Bütçe
bütçe sorunu yok
1:1, 2:1 in önemi yok, FCLK infinity fabric limitliyor AMD çipleri, İntel'de böyle bir sorun yok. FCLK throttle ediyor bant genişliğini, sen şimdi 6000 MT/s kullanırken UCLK=MCLK=3000 ama İnfinity Fabric=2000 geliyor Auto, bunu 3000 yapabiliyor musun, hayır. APU'lar bile yapamıyor şu anda. AM4'te yapılıyordu. @DracheN En iyi şu anda 2233 yapılıyor Ryzen 9000 serisinde.

AM4'te UCLK=MCLK=FCLK yapıyordun, throttle olmuyordu 1:1 için.
Üstad ben garantiye gittim 6000MHZ UCLK=MCLK FCLK 2000 ve 1:1 yaptım. :)

Hocam eskiden daha çok ısınıyormuş ama orasını bilemem, Intel'in getirdiği her güncelleme ile işlemci gıdım gıdım dizginleniyor sıcaklık olarak ve performansı artıyor. Bozukluk olayı da şans zaten bozulacaksa direk ölüyor genelde 1 ay geçmeden ancak ben hiç sorun yaşamıyorum ve doğru kurulumla sorun yaşanacağını sanmıyorum. ASUS anakart kullanan herkes Intel'den şikayetçi bir de yanan Intel'lerin çoğu ASUS anakartlarda yandı, ASUS sanırım agresif işlemciye daha agresif voltaj çiziyor.
MSI bence anakart anlamında 1 numara.

Üstat ben garantiye gittim 6000MHz uclk = mclk fclk 2000 ve 1:1 yaptım. :)

MSI bence anakart anlamında 1 numara.

Voltaj konusunda agresif değiller ve stabiller, Intel X MSI ikilisini kullananlarda ben hiç ısınma sorunu görmedim ve kendim de yaşamıyorum (tabii MSI var MSI var orası ayrı). Herhangi bir markanın fanboyu da değilim açıkçası Asus da güzel ama Intel işlemci için yönelmezdim.

Bu ikisinin ötesi çok mümkün değil günlük kullanımda, bunlar da Extreme ciddi anlamda.

1755212266097.webp

1755212289573.webp

AM5 tarafında MSI çok sevmezler + olarak ASRock da aralarına eklendi. Şu anda en popüler ASUS. Sonra Gigabyte muhtemelen şu AORUS TACHYON kartı.

Bu ikisinin ötesi çok mümkün değil günlük kullanımda, bunlar da Extreme ciddi anlamda.

Eki Görüntüle 173847

Eki Görüntüle 173848

AM5 tarafında MSI çok sevmezler artı olarak ASRock da aralarına eklendi. Şu anda en popüler ASUS. Sonra Gigabyte muhtemelen şu Aorus tachyon kartı.

Kesinlikle, ASUS X AMD, Intel X MSI bence platformlara göre en iyi konfigürasyonlar. MSI X AMD biraz daha sıcaklık takıntısı olanlara hitap ediyor diye düşünüyorum.

Kesinlikle, ASUS X AMD, Intel X MSI bence platformlara göre en iyi konfigürasyonlar. MSI X AMD biraz daha sıcaklık takıntısı olanlara hitap ediyor diye düşünüyorum.
Umarım bu soğutucu + kasa aldıktan sonra tekrar konu açmaz 90 derece diye :D O zaman ne diyeceğiz bilemiyorum. Hiç sıkıntısı kalmamalı o 2'li ile, doğru montajdan sonra. Push/Pull yapabilirse 3-4 derece daha etkili olur.

Umarım bu soğutucu + kasa aldıktan sonra tekrar konu açmaz 90 derece diye :D o zaman ne diyeceğiz bilemiyorum. Hiç sıkıntısı kalmamalı o 2'li ile, doğru montajdan sonra. Push/Pull yapabilirse 3-4 derece daha etkili olur.

Hocam bir de gelip 95 derece oldu dese abooovv :D yok yok S360 ile 70 derece üstü zor.

Umarım bu soğutucu + kasa aldıktan sonra tekrar konu açmaz 90 derece diye :D O zaman ne diyeceğiz bilemiyorum. Hiç sıkıntısı kalmamalı o 2'li ile, doğru montajdan sonra. Push/Pull yapabilirse 3-4 derece daha etkili olur.
Hocalar son bir soru soracağım, özelliklere baktığımda A15 360 model daha iyi değil mi ben bir şey mi kaçırıyorum size sormak istedim.

1755212769814.webp

1755212742428.webp