Bütçe
84.000 TL
MSI Katana 17 HX B14WGK-047XTR i7-14650HX 16 GB 1 TB S... - Ucuzbudur
Soğutma performansı iyi dendi bana, size de sormak istedim.
Hem FPS hem AAA oyunları oynuyorum.
Alınmayacak bir model değil, Katana serisi alınmaz deyip yerden yere vuramayız. Alınmayacak olmasının sebebi aynı fiyat bandında hatta daha ucuz fiyatlarda rakip üreticilerin daha iyi cihazlar sunması. Maksimum bütçenizi söylerseniz ve kullanım hedeflerinizi söylerseniz ona göre bir model önerebiliriz.

Alınmayacak bir model değil, Katana serisi alınmaz deyip yerden yere vuramayız. Alınmayacak olmasının sebebi aynı fiyat bandında hatta daha ucuz fiyatlarda rakip üreticilerin daha iyi cihazlar sunması. Maksimum bütçenizi söylerseniz ve kullanım hedeflerinizi söylerseniz ona göre bir model önerebiliriz.
80 bin tl bütçem var sadece oyun için kullanıcam hem aaa hemde fps oyunları oynuyorum fps %70 aaa %30

Hocam, tam bilmiyorum ama sanki MSI Katana'larda ekran kartları düşük watt'lı oluyordu diye hatırlıyorum.
o zaman tam fps vermiyor değilmi başka model bakıcaz artık

@AimDLLL, alınmaz. Yerden yere bile vurabilirim cihazları. Bizzat tecrübe ettim. 17" versiyonlarının anakartlarını 15" ile aynı yapıyorlar. Yani boyut farkı herhangi bir şeyi değiştirmiyor. Fan çapı büyümüyor, bloklar uzamıyor. Kasa kalitesi berbat plastik. Soğutma olarak başarılı bir model asla değil. 1 Büyük 1 küçük fan ile geliyor cihaz. Tamamen ÇÖP.

1782911264436.webp

Konu başlığında 84.000TL yazıyor o yüzden ona göre önereceğim.

@AimDLLL, alınmaz. Yerden yere bile vurabilirim cihazları. Bizzat tecrübe ettim. 17" versiyonlarının anakartlarını 15" ile aynı yapıyorlar. Yani boyut farkı herhangi bir şeyi değiştirmiyor. Fan çapı büyümüyor, bloklar uzamıyor. Kasa kalitesi berbat plastik. Soğutma olarak başarılı bir model asla değil. 1 Büyük 1 küçük fan ile geliyor cihaz. Tamamen ÇÖP.

Konu başlığında 84.000TL yazıyor o yüzden ona göre önereceğim.

çok teşekkür ederim iyiki almamışım peki sıvı metal soğutma nasıl internette biraz uzak durun diyorlar anakartı bozuyormuş aldıktan sonra ne yapmalıyım
bide ryzen ai 7 350 ile ryzen ai 9 365 arasında fark çok mu?

@AimDLLL, korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Sıvı metal evet akıyor ancak buna göre de önlem alıyor üreticiler. Akıp akmadığını anlamak için de HWiNFO kurup Watt, Sıcaklık değerlerine bakarsınız anormal bir durum varsa "evet, sıvı metal plakaya tam değmiyor akma olabilir" şeklinde yorum yapabiliriz.

@AimDLLL, korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Sıvı metal evet akıyor ancak buna göre de önlem alıyor üreticiler. Akıp akmadığını anlamak için de HWiNFO kurup Watt, Sıcaklık değerlerine bakarsınız anormal bir durum varsa "evet, sıvı metal plakaya tam değmiyor akma olabilir" şeklinde yorum yapabiliriz.

Sağ olun içimi rahatlattı biraz araştırdım laptopu dik tutarsak akma ihtimali varmış ben sürekli taşıyacağım bu laptopu umarım sıkıntı yaşamam

son sorum ryzen ai7 350 ile ai9 365 arasında fark çok fazlamı