XER4N1TY

Başarılı
Merhaba arkadaşlar ben sistem topluyorum da 7200 MHz RAM almıştım 8000 MHz alayım mı yoksa 7200 MHz yeterli mi bir de mevcut anakartlarımızda BIOS güncellemesi ile anakart MHz'leri yükseliyor mu yine XMP veya EXPO RAM sıkıntı oluyor AMU X870 anakartlarda.

Bazı firmaların öne çıkmak için yaptığı taktikler. Yok 750 Hz monitör. Yok 8000 MHz bellek.

G.Skill uygun fiyatlı olduğundan DDR4 çok tercih ediliyordu. Şu an en azından yerel piyasada DDR5 tarafında esamesi bile okunmuyor.

Çok rahat ürün yakacak bütçeniz yoksa bu işlere girişmeyin. Yani şu anlık bunlar ya kanallar için ya da bunları test etmeyi seven, hobi gibi gören insanlar için diyebilirim.
Recep Baltaş 8000 MHz RAM çalıştırmıştı ama o yüzden bende konu açıp sorayım dedim.

Son düzenleme:
Zen 5 CPU kullaniyorsaniz bile 6000MHz ustunu 1:1 modda stabil sekilde calistirmak zor oldugu icin RAM frekansinda bu kadar ucmaniza gram gerek yok. Ozellikle 2DPC sekilde kullanacaksaniz is oldukca yas. 6K ustu AM5'de ortalama ve ugrasmak istemeyen kullanici icin cidden gereksiz, cekilmeyecek bir dert.

Bellegi almissiniz coktan, bu yuzden soylenebilecek tek sey taktiktan sonra 6000MHz'de olabildigi kadar dusuk gecikme degerleri almaya calismak olur. Model soylememissiniz ancak 7200MHz olduguna gore muhtemelen ya Vengeance aldiniz, ya Lancer, ya da Trident Z5. Dediklerimden herhangi biriyse 6K CL30 denenebilir gibi sanki. Sadece QVL listelerine bakip da gecmeyin.

Trident Z5'lere ''esamesi bile okunmuyor'' demek de iyiymis...