Bütçe
90.000 TL
Benim tercihim tıpatıp aynı olur ekran kart tercihleri için ama üstte arkadaşın dediği kronik sorunu merak ettim ilk defa arkadaştan duydum çünkü.

@GodOfWar
Arkadaş haklı. OMEN cihazları MAX serisi dışında ben de önermekten kaçınıyorum. Ekran, panel, siyah ekran, shutdown, sensör sorunlarına dair çok fazla şikayet bulunmakta. Anlatırsak konu içinde konu olur.

Benim tercihim tıpatıp aynı olur ekran kart tercihleri için ama üstte arkadaşın dediği kronik sorunu merak ettim ilk defa arkadaştan duydum çünkü.

@GodOfWar

Hocam ben kendim bu bütçeyle alacak olmuş olsam 14 bin TL üstüne koymazdım. Ayrıca yorumları araştırıp okursanız şikayetleri görürsünüz. Rastgele yüksek fiyata ürün paylaşmak doğru olmaz. İndirim bakılıp, fırsat geceleri, gaming geceleri, sistem önerileri kapsamında ürün paylaşılması daha doğru olur. Ürün araştırıyorum akşam'a bilgi vereceğim. Benden önce paylaşan olursa bende ekstra paylaşmış olurum.

Hocam ben kendim bu bütçeyle alacak olmuş olsam 14 bin TL üstüne koymazdım. Ayrıca yorumları araştırıp okursanız şikayetleri görürsünüz. Rastgele yüksek fiyata ürün paylaşmak doğru olmaz. İndirim bakılıp, fırsat geceleri, gaming geceleri, sistem önerileri kapsamında ürün paylaşılması daha doğru olur. Ürün araştırıyorum akşam'a bilgi vereceğim. Benden önce paylaşan olursa bende ekstra paylaşmış olurum.

14 bin vermek için değmeyecek bir model değil, hem her ürün için geçerli bu sorun çıkıp çıkamayacağı. Gerçekten kronik sorunu varsa yazın, diğer servislere ve desteğe kıyasla çok daha iyiler. Sırf yüksek fiyat diye paylaşılmış bir ürün değil.

Son düzenleme:
@GodOfWar, 90 bin TL'yi HP Omen için gözden çıkarabilirsiniz... Yani aslında bütçenin nereden baksan 90 bin TL'nin 20 bin TL'si heba oluyor.
5070 alınmaması gereken bir GPU.
Neden mi; 2K ekran var genelde bu emsalde VRAM 8 GB, eee 50-60-70 üç seride 8 GB VRAM 70 serisine para vermek saçma oluyor. @TANTUNICIK attığı Game Garaj en ucuz 140W 5070Ti model ve gayet güzel. Tek eksisi GPU ve CPU emsallerine göre 5 derece ortalama daha sıcak. Cihaz 2.3 kilo, 3 kilo cihazlarla farkı tabii ki olacak. Onun dışında G-Sync yok ama alınabilir bir model.
@mortem.dll, abla zaten 5060 TUF ve alınacak diğer 2 5070Ti laptop'u atmış diyecek bir şey yok ki başka.
90 bin TL veren 14 bin TL daha verip 5070Ti almalı ya da direkt 20 bin TL düşüp 5060 almalı. 10 fps için 60'tan 70'e geçmeye gerek yok. 5060'tan 5070Ti'ye geçerse işte o zaman hak eder parasını yüzde 50 daha fazla VRAM ve performans farkı var neredeyse.

@GodOfWar, 90 bin TL'yi HP Omen için gözden çıkarabilirsiniz... Yani aslında bütçenin nereden baksan 90 bin TL'nin 20 bin TL'si heba oluyor.
5070 alınmaması gereken bir GPU.
Neden mi; 2K ekran var genelde bu emsalde VRAM 8 GB, eee 50-60-70 üç seride 8 GB VRAM 70 serisine para vermek saçma oluyor. @TANTUNICIK attığı Game Garaj en ucuz 140W 5070 Ti model ve gayet güzel. Tek eksisi GPU ve CPU emsallerine göre 5 derece ortalama daha sıcak. Cihaz 2.3 kilo, 3 kilo cihazlarla farkı tabii ki olacak. Onun dışında G-Sync yok ama alınabilir bir model.
@mortem.dll, abla zaten 5060 TUF ve alınacak diğer 2 5070 Ti laptopu atmış diyecek bir şey yok ki başka.
90 bin TL veren 14 bin TL daha verip 5070 Ti almalı ya da direkt 20 bin TL düşüp 5060 almalı. 10 FPS için 60'tan 70'e geçmeye gerek yok. 5060'tan 5070 Ti'ye geçerse işte o zaman hak eder parasını yüzde 50 daha fazla VRAM ve performans farkı var neredeyse.

Güzel bir açıklama olmuş elinize sağlık.