O zaman bir soru daha sorayım. Zero RPM butonu. Bir arkadaş açık durumda iken, bunu kapalı konuma getirdiğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam burada. Isınma olduğunu, kapatıp sürekli çalıştırdığını söylemişti. Zaten sessiz çalıştığını, daha serin çalışmaya başladığını anlatmıştı. O butonu açık mı, yoksa kapalı mı çalıştırmak lazım güç kaynağında? Hava akışım iyi, bilgisayarın olduğu oda ortalama 23 derece. Aşırı sıcak bir ortamda değilim genelde.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 9.000-13.000 TL
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
O zaman bir soru daha sorayım. Zero RPM butonu. Bir arkadaş açık durumda iken, bunu kapalı konuma getirdiğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam burada. Isınma olduğunu, kapatıp sürekli çalıştırdığını söylemişti. Zaten sessiz çalıştığını, daha serin çalışmaya başladığını anlatmıştı. O butonu açık mı, yoksa kapalı mı çalıştırmak lazım güç kaynağında? Hava akışım iyi, bilgisayarın olduğu oda ortalama 23 derece. Aşırı sıcak bir ortamda değilim genelde.
Buradaki testlerde Zero RPM modu açık sanırım. 600W'a kadar ses çıkarmıyor neredeyse zaten. Kapalı bırakılırsa da ses çıkaracağını düşünmüyorum. Dediği gibi daha serin çalışabilir PSU.
Eki Görüntüle 183278
Eki Görüntüle 183279
Buradaki testlerde Zero RPM modu açık sanırım. 600W'a kadar ses çıkarmıyor neredeyse zaten. Kapalı bırakılırsa da ses çıkaracağını düşünmüyorum. Dediği gibi daha serin çalışabilir PSU.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum.
Hocam bütçeyi kaydırdığımdan dolayı, bugün C1200 aldım. Corsair alamadım malesef. Bütçemde sıkıntılar yaşadım bugün. OCCT gibi programlar ile test etmeye gerek var mı? Sorunsuz açıldı PC, aktif kullanıyorum. Coil Wine sesi yok, fan sesi duymuyorum şu anlık gayet memnunum. Açılırken bir ses duyuyorum sadece oda açıldığına dair. Zero RPM kapalı, sürekli çalışma modu ile kullanıyorum.
Özellikle sessizlik, elinize aldığınızda kalitesi ve sadeliği hoşuma gitti. Ağır bir güç kaynağı, kaliteli hissettiriyor. Ama mesela kablo kalitesi bir tık daha kaliteli olabilirmiş, eski güç kaynağımın kablo kalitesi biraz daha iyi hissettirdi. Ve bükmesi, şekil vermesi biraz zor bir yapısı var. Tek eleştirim bunlar olacak.
Güç kaynağının fanı, aşşağıya bakacak şekilde taktım. Alt kısmında mesh filtre var kasanın, çıkan güç kaynağı da fabrikasyon öyleydi. Fan kasanın içine bakacak şekilde takılması, pek doğru değildi sanırım?
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum.
Hocam bütçeyi kaydırdığımdan dolayı, bugün C1200 aldım. Corsair alamadım maalesef. Bütçemde sıkıntılar yaşadım bugün. OCCT gibi programlar ile test etmeye gerek var mı? Sorunsuz açıldı PC, aktif kullanıyorum. Coil Wine sesi yok, fan sesi duymuyorum şu anlık gayet memnunum. Açılırken bir ses duyuyorum sadece oda açıldığına dair. Zero RPM kapalı, sürekli çalışma modu ile kullanıyorum.
Özellikle sessizlik, elinize aldığınızda kalitesi ve sadeliği hoşuma gitti. Ağır bir güç kaynağı, kaliteli hissettiriyor. Ama mesela kablo kalitesi bir tık daha kaliteli olabilirmiş, eski güç kaynağımın kablo kalitesi biraz daha iyi hissettirdi. Ve bükmesi, şekil vermesi biraz zor bir yapısı var. Tek eleştirim bunlar olacak.
Güç kaynağının fanı, aşağıya bakacak şekilde taktım. Alt kısmında mesh filtre var kasanın, çıkan güç kaynağı da fabrikasyon öyleydi. Fan kasanın içine bakacak şekilde takılması, pek doğru değildi sanırım?
O filtre kısmına bakması gerekli PSU'daki fanın. Kasaya bakarsan kasadaki sıcak havayı çeker. OCCT Power testi yaparsanız iyi olur. Belki fabrikadan sıkıntılı bir ürün gelmiştir. Kontrol etmekte fayda var. Testi yaparken hem OCCT üzerinden hem de HWMonitor üzerinden votlaj değerlerine bakın.
Hocam 5 dakika test yaptım şimdi. Hata vermeyince, durdurdum bende.
Voltaj değerlerini nereden atabiliriz OCCT üzerinde, bana biraz karışık geliyor bu program.
Evet hocam bende tam olarak, filtre kısmına bakacak şekilde monte ettim.
@Yusuf7878
Voltaj değerlerini nereden atabiliriz OCCT üzerinde, bana biraz karışık geliyor bu program.
Evet hocam bende tam olarak, filtre kısmına bakacak şekilde monte ettim.
@Yusuf7878
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Hocam 5 dakika test yaptım şimdi. Hata vermeyince, durdurdum bende.
@Yusuf7878
Eki Görüntüle 183640
Şu kısıma basın hocam. Grafik moduna geçer. Oralarda 12v 5v ve 3.3v kanallarını görürsünüz. Göremezseniz şu ortadaki kısımdan anakart bölümüne gelin orada yazması gerekli.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Yüke sokun hocam. Yükteyken fotoğraf yollayın. Bir de yanda ayrıyeten HWmonitor açarsanız iyi olur. OCCT bazen değerleri yanlış gösteriyor. Ayrıca sistem tam yükteyken kaç watt çekiyor?
Yüke sokun hocam. Yükteyken fotoğraf yollayın. Bir de yanda ayrıyeten HWmonitor açarsanız iyi olur. OCCT bazen değerleri yanlış gösteriyor. Ayrıca sistem tam yükteyken kaç watt çekiyor?
Hocam 5 dakikalık test başlattım, ortasında iken görüntü aldım. Doğru mu? Şu anda Max 310W çekiyor sistem. Tabi işlemci ve ekran kartı değişecek ilerleyen dönemlerde.
Umarım doğru almışımdır görüntüleri.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Hocam 5 dakikalık test başlattım, ortasında iken görüntü aldım. Doğru mu? Şu anda Max 310W çekiyor sistem. Tabi işlemci ve ekran kartı değişecek ilerleyen dönemlerde.
Umarım doğru almışımdır görüntüleri.
Eki Görüntüle 183666
Eki Görüntüle 183667
Teste göre biraz düşük kalmış ama gayet iyi değerler. O farkın oluşmasının nedeni, ölçülürken kullanılan yöntemlerdendir yüksek ihtimalle.
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-