ALCYONEUS
Uzman
Hiçbirine o para verilmez. Önerdiklerinizin elle tutulacak bir yanı yok.
Bana Legion serisinin CPU, GPU, RAM, SSD ve malzeme kalitesi anlamında elle tutulur ne gibi bir yanı yok madde madde açıklayabilir misiniz? VRAM'den eleştiride bulunmuşsunuz 8 GB'den fazla belleğe sahip ekran kartı olan dizüstü bilgisayarlar kaç para sizin haberiniz var mı? Sırf belleği düşük diye alt model ekran kartı olan cihaz alınmaz.
90 bin TL'yi HP Omen için gözden çıkarabilirsiniz.
Şu mesajınız da başlı başına bir fiyasko, ben 2024 yılında 40K'yı HP için feda ettim paramı alıp bildiğin çöpün içine atmışım sonradan fark ettim. Daha düşük özelliklere sahip ASUS laptop daha yüksek performans sunuyor bunu da eşit koşullarda eşit şartlarda test ettik daha düşük FPS aldık.
Sıcaklık değerleri rezalet, malzeme kalitesi rezalet, daha ürünün garantisi bitmeden cihazda sorunlar çıkıyor, RAM yükseltmesi yapamıyorsun kendim HP çalışanı ile görüşme sağladım adamlar bana"kapağı söktüyseniz garantiniz bozulmuştur" dedi.
Yük altında donanımın tepkimesi çok tuhaf ona hiç değinmiyorum bile. Zaten Omen HP'nin bilinen ilk sensör sorunu açan modeli ve rakip markalara göre de çok iyi performans vermiyor. Kendim kullandığım için söylüyorum bir Lenovo cihazı 5 yıl doğru şekilde kullandığın zaman seni götürür ama bahsi geçen markanın 5 yıl dayanması imkansız.
Burada marka kötülemesi yapmak için konuşmuyorum ama sattıkları ürünün panel tipini bile yanlış girmişlerdi, sensör sorunu çıktı millet mağdur oldu. Yetkili servisinin çok fazla kötü yorumu var hiç beğenilmiyor. Yani bir ürünü almamak için daha nasıl sebeplere ihtiyaç duyulur ben bilmiyorum.
Lafın özü paraya kıyıp bilgisayar alınacaksa üst segmentte bilinen markalardan ASUS ROG ve Lenovo Legion serisinden şaşılmamalı, en azından kullandığın bilgisayarın kalitesi bir nebze daha iyi oluyor diğerleri her halükarda kullanıcıyı yarı yolda bırakıyor kullanıcı deneyimi olmadığı için de kimse kısa vadede ürünün ne gibi sorunları var bilmiyor bilmediği halde de tavsiye ediyor. Kendini kanıtlamış markaların ürününün kullanılması yüksek meblağda harcama yapacak kişi için çok daha garanti olur o kadar parayı verip de adam ileride sırf bir RAM yükseltmesi için yetkili servis randevusu almak zorunda kalıyorsa ürün kullanıcıya değil kullanıcı ürüne hizmet ediyor demektir.
Siz sırf bellek ve watt değeri açısından bakıyorsunuz ama bir bilgisayarın performansı sadece o kriterler ile ölçülmez, yük altında cihazın yüksek sıcaklıklardaki tepkimesi kötüyse oyun falan oynayamazsınız. O yüzden malzeme kalitesi ön planda kalıyor en basitinden gövdesi ısı iletimine sahip bilgisayarlarda cihazın soğutmasına bilgisayarın kasası da katkı sağlıyor ki küçümsenecek bir şey değil. Sırf donanıma bakılacaksa da arkadaş masaüstü alsın laptoplar sadece ekran kartı ve işlemci türüne göre seçilmez. Ağırlık, kamera kalitesi, mikrofon ve hoparlör kalitesi, panel kalitesi, kasa tasarımı( çok önemli bir mevzu sorun yaşayanı kullandığı bilgisayardan soğutur), batarya ömrü, adaptör, hava çıkışları, cihazın toz filtresi vb. her şey cihaza olumlu ya da olumsuz bir etkendir.
Soğutma kısmına girmiyorum zaten soğutma iyi değilse oyun falan oynayamazsınız isterseniz 5080 koyun yine error verir veya ana kartınız yanar.
Yukarıda atılan Game Garaj eğer üretim olarak standart modelde değil de premium olarak sunulduysa alınmaya değerdir, öbür türlüyse incelemeye tabii tutulmalıdır kişi kendisi bakıp kontrol etmeli uygun mu değil mi diye bazı modellerini masaya koyuyorsun yer ile sıfıra sıfır temas ediyor.