9.000 TL beyaz akvaryum kasa tavsiyesi

Bütçe
9.000 TL

Picky

Becerikli
Arkadaşlar dış donanımdan iç donanıma doğru bilgisayarımı yavaş yavaş yenileme kararı aldım. Gayet şık görünüme sahip, ekran kartını dikey yerleştirebileceğim, hava akışı iyi, beyaz akvaryum kasa bakıyorum son günlerde. NZXT H9 Flow en çok hoşuma giden kasa gibi. Öte yandan Lian Li O11 dynamic EVO da güzel gibi duruyor. 420mm fan desteği olmalı mı bir kasada, yoksa 360'da yeterli mi bilemiyorum. Detaylı bilgiye sahip değilim. Bilgili, tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun siyahını kullanıyorum:
NZXT H9 alacaktım sonra Montech kasalar ülkemizde satılmaya başlanınca aldım hemen. NZXT kağıt gibi kalıyor bunun yanında. Montech'in metal kasası, camları ve toz filtreleri taş gibi. Amerika'da üretiliyor, Çin'de değil. İşçilik de kendini belli ediyor. İnceleme videolarına bakarsan anlarsın ne kadar kaliteli ve işlevsel olduğunu. Fanlar içinde ve kontrolcüyle geliyor. Kontrolcüden çıkan fan devir kablosunu anakartın fan çıkışına, ARGB kablosunu anakartın ARGB çıkışına takarak mis gibi yönetiyorsun.
Tekrar ediyorum NZXT vs. kağıt gibi kalır bunun yanında.
Benim kasanın kısa videosunu çekmiştim:

Bu arada önerim güncel ekran kartlarını dikey aparat ile kullanmayın. PCI E 5 arabiriminin sinyal stabilizasyonu çok hassas, anakart slotları bile sorun yapabiliyor. Kaldı ki araya riser kablo ekleyince iş iyice kumara dönecek.

Çok dandik olmamak koluluyla 360 MM sıvı soğutma gayet yeterli. Sıvı soğutmada Arctic sıvı soğutmalar alacaksan bu ve benzeri kasalara sığmıyor. Arctic sıvı soğutmalar standardın üstünde kalın olduğundan anakart takılınca üstte yeterli boşluk olmuyor.

NZXT kağıt gibi kalıyor bunun yanında.
Tekrar ediyorum NZXT vs. kağıt gibi kalır bunun yanında.
NZXT kalitesi hakkında da fikrim yok hocam fakat bu söylediğinize şaşırdım açıkçası. O kadar çok mu kalite farkı var? Yani sizin kasa markanız mı çok üst seviye kaliteli yoksa NZXT mi fazla kalitesiz?

Çok dandik olmamak koluluyla 360 MM sıvı soğutma gayet yeterli. Sıvı soğutmada Arctic sıvı soğutmalar alacaksan bu ve benzeri kasalara sığmıyor. Arctic sıvı soğutmalar standardın üstünde kalın olduğundan anakart takılınca üstte yeterli boşluk olmuyor.
Lian Li Galahad, NZXT Kraken gibi sıvı soğutmalar düşünüyorum ama Arctic' e hiç bakmadım.

Ayrıca ön sağdaki fanlarınız 140mm mi acaba? Daha yüksek modelleri mevcut mu bu markanın?

NZX
NZXT kalitesi hakkında da fikrim yok hocam fakat bu söylediğinize şaşırdım açıkçası. O kadar çok mu kalite farkı var? Yani sizin kasa markanız mı çok üst seviye kaliteli yoksa NZXT mi fazla kalitesiz?

Lian Li Galahad, NZXT Kraken gibi sıvı soğutmalar düşünüyorum ama Arctic' e hiç bakmadım.

Ayrıca ön sağdaki fanlarınız 140mm mi acaba? Daha yüksek modelleri mevcut mu bu markanın?
NZXT ve Lian Li 4-5 bin TL'lik akvaryum kasalardan iyi ama bunun yanında zayıf kalıyorlar sağlamlık ve işçilikte. Ön sağ 140 MM fanlı. En üstü bu, yeni çıkmış dışı gümüş içi siyah var ama hepsi aynı kasa. Geçenlerde fuarda yeni modeller tanıtıldı ama onların ne zaman çıkacağını ya da ülkemize geleceği meçhul. Montech'in ülkemizde satılmasına bile şaşırdım şahsen.

NZX

NZXT ve Lian Li 4-5 bin TL'lik akvaryum kasalardan iyi ama bunun yanında zayıf kalıyorlar sağlamlık ve işçilikte. Ön sağ 140 MM fanlı. En üstü bu, yeni çıkmış dışı gümüş içi siyah var ama hepsi aynı kasa. Geçenlerde fuarda yeni modeller tanıtıldı ama onların ne zaman çıkacağını ya da ülkemize geleceği meçhul. Montech'in ülkemizde satılmasına bile şaşırdım şahsen.
Kafam karıştı açıkçası hocam. Tavsiye ettiğiniz kasa da çok hoşuma gitti. Baktığım kasalara oranla nispeten daha alçak olması, camların birleştiği kısmın oval olması, daha bir kaç özelliğiyle güzel geldi gözüme. Beni kararsız bıraktı yani.

Senin aklındaki diğer modelleri çok araştırdım, Montech ülkemizde satıldığını NZXT H9 bakarken benzer ürünlerde görünce şaşırdım çünkü yabancı incelemelerde akvaryum kasa incelemelerinde Montech King 95 Pro ile kıyaslanıyorlardı. Hatta Youtube'da bir video vardı Montech'in ön oval camının üzerinden araba geçiyor dayanıklı diye.

Senin aklındaki diğer modelleri çok araştırdım, Montech ülkemizde satıldığını NZXT H9 bakarken benzer ürünlerde görünce şaşırdım çünkü yabancı incelemelerde akvaryum kasa incelemelerinde Montech King 95 Pro ile kıyaslanıyorlardı. Hatta Youtube'da bir video vardı Montech'in ön oval camının üzerinden araba geçiyor dayanıklı diye.
King 95 Pro ile Pro olmayan versiyon arasındaki tek fark dahili olan 6 fan mı hocam?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt