Şu sıralar her markayla alakalı şikayetler duyuyorum. Overdrive ayarını ufo testiyle en az ghosting/overshoot durumuna getirdiyseniz bu kısım tamamdır. ELMB zaten çoğu monitörde sıkıntılı çalışıyor (strobe crosstalk, parlaklık, titreme, ayarları kilitleme vb). Kontrast, netlik vb ayarlara dokunmayın. Masaüstünden 10 bit yapabilirsiniz. 10 bit yaptıktan sonra şu ayar açılıyorsa onu kapatın.Benim de bugün VG27AQML1A monitörüm geldi. Bende de sağ alt köşede sadece kırmızı ekranda gözüken bir ölü pixel çıktı. İade etmeyi pek düşünmüyorum. Birkaç gün kullanıp duruma göre bakacağım. ASUS ROG 24.5inç 310Hz'den sonra monitör biraz büyük geldi açıkçası ama alışılır. Ön büyük fark 1080P'den sonra 2K cam gibi@2254 hocam ben FPS oyunu(CS2) oynayan biriyim. Bundan dolayı monitörde yapmamı tavsiye ettiğiniz ayar var mı? Variable OD: Level 4. Variable Refresh rate kapalı. ELMB kapalı. GameVisual Rts/RPG mode.
Uygulamaların renklerini yönet ayarı açıksa bu ayarını kapatmanızı öneririm. Renkleri SRGB'ye sınırlıyor. Çoğu kişi doğru renkleri değil doygun renkleri sevdiği için renkler size soluk gelecek. Monitör 8 bit iken kapalı, 10 bit'e yükselttiğimde ise açıldığını fark ettim. Özellikle Nvidia denetim masası üzerinden 10 bit'e yükseltiyorum renkler soluk gözüküyor diyen arkadaşlar içinde sorunun çözümü bu. Sistem>Ekran>Renk yönetimi kısmından kapatabilirsiniz.
- 2254
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları