Bütçe
80.000 TL

Dümdüz

Başarılı
Makaleler
1
Herkese selamlar.

Daha önce 70-77" televizyon arıyordum, biraz daha büyük olsun, kaliteli olsun ama bütçe çok artmasın diye uğraştım ama olmadı. 65" boyutun en üst kalite parasına 75" boyutun en alt kısmını alabiliyorsunuz. 75" orta-kaliteli sınıf için de 30.000 TL eklemeniz gerekiyor.

Bu yüzden 65" televizyon arayışına girdim ve şu modeller arasında kaldım:

LG OLED65C54LA (83.886 TL)
Samsung 65S90F (86.264 TL)
Samsung 65S85F (72.999 TL)
Samsung 65QN90F (84.699 TL)
TCL 65C855 (74.479 TL)

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Karar veremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • LG'yi direkt WebOS kullandığı için önermem.
  • Mini LED modelleri kıyaslarsak TCL paramparça eder QN90F'i. TCL'de 2304 zone varken Samsung'da 720 zone var. Bariz bir şekilde Local Dimming üstünlüğü söz konusu TCL için.
  • S90F ile S85F arasından ise bariz bir şekilde S90F.
Özet: OLED istiyorsan S90F, yanıktan korkuyorum diyorsan 65C855.

S90F ile 65C855'i görüntü kalitesi olarak kıyaslarsak;
  • S90F, kontrast bakımından üstün.
  • 65C855, hem HDR hem de SDR parlaklık bakımından üstün.
  • Renk gamutu bakımından yakın sayılırlar.
  • Gecikme süresi olarak S90F üstün.
Not: Mini LED'lerde Local Dimming aktif edildiğinde, blooming dediğimiz problem meydana gelebiliyor.

• LG'yi direkt WebOS kullandığı için önermem.
  • Mini LED modelleri kıyaslarsak TCL paramparça eder QN90F'i. TCL'de 2304 zone varken Samsung'da 720 zone var. Bariz bir şekilde Local Dimming üstünlüğü söz konusu TCL için.
  • S90F ile S85F arasından ise bariz bir şekilde S90F.
Özet: OLED istiyorsan S90F, yanıktan korkuyorum diyorsan 65C855.

S90F ile 65C855'i görüntü kalitesi olarak kıyaslarsak;
  • S90F, kontrast bakımından üstün.
  • 65C855, hem HDR hem de SDR parlaklık bakımından üstün.
  • Renk gamutu bakımından yakın sayılırlar.
  • Gecikme süresi olarak S90F üstün.
Not: Mini LED'lerde Local Dimming aktif edildiğinde, blooming dediğimiz problem meydana gelebiliyor.
Hocam televizyona anca dönebildim. Bu konudaki aklımdaki her şeyi sildim ben baştan araştırdım televizyonları.

Listeyi şu hale getirdim, bence çok daha iyi hatta bu fiyat bazında en iyi modelleri topladığımı düşünüyorum:

Kod:
Alınabilir televizyon listesi:

OLED=
LG OLED65C54LA
Samsung 65S90C
LG OLED65B56LA - Fiyat performans

MiniLED:
TCL 65C855

Ancak bunların arasından kara veremedim. Sizce ne yapmalıyım?

Hocam Televizyon'a anca dönebildim. Bu konudaki aklımdaki her şeyi sildim ben baştan araştırdım televizyonları.

Listeyi şu hale getirdim:

Kod:
Alınabilir televizyon listesi:

OLED=
LG OLED65C54LA
Samsung 65S90C
LG OLED65B56LA - Fiyat performans

MiniLED:
TCL 65C855

Ancak bunların arasından kara veremedim. Sizce ne yapmalıyım?
LG'leri elediğimizde geriye S90C ve 65C855 kalıyor. İkisi arasından ise parlaklığa önem veriyorsan ve yanma riskinden korkuyorsan 65C855, daha iyi kontrast deneyimi istiyorsan ve blooming sorunu olmasın diyorsan S90C.

S90C, OLED jenerasyonu olarak Gen 2 QD-OLED bulunduruyor olması lazım. Gen 2 QD-OLED biraz demode bir jenerasyon, yani hem verimlilik olarak çok iyi değil hem de burn-in korumaları güncel modeller kadar iyi değil, yani S90C alırsan el bebek gül bebek bakman lazım.

LG'leri elediğimizde geriye S90C ve 65C855 kalıyor. İkisi arasından ise parlaklığa önem veriyorsan ve yanma riskinden korkuyorsan 65C855, daha iyi kontrast deneyimi istiyorsan ve blooming sorunu olmasın diyorsan S90C.

S90C, OLED jenerasyonu olarak Gen 2 QD-OLED bulunduruyor olması lazım. Gen 2 QD-OLED biraz demode bir jenerasyon, yani hem verimlilik olarak çok iyi değil hem de burn-in korumaları güncel modeller kadar iyi değil, yani S90C alırsan el bebek gül bebek bakman lazım.
LG'leri WebOS'dan direkt elemek tüm modelleri zan altında bırakmıyor mu hocam hepsi mi kötü? İşletim sistemi dışında baktığımızda sıralama nasıl olur?

LG'leri WebOS'dan direkt elemek tüm modelleri zan altında bırakmıyor mu hocam hepsi mi kötü? İşletim sistemi dışında baktığımızda sıralama nasıl olur?
WebOS cidden çok kötü. Hani bunu ele almamak için sadece TV kanallarını kullanıyor olmak gerek, o kadar sıkıntılı bir OS.

WebOS cidden çok kötü. Hani bunu ele almamak için sadece TV kanallarını kullanıyor olmak gerek, o kadar sıkıntılı bir OS.
Peki elde kalan OLED modellerinde çok dikkatli olman lazım yoksa yanar diyorsunuz yani bu beni direkt Mini LED'e yönlendiriyor. Ben baş ağrıtsın istemiyorum. Parlaklık, siyah derecesi falan değil, öncelik başım ağrımasın. Bu arada, bu bütçede önerebileceğiniz başka model var mı daha iyi?

Peki elde kalan OLED modellerinde çok dikkatli olman lazım yoksa yanar diyorsunuz yani bu beni direkt Mini LED'e yönlendiriyor. Ben baş ağrıtsın istemiyorum. Parlaklık, siyah derecesi falan değil, öncelik başım ağrımasın. Bu arada, bu bütçede önerebileceğiniz başka model var mı daha iyi?
OLED istemediğin takdirde TCL'den daha mantıklı Mini LED TV üreten marka yok benim gözümde. OLED istediğinde de Samsung en mantıklısı.

TV piyasası bana göre TCL ve Samsung arasında ilerlemeli :D OLED'lerde en iyisini bile alsan yanma problemi meydana gelebilir, o yüzden baş belası olma potansiyeli var. Rahat takılayım dersen 65C855 al geç.

OLED istemediğin takdirde TCL'den daha mantıklı Mini LED TV üreten marka yok benim gözümde. OLED istediğinde de Samsung en mantıklısı.

TV piyasası bana göre TCL ve Samsung arasında ilerlemeli :D OLED'lerde en iyisini bile alsan yanma problemi meydana gelebilir, o yüzden baş belası olma potansiyeli var. Rahat takılayım dersen 65C855 al geç.
MiniLED alacağım kesinleşti o zaman. 65C855'den bulabileceğim daha iyi bir model var mı?