Bütçe
90.000-100.000 TL
Resimlere bakarsan görebilirsin hocam.

@Spartan sence PNY'nin sıcaklık değerleri gerçekten yüksek mi?
70 derece yüksek. Düzgün çalışır mı çalışır ama hem birkaç sene kullanım ardından daha erken termal bakım yapmak zorunda kalırsınız hem de 2. elde satmaya kalktığınızda diğer kartlara nazaran daha sıcak çalışacağından satması zor olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
O videoda performans farkları da var onlara da bakabilirsin. PNY'de PC ciddi seviyede. Bu yüzden ısınıyor ama bunu performans olarak veriyor. Attığın görselde MSI 1700 RPM'de 276W iken PNY 300W'da 1600 RPM'de. Performans farkı ise %5 seviyesinde.
MSI Ventus da giriş seviyesi zaten. PNY'nin tek başına olduğu bir test bulamadım. Palit önerdim zaten o yüzden 2805 MHz'de 64 derecede çalışıyor kart. 7-8 derecelik bir fark var.

MSI Ventus da giriş seviyesi zaten. PNY'nin tek başına olduğu bir test bulamadım. Palit önerdim zaten o yüzden 2805 MHz'de 64 derecede çalışıyor kart. 7-8 derecelik bir fark var.

Bu görseldeki kartı Sinerji'de satılan kart.

IMG_3110.webp

EpicX Sinerji'de satılmıyor. İşaretlediğim 2 tanesi aynı kart zaten. Ekran kartı montaj yapılmadan gönderilecek o yüzden bir önemi yok nereden aldığının ama en ucuzu alayım dersen PNY ve Inno3D sıcak çalışıyorlar fazla. O yüzden 4. sıradaki Palit en mantıklısı. Hem performans kaybı yok hem daha soğuk çalışıyor. Test olarak da bu fotoğrafdaki kartların testini paylaştım zaten.

1755981821275.webp

Epicx Sinerji de satılmıyor. İşaretlediğim 2 tanesi aynı kart zaten. Ekran kartı motaj yapılmadan gönderilecek o yüzden bir önemi yok nereden aldığının ama en ucuzu alayım dersen PNY ve INNO3D sıcak çalışıyorlar fazla. O yüzden 4. sıradaki Palit en mantıklısı. Hem performans kaybı yok hem daha soğuk çalışıyor. Test olarak da bu fotoğraftaki kartların testini paylaştım zaten.

Eki Görüntüle 176979

Öncelikle Epicx denen şey zaten RGB'yi ifade ediyor. Bu kartlarda 3 adet model var. Biri normal olan RGB olmayan diğeri bu normalin RGB olanı diğeri ise kutusunda Plus yazan kart. Attığım incelemenin görselinde olan kart ise Plus olan kart ve bu kart Sinerji'de satılıyor.

EpicX Sinerji'de satılmıyor. İşaretlediğim 2 tanesi aynı kart zaten. Ekran kartı montaj yapılmadan gönderilecek o yüzden bir önemi yok nereden aldığının ama en ucuzu alayım dersen PNY ve Inno3D sıcak çalışıyorlar fazla. O yüzden 4. sıradaki Palit en mantıklısı. Hem performans kaybı yok hem daha soğuk çalışıyor. Test olarak da bu fotoğrafdaki kartların testini paylaştım zaten.

Eki Görüntüle 176979

Gaming Gecesi'nde 6-7K indirim oluyor bu karta, hangisi denk gelirse ona çökeceğim.

Beyler selam, 3D artistim. 90-100k bütçem var. (monitör dahil) 5070Ti ekran kartı üstüne plan yapıyordum ama 5080'e zorlamak mantıklı ise olabilir.

2k monitör düşünüyordum. Toplamayı planlıyorum ama hazır sistem de önerebilirsiniz. Yardımcı olursanız makbule geçer.

Teşekkürler, saygılar.
3D Art kullanıyorsan ve renkler senin için önemliyse OLED bi' monitör alman gerekebilir.

Beyler selam, 3D artistim. 90-100k bütçem var. (monitör dahil) 5070Ti ekran kartı üstüne plan yapıyordum ama 5080'e zorlamak mantıklı ise olabilir.

2k monitör düşünüyordum. Toplamayı planlıyorum ama hazır sistem de önerebilirsiniz. Yardımcı olursanız makbule geçer.

Teşekkürler, saygılar.
Eklemeyi unutmuşum 3D Art'ta render programları için saf güç çok önemli bu konuda RX 7900 XTX'e yönelebilirsin. Eğer ki oyunda oynayacaksan o zaman 5070 Ti ama Super'i bekle bence. Render sürelerini kısaltmak içinse AMD R9 9900 serisinden alman gerek veya Intel'in Ultra serisinden bir işlemci almalısın. Bana sorarsan bence Intel Ultra serisinden bir şey almak çok daha mantıklı.