Anladım çok teşekkür ederim fakat yapmazsam bir sorun olur mu?
Olmaz tabi ki. Bu platform bu tarz oynamalara çok açık, undervolt-overclock merakın varsa öğrenmek ya da uğraşmak istersen yaparsın. Yoksa her zaman tak çalıştır iyi parçalar, sorun olmaz.

Olmaz tabi ki. Bu platform bu tarz oynamalara çok açık, undervolt-overclock merakın varsa öğrenmek ya da uğraşmak istersen yaparsın. Yoksa her zaman tak çalıştır iyi parçalar, sorun olmaz.
Teşekkür ederim ben biraz şey gibi anladım kabloların yeterli wattı veremediği için kartın voltajını kısman gerekli gibi anladım teşekkürler bu arada.

Teşekkür ederim ben biraz şey gibi anladım kabloların yeterli wattı veremediği için kartın voltajını kısman gerekli gibi anladım teşekkürler bu arada.
Bu tarz sistemlerde ya optimize edip %10-20 performans artışı ile kullanırsın 200 FPS alıyorken 240 alırsın mesela en iyi senaryoda diyelim ya da stokta kullanırsın her şey olduğu gibi. Elindekini nasıl kullanmak istediğinle alakalı. 7800x3D sadece tak çalıştır pek memnun etmeyebilir seni, Chrome açtığında bile 45 dereceden 65'e fırlıyor anlık fanları coşturuyor, BIOS üzerinden step up time artırman lazım level 4 falan, fan tepki süresini düşürüyor bu ayar. Onun haricinde undervolt -20 verebilirsin stabilite testi yaparsın onu da OCCT CPU testi ile. 30 dk-1 saat dayanıyorsa genelde stabil oluyor. Boştaki sıcaklığı SoC voltaj belirliyor bir de, 6000 MT/s kullanmakta kararlıysan 1:1 mod için 1.15-1.2 SoC voltaj aralığı deneyebilirsin, bu da boşta 2-3 derece düşüş sağlar. ASUS Auto olarak 1.25 veriyor 6000 1:1 mod için çünkü.

Nebi Bey anlatmış yine bunların hepsini, merak ediyorsan DDR5 RAM serisini izleyebilirsin 4-5 video. Ben film niyetine izlemiştim 2x hıza alıp, başlangıç için ideal.

@Yusuf7878 Bu arada senin bağlantı önerin nedir sence nasıl bağlamalıyım sorun çıkmaması adına?

@Yusuf7878 Bu arada senin bağlantı önerin nedir sence nasıl bağlamalıyım sorun çıkmaması adına?
Zaten bir tık aklıma takıldı gibi bir şey, @Ayhan Dönmez psunun resmi sitesinde bu şekilde olduğu yazılmış.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-23 011233.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-23 011233.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Zaten bir tık aklıma takıldı gibi bir şey, @Ayhan Dönmez psunun resmi sitesinde bu şekilde olduğu yazılmış.
Evet konektörler bahsedildiği gibi, problem olacağını sanmam. Bir tane tek 8 pin, kalan 2'sini 2x8 pin olarak takabilirsin tek kablodan, onu anlarsın zaten. PCIE 6+2 şeklinde 8 pin oluyor, CPU kısmı da 4+4 pin şeklinde 8 pin oluyor, onlar biraz ayrıntı. Dediğim şekilde takman sıkıntı oluşturmayacaktır. İncehesap'tan hazır sistem şeklinde almıyorsan ayrı ayrı parçaları alıyorsan zaten senin toplaman lazım, ayrı ayrı aldığında montaj hizmeti var mı tam bilmiyorum. Hazır sistem alırsan monteli gönderirler, ekran kartını demonte gönderirler sadece güvenlik adına. @cansux

Evet konektörler bahsedildiği gibi, problem olacağını sanmam. Bir tane tek 8 pin, kalan 2'sini 2x8 pin olarak takabilirsin tek kablodan, onu anlarsın zaten. PCIE 6+2 şeklinde 8 pin oluyor, CPU kısmı da 4+4 pin şeklinde 8 pin oluyor, onlar biraz ayrıntı. Dediğim şekilde takman sıkıntı oluşturmayacaktır. İncehesap'tan hazır sistem şeklinde almıyorsan ayrı ayrı parçaları alıyorsan zaten senin toplaman lazım, ayrı ayrı aldığında montaj hizmeti var mı tam bilmiyorum. Hazır sistem alırsan monteli gönderirler, ekran kartını demonte gönderirler sadece güvenlik adına. @cansux
Teşekkür ederim, 1 tek kablo 8 pin diğer 2 girişede tek kablo iki 8 pin, peki bunun yerine 2 tek 8 pin diğer girişede çoklanmışın bi ucunu takarsak ne olur? gram anlamam biraz saçma gelebilir sorular sonuçta sağlam para verdik iyice öğrenmem lazım..