9.500 TL civarına oyuncu monitörü tavsiyesi

Bütçe
9.500 TL

murat95

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

MSI G274QPF-QD model monitör kullanıyordum 1.5 yıldır, panel arıza verdi ve iade edildi ücretim. Sistemim 2K için uygun ancak aklımda 2 monitör var siz hangisini önerirsiniz? Attığım modeller dışında da önerilerinize açığım. İade edilen monitör tutarı 9.500 TL üzerine biraz ekleyebilirim. 4K olan monitör çok daha iyi ancak sistemime çok uygun değil. Yani ileriye dönük olarak iyi değil.

Almayı düşündüğüm monitörler:
ASUS ROG STRIX XG27acs 27" 1 ms 2K pivot IPS 180 Hz oyuncu monitörü
ASUS ROG STRIX XG27ucs 27" 1 ms 4K pivot IPS 160 Hz oyuncu monitörü

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 7600X işlemci
  • MSI B650 Tomahawk anakart
  • Galax 4070 Ti super ekran kartı
  • G.Skill Trident Z5 6000 MHz 2x16 GB RAM
  • Samsung 980 PR0 M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
VA panele ön yargın varsa bu modeldeki VA epey başarılı. Ghosting vb. şikayeti olan hiç görmedim.
İlla IPS istiyorum dersen şuna da bakabilirsin:

G274QPF Qd'den sonra renk gamutunda biraz düşüş hissedeceksin. Qd olmasından kaynaklı renk gamutu epey yüksek bir model. Yalnız kontrast ve siyah tekdüzeliği kısmında kötü bir monitör. Bütçesindeki IPS modellerden bile kötü.

Üstteki arkadaşın önerdiği modeller gayet iyi. 18K'ya G6 OLED var Samsung'un sitesinde. Öğrenci indirimiyle alabilirsiniz.

Bütçen çıkarsa bu modelde kaliteli.

Sistemime göre 2K almam daha iyi olmaz mı sizce? MSI bir daha almayı düşünmüyorum 1 yılda panel arıza verdi. Asus, Samsung ve LG dışında marka almam diye düşünüyorum bundan sonra monitör için.

Sistemime göre 2K almam daha iyi olmaz mı sizce? MSI bir daha almayı düşünmüyorum 1 yılda panel arıza verdi. ASUS, Samsung ve LG dışında marka almam diye düşünüyorum bundan sonra monitör için.

2K daha iyi olur, alternatif olsun diye önerdim.

%70 rekabetçi için VG27AQML1a, karışık kullanım için G65b. Özellikle dizi ve film ağırlıklı ise G65b daha iyi olur. Yalnız dediğim gibi biraz renk gamutundan feragat etmen gerekecek. Elindeki modelin renk gamutu aşırı yüksek.

Anladım hocam o zaman ASUS 4K monitörü eledik, FPS çok oynamıyorum genellikle iş ve oyun için kullanıyorum bilgisayarı. Oyun olarak ise yoğunluklu MMORPG oynuyorum veya hikayeli oyunlar, dizi film var dediğiniz gibi. Samsung G6 OLED bayağı iyi fiyat ancak parlaklık 250CD olarak gördüm. Hz'in yüksek olması çok önemli değil benim için FPS oynamıyorum çünkü.

Şu an aklımda olan modeller G65b, G7 OLED, ASUS ROG STRIX XG27acs gibi duruyor.

XG27acs ve VG27AQML1a arasındaki tek fark Hz değil. XG27acs incelemelerde 950:1 kontrast oranı çıkarken VG27AQML1a 1350:1-1400:1 civarında çıkıyor. Parlaklık da keza 390Nit'e karşılık 500nit sunuyor. sRGB volume değeri de biraz daha yüksek. Ayrıca kullanılan panel daha kaliteli. ROG olanın rakipleri Lenovo R27qe, Dell G2724D, Philips 27M2N5500 ve MSI G274QPF E2 gibi modeller. TUF olanın rakipleri Samsung G65b, LG 27GR83Q-B ve MSI G274qpx gibi modeller.

VG27AQML1a ve VG27AQM1a diye iki farklı model var. L harfi bulunan bu dediğim ve kaliteli olan model. Bulunmayan ise iyi bir model değil, karıştırıp onu almayın.

Yoğun ışık alan bir odada kullanmıyorsanız 250nit yeterli. Sırf 250nit diye OLED monitörden vazgeçilmemeli. Kontrast oranı sonsuz ve siyah tekdüzeliği mürekkep gibi. Bu yüzden detayları görebilmek çok kolay. Düşük kontrast olunca görüntü gerçekçi olmuyor, detaylar kayboluyor. Kendimde OLED kullanıyorum, G6 ile aynı paneli kullanıyor ve çok iyi. Tek fark kullanılan kaplama.

Dell AW2725DF:

HDR görsel:

Çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için.

Genel olarak günde 15-16 saat ekranım açık kalıyor iş için kullanıyorum ve akşam saatlerinde oyunlara geçebiliyorum. Genellikle OLED monitörlerde yanma riski olarak belirtmişler uzun süreli açık ekranlarda, böyle bir sorun yaşar mıyım sizce? G6 modelin 240hz ve 360hz modelleri var sanırım ve 360hz stoklarda yok

Attığınız tüm modellerde OLED hepsine fark atıyor nerdeyse sadece OLED olması bile yeterli. 250nit yeterli gelecekse alabilirim, odam ışık alıyor haliyle hatta bilgisayar masam pencerenin yanında ve pencereden gelen ışık tamamiyle ekrana vuruyor ancak zemin katta oturuyorum.

Son düzenleme:
Gün içinde 15-16 saat aşırı fazla. Normal bir monitör alın. Yanma için önlemler var ama, 15-16 saat için yeteceğini düşünmüyorum.

Gün içinde 15-16 saat aşırı fazla. Normal bir monitör alın. Yanma için önlemler var ama, 15-16 saat için yeteceğini düşünmüyorum.

Anladım hocam iş için kullandığımdan bu sürelerde açık PC devamlı olarak. O zaman OLED yerine IPS ya da VA panel aşağıdaki örneklerden bakabilirim diye düşünüyorum. Yoğunlukla iş, oyun (hikayeli veya MMORPG çok az FPS), dizi film gibi genel kullanımım bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…