Çıkması nereden baksan 7-8 ay sürer herhalde bilmiyorum çok da ah dedirtmez 9070XT konusunda bence en sıkıntılı model ASUS Prime VRAM'leri aşırı ısınıyor.

Zaten her sene bir tane çıkarıyorlar 9080 alsan ertesi yıl daha da üstü gelecek.

@Yusuf7878 ben de Patriot RAM aldım da uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım? 6000MHz istiyorum anakartı da kaliteli seçmeye çalıştım.

Yaşayanlar vardı fakat o yaşayanlar genelde BIOS güncellemesi yaptıktan sonra uyumsuzluk sorunu gidiyordu. En azından ben iki kişiye bu şekilde yardım etmiştim. @Ayhan Dönmez hocam daha iyi bilir.

Çıkması nereden baksan 7-8 ay sürer heralde bilmiyorum çokta ah dedirtmez 9070xt konusunda bence en sıkıntılı model asus prime vramleri aşırı ısınıyor.

Zaten her sene bi tane çıkarıyorlar 9080 alsan ertesi yıl daha da üstü gelecek.

@Yusuf7878 ben de patriot ram aldım da uyumsuzluk sorunu yaşarmıyım? 6000mhz istiyorum anakartı da kaliteli seçmeye çalıştım.
Sorun yaşamazsın, 2 tane ayrı ayrı alabilirsin, kit olmak zorunda değil. Şundan 2 tane alman yeterli:

6000 CL30 olsun yeterli. EXPO açmadan önce BIOS Update yapman gerekiyor son sürüme anakart resmi sitesinden ya da şu siteden güncel AGESA sürümlerini kurabilirsin, Beta olmasından çekinme, ASUS tarafı optimize Beta tarafında da, diğer markalara nazaran daha iyidir.

1758572881041.webp

Senin kartın için son sürüm bu. AGESA 1.2.0.3g versiyonu. @cansux Modüller 2 DPC 4 RAM slotu bulunan kartlarda A2 ve B2 slotlarına takılmalı, soldan 2. ve 4. slotlar.

Modeli yanlış işaretlemişim, B650-E WIFI senin model. BIOS kurarken buna dikkat et, zaten yanlış sürüm seçersen kurdurtmayacaktır EZ Flash Tool BIOS içerisinden, ona dikkat edersin. @cansux

Sorun yaşamazsın, 2 tane ayrı ayrı alabilirsin, kit olmak zorunda değil. Şundan 2 tane alman yeterli:

6000 CL30 olsun yeterli. EXPO açmadan önce BIOS Update yapman gerekiyor son sürüme anakart resmi sitesinden ya da şu siteden güncel AGESA sürümlerini kurabilirsin, Beta olmasından çekinme, ASUS tarafı optimize Beta tarafında da, diğer markalara nazaran daha iyidir.

Eki Görüntüle 187137

Senin kartın için son sürüm bu. AGESA 1.2.0.3g versiyonu. @cansux Modüller 2 DPC 4 RAM slotu bulunan kartlarda A2 ve B2 slotlarına takılmalı, soldan 2. ve 4. slotlar.

Modeli yanlış işaretlemişim, B650-E WIFI senin model. BIOS kurarken buna dikkat et, zaten yanlış sürüm seçersen kurdurtmayacaktır EZ Flash Tool BIOS içerisinden, ona dikkat edersin. @cansux
Ben yaparım fakat ince hesap tarafı ne yapar bilmiyorum test falan ediyorlar ya montajı da onlar yapacak hiçte anlamıyorum ben slot falan biraz kafam karıştı ayrıca bilgi içinde çok teşekkür ederim.

Ben yaparım fakat ince hesap tarafı ne yapar bilmiyorum test falan ediyorlar ya montajı da onlar yapacak hiçte anlamıyorum ben slot falan biraz kafam karıştı ayrıca bilgi içinde çok teşekkür ederim.

BIOS Update ve EXPO açmak senin sorumluluğunda, ama genel olarak sistemi test ediyorlardır tabi. RAM'leri de İncehesap direkt montaj yapıp gönderebilir, A2-B2'ye takacaklardır, soldan 2. ve 4. slotlar oluyor. O konuda problem olmaz, zaten kendin de görürsün kasa içini kontrol edersin. Ekran kartını da demonte yollarlar, senin montajını yapman lazım her türlü PCIE slota.

EXPO açıp test ediyor da olabilirler, ama ekran kartını demonte gönderiyorlar kargoda hasar görmesin diye, o montajı senin yapman gerekli. BIOS Update yapıp yapmadıklarını sorabilirsin firmaya ekstra, yaparlarsa iyi olur. Anakart resmi sitesinde official sürümler var, ROG Forum'da Beta sürümler oluyor, Beta'lar da stabil ASUS'ta, o kısıma dikkat ediyorlar.

