katarinabluu

Çalışkan
Merhabalar, Vatan'dan aşağıdaki hazır pc'yi özelleştirip böyle bir şey hazırladım ve 75.000 tuttu. Kasa, PSU gibi bazı parçaların kötü olduğunun ve soğutmanın olmadığının farkındayım, fakat işlemciyi 9800X3D ve ekran kartını da 9070XT tutabildiğim için dikkatimi çekti. Maksimum 80.000 TL'ye bana sistem toplamamda yardımcı olabilir misiniz? Oyun için olacak.

1755873629005.webp

Merhaba, Vatan'dan aşağıdaki hazır PC'yi özelleştirip böyle bir şey hazırladım ve 75.000 tuttu. Kasa, PSU gibi bazı parçaların kötü olduğunun ve soğutmanın olmadığının farkındayım, fakat işlemciyi 9800X3D ve ekran kartını da 9070XT tutabildiğim için dikkatimi çekti. Maksimum 80.000 TL'ye bana sistem toplamamda yardımcı olabilir misiniz? Oyun için olacak.

Eki Görüntüle 176446

Işlemciye o kadar para vermeye gerek yok. Ayrıca o soğutucunun işlemciyi soğutabiliceğini de düşünmüyorum. İşlemciyi Ryzen 7 7800X3D ye düşürebilirsiniz. Ayrıca RAM Single olarak seçilmiş oyun performansı olarak rezil olur. Onu Dual yapmanızı tavsiye ederim. İşlemciden gelen parayla soğutucu ve RAM'i düzetlmeniz iyi olur.

Işlemciye o kadar para vermeye gerek yok. Ayrıca o soğutucunun işlemciyi soğutabiliceğini de düşünmüyorum. İşlemciyi Ryzen 7 7800X3D ye düşürebilirsiniz. Ayrıca RAM Single olarak seçilmiş oyun performansı olarak rezil olur. Onu Dual yapmanızı tavsiye ederim. İşlemciden gelen parayla soğutucu ve RAM'i düzetlmeniz iyi olur.
Görsel'de RAM'den 2 adet mevcut. Soğutucuyu başka bir yerden sıvı soğutma eklesek?

Görsel'de RAM'den 2 adet mevcut. Soğutucuyu başka bir yerden sıvı soğutma eklesek?

Pardon fark etmemişim. Bence o işlemciye o kadar para vermek yerine biraz altını alıp sıvı soğutma alınabilir ya da diğer kasa gibi parçalar değiştirilebilir. Ayrıca o işlemciyi alırken iyi bir soğutmada almak lazım yoksa çok ısınır. Estetiğe önem veriyorsanız anakartı Micro ATX değil ATX olarak almalısınız yoksa anakart kasanın içinde küçük durur bazı insanları çok rahatsız etmesede beni ediyor şahsen. Yani tavsiyem işlemciyi biraz düşürüp diğer parçalara yatırım yapmak daha mantıklı.