Bütçe
80.000 TL
Yani devasa bir fark yaratacaksa 10-15K daha çıkarım.
Samsung'un Mini LED modellerine baktım, bütçe dahilindeki en iyi Mini LED model bile 65C855'ten daha kötü ve daha pahalı. 65C855 direkt en iyi model. 65C855 al geç bence. TCL özelinde bakarsak da pek model yok C855'e muadil olacak.

Samsung'un Mini LED modellerine baktım, bütçe dahilindeki en iyi Mini LED model bile 65C855'ten daha kötü ve daha pahalı. 65C855 direkt en iyi model. 65C855 al geç bence. TCL özelinde bakarsak da pek model yok C855'e muadil olacak.
Hocam 65C855 aldım, diğer oda için de bir televizyon bakıyorum. 75 inç. İndirimde bunu gördüm:

Tam bir fiyat performans canavarı değil mi şu an MediaMarkt'ın 65.000TL indirimiyle birlikte? Alınır mı?

Hocam 65C855 aldım, diğer oda için de bir televizyon bakıyorum. 75 inç. İndirimde bunu gördüm:

Tam bir fiyat performans canavarı değil mi şu an MediaMarkt'ın 65.000TL indirimiyle birlikte? Alınır mı?

Hayırlı olsun hocam. Memnun musun, kaç metreden izliyorsun? Bende 65", 75" arasında kaldım. Sanki 65 alsam pişman olacakmışım gibi geliyor? 75" oledler çok pahalı o da var.

Hayırlı olsun hocam. Memnun musun, kaç metreden izliyorsun? Bende 65", 75" arasında kaldım. Sanki 65 alsam pişman olacakmışım gibi geliyor? 75" oledler çok pahalı o da var.
Hocam aldım evin bir köşesinde duruyor, evleniyorum çeyiz olarak aldım :p 2-3 ay sonra cevaplayabilirim bu soruyu :D

Biraz uzun olacak ama şu 1-2 haftadır obsesif derecesine geldiğim için aktarma ihtiyacı hissediyorum:
İnç seçiminde işin içinden çıkamıyorsun gerçekten. Ama şu düşünce beni 65 inç seçmeye itti:
75 inç'de giriş-ortanın ucundan yalayan kalitede bir televizyon aldığında kötü görüntü hemen gözüne çarpar.
Büyük alacağım derken göze daha az hitap eden televizyon alıyorsun.
Piksel yoğunluğu dediğimiz şey yüzünden görüntü çamurlaşıyor.

Gidip mağazada gördüm, 75 inç gerçekten muazzam ama döngü haline aldıkları videoları kapatıp başka bir arayüze girdiğinde ve televizyondan biraz yakınlaşıp-uzaklaştığında görüntünün gerçekten çamurlaştığını fark ediyorsun. Bunun olmaması için de 40-50 bin daha koyman lazım, net. O kadar da bütçe varsa...

OLED tercih etmek için kesinlikle TV alışkanlığınız önemli. Yani kaç saat uydu kanalları izliyorsun, kaç saat uygulamalarda (Netflix-Prime video vs.) Burn-in kaçınılmaz ve ben onunla uğraşmak istemiyorum, eğer günde 4-5 saatten fazla ekran süresi televizyon kanallarında olacaksa size de önermem.

MiniLED'e yönelirseniz eğer, orada da piyasada "Mini Led" olarak dolaşıp, aslında Mini Led olmayan, sadece pazarlama taktiği kullanılan modeller var, basit tabiriyle "Full Array Led". Bölgesel karartmaya sahip diye Mini Led yazısını yapıştırıp 10 bin fiyat koyuyorlar ama çoğu 50-100-150 bölgesel karartmaya sahip, olması gereken en az 500'dür.

Tercih için yardımcı olabilirim daha fazla sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Son düzenleme: