%97 RAM sorunu

lastdarkwave

Başarılı
GTX 1660 Ti sistemimdeyken bu durum neredeyse hiç yoktu ama RTX 2060 sisteme geçtiğimden beri her durumda fazlasıyla RAM kullanmaya başladı. Sadece TLOU veya WoT oynarken olduğunu sanıyordum ama artık her oyunda olmaya başladı. FC24 - Valorant - CS2 ve bilgisayarımda yüklü olan çoğu oyunda oynarken en az %88 civarı RAM yiyor. Arka planda sadece bir Opera GX bir de Discord kullanıyorum. İkisini kapatsam dahi fazla bir etkisi olmuyor. Ramlerim normalde XMP açık bir şekilde kullanıyordum 3200MHz oluyordu fakat bu aralar 2667MHz kullanıyorum nedeni bu olma ihtimali var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows düşürmekten başka çarem yok mu? Onun yerine AtlasOs vb. modlu windows11 geçsem olmuyor mu.
Sizin parçalarınız için Windows 10 daha iyi bir tercih olur. KernelOS, Ghost veya Atlas deneyebilirsiniz. Ben hala Ghost Spectre Win 10 22H2 kullanıyorum. Sistemim 7800X3D, 5070, 32 GB RAM; ona rağmen ben de custom OS kullanıyorum. Çok daha optimize ve arındırılmış. AtlasOS eskiden çok kullanır ve önerirdim fakat Ghost kadar hiçbiri Windows'u solidlemiyor.

Driver Booster vb. araçlar kullanıyorsan onların yüklediği gereksiz driverlarda arkaplanda çalışmaya ve tüketime neden oluyor. Opera GX yerine Brave öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…