BIOS Update ve EXPO açmak senin sorumluluğunda, İncehesap direkt montaj yapıp gönderebilir, A2-B2'ye takacaklardır, soldan 2. ve 4. slotlar oluyor. O konuda problem olmaz, zaten kendin de görürsün kasa içini kontrol edersin. Ekran kartını da demonte yollarlar, senin montajını yapman lazım her türlü PCIE slota.

EXPO açıp test ediyor da olabilirler, ama ekran kartını demonte gönderiyorlar kargoda hasar görmesin diye, o montajı senin yapman gerekli. BIOS Update yapıp yapmadıklarını sorabilirsin firmaya ekstra, yaparlarsa iyi olur. Anakart resmi sitesinde official sürümler var, ROG Forum'da Beta sürümler oluyor, Beta'lar da stabil ASUS'ta, o kısıma dikkat ediyorlar.
Teşekkür ederim bios işini son attığım linkten indirebilirmiyim? Zaten dediğin gibi 6000mhz de sorun yaşamayacaksam benim için sorun yok ekran kartını nereye takacağım tam olarak 2 adet pci slotu varda.

Teşekkür ederim bios işini son attığım linkten indirebilirmiyim? Zaten dediğin gibi 6000mhz de sorun yaşamayacaksam benim için sorun yok ekran kartını nereye takacağım tam olarak 2 adet pci slotu varda.
Üstteki slota takman gerekli, alttakini çipset kontrol ediyor, genelde x4 hızında oluyor, üstteki PCIE 4.0 x16 slot oluyor, sorunsuz kullanırsın. Zaten kasa arkasında yer alan ekran kartı slotlarını da sökmüş olacaklar 2-3 tane, o kısımdan da anlarsın.

Bu videoda anlatılmış. Senin 9070 xt 2x8 pin ya da 3x8 pin PCIE güç girişine sahip olmalı. Tek kablo 8 pin oluyor bu güç girişleri ya da tek kablodan 2x8 pin PCIE güç girişi oluyor. En doğrusu 3 adet tek 8 pin güç girişi bağlamak, onun için ayrı konu açarsan yardımcı olunur. @cansux

Üstteki slota takman gerekli, alttakini çipset kontrol ediyor, genelde x4 hızında oluyor, üstteki PCIE 4.0 x16 slot oluyor, sorunsuz kullanırsın. Zaten kasa arkasında yer alan ekran kartı slotlarını da sökmüş olacaklar 2-3 tane, o kısımdan da anlarsın.

Bu videoda anlatılmış. Senin 9070 xt 2x8 pin ya da 3x8 pin PCIE güç girişine sahip olmalı. Tek kablo 8 pin oluyor bu güç girişleri ya da tek kablodan 2x8 pin PCIE güç girişi oluyor. En doğrusu 3 adet tek 8 pin güç girişi bağlamak, onun için ayrı konu açarsan yardımcı olunur. @cansux

Evet sanırım konu açmıştım önceden bu oluyor, bağlantı kısmına da baktım sanırım psudan çıkan 3 adet 8 pin ucuna sahip soketleri ekran kartına takmalıyım araştırdığım ve sizinde dediğinize göre üçünüde ayrı ayrı takmam gerekiyormuş bölme falan yapılmamalıymış psuda 3 tane vardır umarım. https://techolay.net/sosyal/konu/r7...ter-mwe-gold-850w-v3-yeterli-gelir-mi.145148/ @Yusuf7878

Evet sanırım konu açmıştım önceden bu oluyor, bağlantı kısmına da baktım sanırım PSU'dan çıkan 3 adet 8 pin ucuna sahip soketleri ekran kartına takmalıyım araştırdığım ve sizin de dediğinize göre üçünüde ayrı ayrı takmam gerekiyormuş bölme falan yapılmamalıymış PSU'da 3 tane vardır umarım. https://techolay.net/sosyal/konu/r7...ter-mwe-gold-850w-v3-yeterli-gelir-mi.145148/ @Yusuf7878

1758574498724.webp

Üçüne gerek yok. PSU'da 2 tane kablo üzerinden 4 tane çıkış var. 3.'yü aynı kablo üzerinden alacaksınız. 9070XT için yeterli.

Aynen, bir tanesi tek kablodan çoklanmış olabilir 2x8 ama diğeri kesinlikle 1x8 olmalı. Onu takma sırası da bir tık önem arz edebilir, çok hakim değilim. 3x8 pin zaten fazla gibi bu kartlara genel olarak.

2 tane ayrı kablo zaten ATX standartlarına göre 300W civarı taşıyor. PCI-e slotundan da 75W geldiğinden dolayı düz hesap 400W civarı kapasitesi oluyor. Tabii kablonun AWG kalınlığına ve malzemesine göre değişir orası ayrı.