MSI MAG pano 100R pz (M100 değil, 100R daha büyük) satın aldım. MSI project Zero sistem kurmaya çalışıyorum şu anda. Ortaya nasıl bir şey çıkacak bilmiyorum ama kablo konusunda iyi görünecek gibi düşünüyorum.
Benim aldığım kasayı alacaksan Arctic Liquid Freezer 3 sıvı soğutucu önermiyor, radyatör kalın olduğu için sığmıyor.

Bence önce ekran kartını al. Tamam RAM belleklere zam geliyor ama 100-200 geliyor. Ama ekran kartı fiyatını tek seferde 5.000 TL yükseltiyorlar.

RAM, VRAM, NAND kullanan ne varsa öncelik verip alması lazım. Yarın bir gün fiyatlar x2 olursa herkes üzülür, zaten bazı firmalarda x2'yi bırak x10 tarife uygulanıyor şu anda.

1771592334397.webp

RAM, VRAM, NAND kullanan ne varsa öncelik verip alması lazım. Yarın bir gün fiyatlar x2 olursa herkes üzülür, zaten bazı firmalarda x2'yi bırak x10 tarife uygulanıyor şu anda.

Eki Görüntüle 228450
hocam bu ram kitini alayım o zaman ne dersiniz? Uyumlu olur mu parcalarimla?

Aldigim anakar pz mi hocam yazmiyor ama?

Dosya Ekleri

• IMG_1171.webp
    IMG_1171.webp
    304,2 KB · Görüntüleme: 26