8K çözünürlüklü monitörler ne zaman çıkacak?

PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, ne zaman 8K çözünürlüklü monitörler çıkar piyasaya sürülür?

Uzun vadede bile gormemiz zor, zira monitorlerin temel alinma sebebi bilgisayar kullanimi, bilgisayar kullanimi icin de 8K cozunurluk oldukca yuksek. Ek olarak 8K cozunurluk genel olarak yaygin da degil. Hatta 5K cozunurluklu monitorler bile piyasada 2 elin parmagini gecmeyecek kadar az.

Farzedelim ki 5090 var test videolarını izledim 5090 bile 8K da oyunlarda 30 FPS veriyordu.

Farzedelim ki 5090 var test videolarını izledim 5090 bile 8K da oyunlarda 30 FPS veriyordu.

Her oyunda olmaz tabii ki ancak DLSS ile halledilir rahatça. Ben GTA 5 Enhanced versiyonu scale ile 7K civarı çözünürlük ile oynuyorum 80 FPS görüyor rahatça. 3090 var.

Her oyunda olmaz tabii ki ancak DLSS ile halledilir rahatça. Ben GTA 5 Enhanced versiyonu scale ile 7K civarı çözünürlük ile oynuyorum 80 FPS görüyor rahatça. 3090 var.
O şekilde ham 8k çözünürlük elde edilmiyor işte. Gördüğün her şey suni oluyor. Yapay 8k çözünürlük yerine gerçek 2k çözünürlüğü tercih ederim.

Vay maşallah hocam peki 7K çözünürlük değil ya sizin monitör yine de 7K gibi görüntü kalitesi farkı oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…