9.500 TL civarına oyuncu monitörü tavsiyesi

Bütçe
9.500 TL
Anladım hocam ufak harf karşılıklığı yaşamışım. Size bir önceki mesajımda kullanımlarımı yazmıştım. Siz bu kullanımlara göre bana VG27AQML1a mı yoksa G65B mi önerirsiniz ya da farklı varsa önereceğiniz açığım.

Bence karma kullanım için G65b almanız biraz daha mantıklı, yine de qd monitörden G65B'ye geçince renk gamutunda kayıp yaşayacağınız için, renk doygunluğunu beğenmeme durumu olur mu diye düşünmüyor değilim. ASUS olan biraz daha iyi ama, yine qd olandan zayıf.

G65B'nin renk gamutu qd IPS kadar olmasa da iyi, eğer ben iadeyle uğraşma riskine girmek istemiyorum diyorsanız ASUS'u alın, aksi halde G65B'ye bir şans verin. Yüksek kontrast ve iyi siyahlardan ötürü memnun kalacağınızı düşünüyorum. Ama dediğim gibi uyarımı da geçeyim. Her türlü gamut kısmında bir kayıp yaşanacak. Kontrast ve siyah kalitesi farkıyla bunu dengeler diye düşünüyorum.

G65b kavisli bu arada, ayrıca görüş açıları IPS kadar iyi değil. İşinize sorun olacaksa ASUS'a yönelin.

Tekrar merhaba,

G65 olan modelden vazgeçtim hem işim gereği hem de VA panel olması nedense cezbetmedi. Güncel piyasa fiyatlarına göre VG27AQML1A 14k civarında fiyatlandırması var, aklımdaki diğer monitör ise ASUS ROG STRIX XG27acs 10.5k civarı bir fiyatlandırması var. Siz konuda hem performans hem de renk olarak ML1A olanı önermiştiniz ama gerçekten aradaki farka değer mi? 260hz olması çok cezbetmiyor beni çünkü FPS oyunları oynamıyorum arada denk gelirsem belki hatta hiç bile diyebiliriz. Ancak aradaki farka gerçekten değiyorsa alabilirim. Yorumunuzu bekliyorum.

Renk, kontrast ve parlaklık gibi değerlerde VG27AQML1a daha iyi. Ayrıca XG27acs a-si TFT iken ML1a oxide TFT panel kullanıyor, yani daha kaliteli bir panel yapısı. Ekran uzun süre açık kalacağı için kaliteli panel alsanız daha iyi olur.

G65B'ye gelecek olursak VA olmasından ötürü kestirip atmayın, üründen emin olmasam önermem zaten.

Daha yeni ips bağımlısı arkadaş g65b gördükten sonra samsung bağımlısı haline geldi. Ön yargısını yıktım arkadaşın.

Çok sağ olun o halde yine G65 ile ASUS arasında bir karar vereceğim gibi duruyor. Bir Samsung mağazasını ziyaret edip bakayım en iyisi ancak o şekilde rahat karar verebilirim. Tekrar çok teşekkürler desteğiniz için

Kesinlikle deneyin oyun moduna alıp tepki süresini standart yapın. Keskinliği 12 yapabilirsiniz. Renk ayarını da 25’ten 32’ye çekenler oluyor. Biraz ayar yapmak lazım yani. Başka bir g65b aldırdığım kullanıcının yorumu:

Samsung G65B olan modeli almaya karar verdim bugün sipariş vereceğim ama hem 27 hem de 32 inç üretimi var monitörün. 32 inç bildiğim kadarıyla 1440p'de 1080p gibi gözükecek. Siz hangisini önerirsiniz 27 mi 32 mi 1440p kullanım için?
Ekran kartım 4070 ti super

Monitörde boyut kısmını sizin tercih etmeniz gerekiyor, benim burada yönlendirmem doğru olmaz. Hangi boyut daha çok hoşunuza gidiyorsa onu tercih edin.

Monitörde boyut kısmını sizin tercih etmeniz gerekiyor, benim burada yönlendirmem doğru olmaz. Hangi boyut daha çok hoşunuza gidiyorsa onu tercih edin.
Anladım hocam bu arada OLED olan için düşünceniz hala aynı mı uzun kullanımlarda yanma riski? Çoğu arkadaşım üzerine 5-6 k daha verip OLED tercih etmem yönünde baskı yapıyorlar çok uygun olduğu için fiyatı ancak bildiğiniz gibi işim dolayısıyla uzun süre kullanıyorum bilgisayarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…