9500GT sistemde oyunlarda takılma sorunu nasıl çözülür?

duranforreal

Üstün
Merhabalar, daha önce bir forumda konu açmıştım orada VRAM'den olduğunu söylediler. Harici ekran kartımı taktıktan sonra drop olmaya başladı OnBoard da FPS az ama drop yok. O ekran kartının VRAM'i 256MB sanırım. (OnBoard: ATI Radeon 2100, Harici: NVIDIA Zotac GeForce 9500GT) Harici Kart DDR2, RAM'de 1024, DDR3 RAM'de 512MB. Yine OnBoard dan yüksek fakat drop oluyor. Forumda VRAM'den olduğu söylendi düzeltebilirmiyim? Düzeltirsem nasıl düzeltirim?

Yardım edecek yokmu?

Gerçekten yardım edecek yokmu

Son düzenleme:
Merhaba,

VRAM yükseltmesi yapamayacağınız için oyun içi çözünürlüğü düşürebilirsiniz ama bunu yaptığınız için de CPU üzerine yük daha fazla bineceği için darboğaz olma olasılığı daha da yükselecektir. CPU'nuzu ve sisteminizi bilmiyorum ama sonuç bu olacaktır. Kaldı ki şu an bile bir darboğaz var gibi duruyor.

Kısacası iki ucu otlu değnek.

Peki ama OnBoard'da sıkıntı yoktu ve FPS'si düşüktü Zula ve GTA:SA'da yapıyor bu dediklerimi

Başında da dediğim gibi CPU'nuzun, bu GPU'nun gücünü kaldırabilecek güçte olmadığı aşikar ki bu darboğaz oluşuyor.

Yani CPU, GPU'dan gelen verileri yetiştiremiyor.

Ya da diğer ihtimal de -olasılığı düşük- sisteminiz GPU yerine iGPU kullanmaya devam ediyor ama dediğim gibi bu çok çok düşük bir ihtimal.

İki kartın arasında ki özellik farkları aşağıda ki gibidir (birisi iGPU diğeri GPU).

Eğer sorununuz sadece bu iki oyunda oluyorsa, demek ki o oyunların optimizasyonun da sorun olabilir ya da bilmediğim bir şey söz konusudur.

Keşke, sorununuzu çözebilmek için söyleyebileceğim daha fazla şey olsaydı. Belki, konuyu gören arkadaşlarımız ya da @Recep Baltaş Bey bir şey söyleyebilir.

NVIDIA GeForce 9500GT:

ATI Radeon 2100:

Kaynak:

Nasıl Hocam ekran kartı için gayet yeterli CPU isterseniz Sistemi Yazayım;

Anakart: FOXCONN A74ML-K 3.0
İşlemci: AMD Athlon II X4 640 4 Çekirdek
RAM: 4GB DDR3
PSU: Everest EPS-1660A

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…