Elinizdeki soğutucu kendi sitesine göre AM5 ile uyumlu.Eline emeğine sağlık taksitlere kadar araştırmışsın bende inceliyorum ayrıca 1 ay geciktirirsem taksit tutarınıda yükseltebilirim.
Elimdeki mevcut soğutucuyu kullanmam çok dezavantaj yaratır mı? sistemi çok ağır yüklerde uzun süre çalıştırmayı düşünmüyorum. 9950X işlemciyide düşenebilirim.
Kasa olarak elimdeki kasayı yine kullanmak isterim Corsair 760T kasa fanları mevcut belki alt tarafına 1 adet fan eklebilir.
Ram olarak 2x32 değerlendireceğim yine.
İlk aşamada yinede elimdeki 1 tb 970 evo ssd yi kullanabilirim (3-4 ay sonra upgrade)
Yine psu olarakta elimdeki hx850i hakkındaki yorumunu beklerim.
Fakat 7950X'i soğutmakta zorlanabilir. 9950X, 7950X'in optimize edilmiş hali gibi düşünün. 9950X'e çıkabilirseniz mükemmel olur. Tabi uygun taksitler altında.
Açıkçası aylık (ortalama) 315TL'ye kasayı değiştirmeniz büyük oranda işinizi kolaylaştırır.
RAM'lerin hem taksit imkanı hem de özellikleri baya iyi. Aynı şekilde 2x24'lerde gayet iyi.
SSD'yi aklınızda bulunsun diye attım. Acekesi yok. İmkanınız olduğunda değiştirirsiniz.
PSU'nuzun modeli doğru ise, aynı zamanda baktığım sitelerde doğru ise onun da acelesi yok.