9.500 TL civarına oyuncu monitörü tavsiyesi

Bütçe
9.500 TL
Son düzenleme:
Haklısınız zaten siparişi verdim gelecek bugün.

Hocam ürün geldi içinden çıkan DP kabloyu mu kullanayım yoksa HDMI 2.1 kablo mu alayım gerek var mı sizce almaya yoksa içinden çıkan DP kablo ile kullanım uygun mudur? @7800X3D GOAT

G-SYNC kullanıcaksan DP kullanman lazım. Oyun moduna alıp tepki süresini standart yap. Netlik ve renk ayarını isteğe bağlı yükseltebilirsin. Color tone ayarınıda isteğe bağlı ayarla. Eğer beyazlar sarımsı ise soğuk, mavimsi ise sıcak ayarını seçmen lazım. Tam ekran beyaz yapıp ayarlayabilirsin. Birazcık sarımsı olması en doğru olan. Samsung’un osd menüsündeki seçeneklere göre ayarla yani. Veya manuel ayarlamak istersen sarımtırak ise red ve green ayarlarını azalt, mavimsi ise blue ayarını azalt. Osd menüsü çok dolu biraz ayar çekmen lazım.

Son düzenleme:
G-SYNC kullanıcaksan DP kullanman lazım. Oyun moduna alıp tepki süresini standart yap. Netlik ve renk ayarını isteğe bağlı yükseltebilirsin. Color tone ayarınıda isteğe bağlı ayarla. Eğer beyazlar sarımsı ise soğuk, mavimsi ise sıcak ayarını seçmen lazım. Tam ekran beyaz yapıp ayarlayabilirsin. Birazcık sarımsı olması en doğru olan. Samsung’un osd menüsündeki seçeneklere göre ayarla yani. Veya manuel ayarlamak istersen sarımtırak ise red ve green ayarlarını azalt, mavimsi ise blue ayarını azalt. Osd menüsü çok dolu biraz ayar çekmen lazım.
HDMI 2.1 ile G-Sync kullanılabileceği yazılmış ama ben iyisi kutudan çıkan DP kabloyu kullanayım teşekkürler hocam

HDMI 2.1 ile G-Sync kullanılabileceği yazılmış ama ben iyisi kutudan çıkan DP kabloyu kullanayım teşekkürler hocam
İncelemesine baktım, kullanılmadığını yazmışlar. İstersen dene yanlışsa doğrusunu öğrenmiş olurum.
IMG_3359.webp

Şansıma sol üst köşe ve sağ alt köşede varmış görmemişim diğerini 2 adet. İade başlattım.

Merhaba tekrar,

Aynı monitörü 2. kez sipariş verdim bu seferki sonuç daha da kötü. Toplam 6 tane ölü piksel var.
Sol üst köşe 1
Sol alt köşe 1
Ekranın ortasında 1
Orta üst bölüm birbirine çapraz 2 tane
Orta sağ taraf 1
Orta sağ alt 1

Bu ne şanssızlık bir şey anlamadım, hevesim kaçtı 3. kez de sipariş verir miyim bilmiyorum. Kur topla uğraştım baya bir. Ya bu şekilde kullanıcam ya da iade bilmiyorum siz ne öneriyorsunuz hocam.

Toplam 7 adet bu arada 6 değil

Monitörü çok beğendiğim için son 1 kez daha şansımı deneyebilirim belki bilmiyorum. 3. kez sipariş verip vermeme arasında kaldım ama bu şekilde de kullanılmaz gibi.

Son düzenleme:
Şansıma sol üst köşe ve sağ alt köşede varmış görmemişim diğerini 2 adet. İade başlattım.

Merhaba tekrar,

Aynı monitörü 2. kez sipariş verdim bu seferki sonuç daha da kötü. Toplam 6 tane ölü piksel var.
Sol üst köşe 1
Sol alt köşe 1
Ekranın ortasında 1
Orta üst bölüm birbirine çapraz 2 tane.
Orta sağ taraf 1
Orta sağ alt 1

Bu ne şanssızlık bir şey anlamadım, hevesim kaçtı 3. kez de sipariş verir miyim bilmiyorum. Kur topla uğraştım bayağı bir. Ya bu şekilde kullanacağım ya da iade bilmiyorum siz ne öneriyorsunuz hocam.

Toplam 7 adet bu arada 6 değil.

Monitörü çok beğendiğim için son 1 kez daha şansımı deneyebilirim belki bilmiyorum. 3. kez sipariş verip vermeme arasında kaldım. Ama bu şekilde de kullanılmaz gibi.

6 tane çok fazla. Değişim/iade şart. Üçüncüyü denemek size kalmış. İsterseniz 27GR83Q-B veya VG27AQML1a alın.

Benim de bugün VG27AQML1A monitörüm geldi. Bende de sağ alt köşede sadece kırmızı ekranda gözüken bir ölü pixel çıktı. İade etmeyi pek düşünmüyorum. Birkaç gün kullanıp duruma göre bakacağım. ASUS ROG 24.5inç 310Hz'den sonra monitör biraz büyük geldi açıkçası ama alışılır. Ön büyük fark 1080P'den sonra 2K cam gibi :) @7800X3D GOAT hocam ben FPS oyunu(CS2) oynayan biriyim. Bundan dolayı monitörde yapmamı tavsiye ettiğiniz ayar var mı? Variable OD: Level 4. Variable Refresh rate kapalı. ELMB kapalı. GameVisual Rts/RPG mode.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt