L4ck3y

Uzman
Son zamanlarda aldığım FPS değerlerinin düşüklüğü çok canımı sıkmaya başladı ve bu özellikle online oyunlarda (LoL ve PUBG ağırlıklı) gözüme batmaya başladı.

Sistemim:

RTX 4060 Ti 8 GB
Ryzen 5 5600X
32 GB (2x16) DDR4 3200MHz RAM
MSI MPG B550 Gaming Plus anakart

BIOS ve ekran kartı sürücülerim güncel, XMP açık ve güç planım yüksek performans olarak seçili.

Ana monitör olarak Samsung'un 2K 180Hz 32" bir monitörü kullanıyorum yan ekranım da ViewSonic'in 1080p 27" 180Hz bir monitörü.

LoL üzerinden örnek vermem gerekirse FPS değerlerim çok oynak 90-110-130-170 arası sürekli oynuyor ve normalde çerçevesiz 2K en yüksek ayarlarda oynuyorum. Ayarları en düşüğe ve çözünürlüğü 1080p'ye çekmeyi denedim ama FPS'de artış ya da azalış olmadı, yine aynı değerleri alıyorum. ChatGPT'den yardım almaya çalıştım, NVIDIA Control panelde birkaç G-SYNC ayarı yaptırdı fakat fark eden bir şey olmadı. Ondan sonra bana C:\Riot Games\League of Legends\Config klasöründen Game.CFG dosyasını sildirdi ve bu dosyayı silip oyuna girdiğimde bir süreliğine FPS değerleri yükselmişti ama sonradan yine eskisi gibi oldu. GPT'nin dediğine göre bu sistemle 200-300 arası 2K çözünürlükte çok rahat almam lazım, aynı sorun PUBG için de geçerli yine ayar ve çözünürlük fark etmeksizin 110-150 arası FPS alıyorum. Arkadaşlarım daha düşük sistemlerde daha yüksek FPS alıyor bu sorunu nasıl çözeceğim?

BIOS güncelleyin. EXPO vb. Varsa açın. Global C state, HD Audio, wf, BT, BIOS üzerinden kapatın. Windows güç ayarları bölümünden, hızlı başlatma ve USB seçmeli askıya almayı devre dışı bırakın. Windows temiz kurulum yapmanızı ve driver güncelemenizi tavsiye ederim.