80.000 TL bütçede toplanan sitem için hangi parçalar ikinci el alınabilir?

Bütçe
80.000 TL

Lil Moresad

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, son birkaç gündür PC topluyorum. Belki siz de daha önceki başlıklarıma denk gelmişsinizdir. Artık yavaştan parçaları almaya başladım fakat bazılarını 2. el alıyorum. Sizce neyi 2. el almamda problem yok ve alırken nelere dikkat edilmeli? Kutulu, faturalı olması, testleri yapılmış olması dışında 0 ile arasında ne kadar fark varsa alınmalı? Bunları merak ediyorum.

Dün Kingston KC3000 1TB M.2 gen4 SSD aldım. Ürün 2 yıllıktı, ambalajı açılmamıştı. 5800 TL'ye kadar düştü satıcı ve aldım. Kingston üzerinden garantisi hala devam ediyor. Alan kişi Amazon'dan almış, faturası vs. her şeyini gösterdi. Sizce mantıklı mı aldığım ürün? 8.529,13 TL 0'ı şu an bana pg dahil 6130 TL mal oldu. 2400 TL tasarruf mu ettim yoksa sizce yanlış bir alım mıydı? Eğer öyleyse neden açıklarsanız sevinirim. Bir de Seasonic focus 850W Gold PSU var, 2600 TL civarında. PSU içi fanı temizlemek için açılmıştır diye eklemiş satan kişi. Pg ile satıyor. Bunu almak mantıklı mı yoksa farklı bir şey mi önerirsiniz? Pazarlıkla 2600'den aşağıya indirebilirim tabii. Ne diyorsunuz? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Toplayacağım sistem tahmini şöyle olacak, 2 farklı varyasyon yazıyorum.

• GPU: NVIDIA 5070 35000 (henüz hangi modeli alacağımı araştırmadım, tavsiyede bulunabilirsiniz ve neden tavsiye olarak onu söylediğinizi söylerseniz sevinirim)
  • CPU: Ryzen 7 9700X 12.045,45 TL (ikinci elde 9500 TL)
  • Anakart: Gigabyte B650 eagle ATX 6.799,22 TL (aynısının Wi-Fi'li versiyonunu buldum, 6 aylık garantisi hala devam ediyor, 6.000 TL. Hangisi daha mantıklı?) (Başka öneride bulunabilirsiniz ama sebebini de yazın lütfen)
  • RAM: 2x16 veya 1x32 düşünüyorum. Daha sonra yükseltmek istersem diye RAM'leri ikinci el uyguna bulursam alacağım. 0'ları çok para, tekrar vatan öyle bir gece yaşatmaz muhtemelen 17K-14K arası
  • PSU: Seasonic focus 850W Gold 2.500 TL (öneriye açığım)
  • SSD: Kingston KC3000 1TB M.2 SSD PCI-Express 4.0 6130 TL.
  • Cooler: Önerilere açığım. Benim aklımda Thermakright Assassin Spirit 120 Plus V2 var, 1.269,66 TL.
  • Kasa: Eğer bu sistemi bu anakartı alacaksam ATX kasa daha iyi olur sanırım. Bildiğim hiç kasa yok, fazla pahalı olmayan bütçemi aşmayan güzel bir kasa önerebilirsiniz?

Intel:
  • GPU: NVIDIA 5070 35000.
  • CPU: Intel Ultra 5 245kf 7999.
  • RAM: Yukarıda yazdığımın aynısı.
  • Anakart: Gigabyte B860 LGA1851 ATX 7.499,00 TL (ikinci elde 5.500 TL) Gigabyte B860 DS3H WI-FI6e 8.871,59 TL (ikinci elde 6.600 TL) (Gigabyte B860 eagle WI-FI6e 9066MHz ATX 8499 TL (bunlar arasında kaldım. Başka öneriniz varsa söyleyebilirsiniz)
  • PSU: Yukarıda yazdığımın aynısı.
  • SSD: Yukarıda yazdığımın aynısı.
  • Cooler: Yukarıda yazdığımın aynısı.
  • Kasa: Yukarıda yazdığımın aynısı.
  • Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

İkinci elden en alınmayacak ürünü almışsınız.

SSD'nin sağlığı neydi? Kaç saat kullanılmıştı?

Ayrıca bu bütçede ikinci elden bir şey almanıza gerek yok ki. 80 bin liraya 5070 sistem rahat toplanır zaten sıfır olarak.

Yukarıda yazdığım gibi 0 ambalajı açılmamış aldım hiç kullanılmamış 2 yıl önce Amazon üzerinden alınmış Kingston 5 sene garanti veriyor diye biliyorum sağlığı 100 performansı 100 hiç kullanılmadı sorularınızın cevabı.

PSU hakkında ne düşünüyorsunuz iyi mi 3.0 mış sanırım 5070 için 3.1 öneriliyor diye bir şeyler gördüm.

80kya 0 söylediğim parçalarla veya denkleriyle bir şey atar mısınız?

80 bin liraya sistem topluyorsunuz. Sistemin en önemli parçasını ikinci el ve içi açılmış almayın. Sıfır olarak a- tier bir PSU alın. Dediğim model.

DDR5 RAM alırken kaç MHz ve CL'si kaç olsa iyi olur Kingston 32 GB DDR5 5600 MHz CL36 13. 000 TL civarında pazarlıkla daha düşebilirim bu yeterli mi yoksa kaç olmalı.

80 bin liraya sistem topluyorsunuz. Sistemin en önemli parçasını ikinci el ve içi açılmış almayın. Sıfır olarak a- tier bir PSU alın. Dediğim model.

1000W mı 850W mı aralarında 400 TL var.

Corsair RM850e nasıl peki sizin önerdiğiniz PSU hakkında hardware busters incelemesinde 12v ve 3.3v geçici tepkisinin zayıf olduğu, 5V yük regülasyonunun gevşek olduğu, ripple baskılamasının iyi olmadığı ve fan sesinin yüksek olduğu tespit edilmiş. Sonuç: Verimli bir PSU ama $180'a bu fiyat bandında daha iyi performans sunan rakipler var. Diyor Corsair RM öneriyor sizce değer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…