Bütçe
90.000-95.000
9700X mi yoksa 7800X3D mi önerirsiniz bende anakarttan pek emin olamadım. Soğutucu MSI olarak kalabilir. Bir de PSU emin olamadım bu kadar ucuz olması biraz şüphe uyandırıyor yeterince güvenlik sağlayamaz diye endişe ettim.

9800X3D kullanıyorum. Canavar gibi bir işlemci hard bir oyuncu değilsen hiç gerek yok 7800X3D ile 9700X arasındaki performans farkı çok az 9700X'in daha az soğuduğu için tercih edilmeli. PSU gayet kaliteli bir PSU alınabilir. Ancak beyaz PSU varsa alınsa daha iyi olur @20424 hocamın dediği gibi siyah kablo sırıtacaktır. Soğutucu MSI olarak kalmasın lütfen :). MSI sıvı soğutma konusunda başarılı değil attığımı da alabilirsiniz alternatif de bakılabilir. 5080 alınırdı fakat keşke vatan indirimini kaçırmasaydınız :).

Anakartın VRM soğutması gayet güzel gözüküyor 15 fazlı güzel bir anakart. 2 M.2 slotu var ileride 2TB az gelirse 1 tane daha takabilirsin fiyatına görre güzel bir anakart.

Eki Görüntüle 167748

9700X 7800X3D konusuna gelecek olursak bu senin hangi oyunlar oynadığına göre değişiklik gösterir. CS2 gibi işlemci sömüren oyunlar oynayacak isen 7800X3D veya 9800X3D güzel tercih olur.

O zaman dediğiniz gibi yapıcam teşekkürler.

9800X3D kullanıyorum. Canavar gibi bir işlemci hard bir oyuncu değilsen hiç gerek yok 7800X3D ile 9700X arasındaki performans farkı çok az 9700X'in daha az soğuduğu için tercih edilmeli. PSU gayet kaliteli bir PSU alınabilir. Ancak beyaz PSU varsa alınsa daha iyi olur @20424 hocamın dediği gibi siyah kablo sırıtacaktır. Soğutucu MSI olarak kalmasın lütfen :). MSI sıvı soğutma konusunda başarılı değil attığımı da alabilirsiniz alternatif de bakılabilir. 5080 alınırdı fakat keşke vatan indirimini kaçırmasaydınız :).

Bende 5080 isterdim haklısınız. PSU ile önerdiğiniz sıvı soğutucuyu alacağım en son olarak sistem şu şekilde görünücek son kez yorumlarsanız sevinirim.

Ekran kartı.

Anakart.

İşlemci.

RAM.

SSD.

Kasa.

Soğutucu.

PSU.

Böyle olacak tamam diyorsanız bu akşam alacağım. Teşekkürler herkese.

beyaz psu konusunda haklısınız ama arkada olacağından pek sorun olucağını sanmıyorum. yanılıyorsam söyleyin ilerleyen zamanda değiştirebilirim şu anlık değiştiremeyebilirim.

Son düzenleme:
O zaman dediğiniz gibi yapacağım teşekkürler.

Bende 5080 isterdim haklısınız. PSU ile önerdiğiniz sıvı soğutucuyu alacağım en son olarak sistem şu şekilde görünücek son kez yorumlarsanız sevinirim.

Ekran kartı.

Anakart.

İşlemci.

RAM.

SSD.

Kasa.

Soğutucu.

PSU.

Böyle olacak tamam diyorsanız bu akşam alacağım. Teşekkürler herkese.

Beyaz PSU konusunda haklısınız ama arkada olacağından pek sorun olacağını sanmıyorum. Yanılıyorsam söyleyin ilerleyen zamanda değiştirebilirim şu anlık değiştiremeyebilirim.

Attığın anakart hakkında test bulamadım fakat onun yerine X870e Aorus Elite bakılabilir 15k bandına düşüyor arada.

Güzel anakart hocam B850-F ile arasında sadece 2 faz eksiği var kalanı aynı.

KLEVV iyi midir? Pek incelemesini veya önereni görmeyince kötüdür diye düşünüyordum :D

Yurt dışında çok tercih edilen bir marka hocam bir de 6000 MHz CL28 olunca v değeri yükseldiği için Hynix çip koymak durumundalar. CL30 değerinde bir ihtimal ancak CL28'lerde kesin oluyor.

Teşekkürler. Bu anakartı alacağım.

Yurt dışında çok tercih edilen bir marka hocam bir de 6000 MHz CL28 olunca v değeri yükseldiği için Hynix çip koymak durumundalar. CL30 değerinde bir ihtimal ancak CL28'lerde kesin oluyor.

Ve bu RAM'ı başka bir değişikliğe gerek yok değil mi? Teşekkürler tekrar ve tekrardan🙏

Ve bu RAM'ı başka bir değişikliğe gerek yok değil mi? Teşekkürler tekrar ve tekrardan🙏

Hocam Sinerji üzerinden bir ürün alma taraftarı değilim açıkçası. Müşteri hizmetleri berbat. Şöyle açıklalayım siz ürünü alana kadar ilgililer.

Son olarak şu şekilde görünüyor:

Ekran kartı.

Anakart.

İşlemci.

RAM.

SSD.

Soğutucu.

Kasa.

PSU.

Bir sorun yoksa bu akşam alacağım. Yardımlarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır.

PSU kabloları siyah olacağı için eğer gözünüze batarsa bu seti alırsınız. Gigabyte anakart da dahili GPU ayarı yok ve bir konuda Recep Baltaş takipçisine topladığı sistemde o anakart ile yeniden başlatmalarda hatalar aldığını söylemişti. Bence ASUS'dan devam edin.