Emre.py

Üstün
Makaleler
1
Yer
Adana
İyi günler, bugün sizlere 8BitDo Ultimate 2C ilk izlenim deneyimimi paylaşacağım. Umarım bu gamepadi almayı düşünen kişilere faydası dokunur. Hadi gelin başlayalım.

1 - Kutu Açılımı ve İçeriği

Kutusunun tasarımını gayet yeterli buldum. Tatlı bir kutusu var. İçerisinden de gamepadin kendisi, dongle ve ufak bir Type-C şarj kablosu çıktı.

e893b489.webp

2 - Malzeme Kalitesi ve Bağlantı

Malzeme kalitesi olarak gayet iyi. Titreşimi de hoş. Üst tuşlardan mouse tıklama sesi geliyordu, bu da hızlı tepkimeye ihtiyacı olan kullanıcılar için eklenmiş galiba. Gamepad ile rekabetçi oyunlar oynamadığım için pek önemi yok benim açımdan.

Bağlantı konusunda da direkt tak-çalıştır halde. Dongleı bilgisayarıma bağladım ve kolu açtım. Açar açmaz X-Input desteğinden dolayı Xbox kolu olarak algılandı. Telefonuma henüz bağlamadım.

3 - Oyun Testi

Yaklaşık 1 saat kadar FIFA 23 oynayarak gamepadi test ettim. Analog hassasiyeti güzel, tepkime güzel, gündelik kullanıcı için gayet yeterli. Benim gibi gündelik kullanıcı iseniz, işinizi fazlasıyla görecektir.

4 - Benim Fikrim

Gamepad gayet güzel, ergonomi için dediklerinde haklılık payı var ama ben sorun etmiyorum. Kullanırken herhangi bir rahat edememe durumu yaşamadım elim büyük olmasına rağmen. Lakin büyük ihtimalle sorun yaşamadan kullanabileceksiniz.

Peki bu gamepadi önerir miyim? Önerebilirim lakin şu bumper tuşları alışılmışın dışında olduğu için biraz garip hissettiriyor. Gamepad'in fiyatı -özel versiyonu- 2.500 TL, Xbox kolu yerine güzel bir alternatif. Benim bu gamepadi tercih etme sebebim ise Hall-Effect sticklere sahip olmasından dolayıydı. İlerleyen zamanlarda vakit bulabilirsem, uzun kullanım deneyimlerimi de paylaşabilirim.

Benim fikirlerim ilk izlenime göre bu şekilde. Biraz amatörlüğüm varsa affola. Diğer kullanıcı arkadaşlar da yorum yaparlar ise sevinirim. İyi forumlar.

Hocam güzel inceleme, ileride "deneyimli" kullanıcı rehberini de bekliyoruz.
Vakit buldukça kullanacağım 😅
Detaylı bir yazılımı olsaydı beğenebileceğim bir gamepad olurdu.

İncelemeniz güzel olmuş hocam elinize sağlık.
Kesinlikle katılıyorum. Dedim bir uygulamayı indireyim, şarjı vesaire görünüyor mu diye. Bir baktım sadece update yaptırıyor. Saçmalık resmen.