Hocam oda sığmıyor kasaya iç derinlik olarak. RAM'e çarpar büyük ihtimalle fanlar. Ne yapsam ön panele takılır mı oradan 3 fanı söksem.
Uydurursun, çok sorun etme. En kötü iade edersin, kafaya çok takma. Dediğim satıcılardan almaya dikkat et, kurumsal firma olsun, sitenin kendisi satsın, Tekno cart curttan almazsan sıkıntı etmezler. En kötü öne takma şansın var. Ama öne takarsan dışarı üflemesin, içeri hava çeksin, fanları döndürmen lazım, fan düzenini vesaire bozacaksın, önceden hazırlamışlar o fanları kablo kalabalığı olmasın diye bu modelde çünkü.

Uydurursun, çok sorun etme. En kötü iade edersin, kafaya çok takma. Dediğim satıcılardan almaya dikkat et, kurumsal firma olsun, sitenin kendisi satsın, tekno cart curttan almazsan sıkıntı etmezler. En kötü öne takma şansın var. Ama öne takarsan dışarı üflemesin, içeri hava çeksin, fanları döndürmen lazım, fan düzenini vesaire bozacaksın, önceden hazırlamışlar o fanları kablo kalabalığı olmasın diye bu modelde çünkü.

Hocam nasıl uyduracağım. Hadi egzozu iptal edeyim. RAM'e çarpıyor 5.5cm mesafe var fan 6.3cm

Hocam nasıl uyduracağım. Hadi egzozu iptal edeyim. RAM'e çarpıyor 5.5cm mesafe var fan 6.3cm
Öne takma şansın var ekstra, problem olmaz, kasa ön tarafı 240 destekliyorsa.

Ama fanların yönünü çevirmen lazım. Kasa seçerken üstü geniş kasa almak önemli, ben de hataya düştüm o konuda, şu an Arctic 360 alıp takarsam ucu ucuna sığıyor sanırım, o da 1 mm ile :D

Öne takma şansın var ekstra, problem olmaz, kasa ön tarafı 240 destekliyorsa.

Ama fanların yönünü çevirmen lazım. Kasa seçerken üstü geniş kasa almak önemli, ben de hataya düştüm o konuda, şu an Arctic 360 alıp takarsam ucu ucuna sığıyor sanırım, o da 1 mm ile :D

Ne yapayım sence tam uyacak 240 alabilirim MSI MAG Liquid veya Thermalright frozen falan. Ya da Artics alayım risk alalım🤣

Ne yapayım sence tam uyacak 240 alabilirim MSI MAG Liquid veya Thermalright frozen falan. Ya da Artics alayım risk alalım🤣
Arctic al, sıkıntı olursa iade et. Hepsiburada kendisi 240 mm satıyor, üstten zorla, sığmazsa öne tak bence. Ben olsam öyle yapardım. Dışarı üfletmek istersen diğer fanları içeri üflet, ya da radyatörün fanları ters çevir, öne takarsan geçerli bu durum sadece. Senin kararın, aman aman fark olmaz, soğutur her türlü, dediğim oryantasyonları yap ama fan için öne takarsan. Ya radyatör fanları ters çevir montele, ya da üst ve arka egzoz ters çevir. İçeri hava alan fan olması lazım, diğer türlü hava hapsolur.

Arctic al, sıkıntı olursa iade et. Hepsiburada kendisi 240 mm satıyor, üstten zorla, sığmazsa öne tak bence. Ben olsam öyle yapardım. Dışarı üfletmek istersen diğer fanları içeri üflet, ya da radyatörün fanları ters çevir, öne takarsan geçerli bu durum sadece. Senin kararın aman aman fark olmaz, soğutur her türlü, dediğim oryantasyonları yap ama fan için öne takarsan. Ya radyatör fanları ters çevir montele, ya da üst ve arka egzoz ters çevir. İçeri hava alan fan olması lazım, diğer türlü hava hapsolur.

Kurtarmaz gibi heyecan aramaya gerek yok ne yapayım sence? Az kaldı yani sıvı soğutmadan vazgeçip anakart değişeceğim bu fanla kullanacağım sonra da 🤣

Dosya Ekleri

• IMG_8002.webp
    IMG_8002.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 31
Kurtarmaz gibi heyecan aramaya gerek yok ne yapayım sence? Az kaldı yani sıvı soğutmadan vazgeçip anakart değişeceğim bu fanla kullanacağım sonra da 🤣
240'lık alacağın için sağa sola çekme imkanın var, bir şekilde kitabına uydurursun, başaracağını düşünüyorum. Sitesinden baktın mı, radyatör + fan kalınlık 37+25 tarzı bir şey miydi tam hatırlayamadım, 60 mm gibi düşünebilirsin kalınlığı yani yüksekliği diyelim, yukarıdan aşağıya bu şekilde. En sağa ya da en sola çekme şansın var 240'lık alacağın için, belki kurtarır.

VRM fan oluşu sebebiyle, giriş seviye kart kullanacağın için her türlü iş görür. Tek kablo üstünden CPU fan kısmına bağlayıp geçersin, mATX anakartlarda 3 ayrı kablo kullanmak saçma olur, zaten pump_fan girişi de yok bu kartlarda, ek olarak senin kartta argb girişi de yok sanırım, galahad alırsan rgb kullanamayabilirsin. Giriş seviye kartlara argb header koymuyorlar diye biliyorum. @loewry

Hepsiburada kendisinden alırsan mağdur etmezler, ben denk gelmedim. En kötü ihtimalle öne takardım, VRM fan olması işime yarayacağı için bunu tercih ederdim, kişisel tercih yani. En F/P soğutucu zaten piyasadaki.

240'lık alacağın için sağa sola çekme imkanın var, bir şekilde kitabına uydurursun, başaracağını düşünüyorum. Sitesinden baktın mı, radyatör + fan kalınlık 37+25 tarzı bir şey miydi tam hatırlayamadım, 60 mm gibi düşünebilirsin kalınlığı yani yüksekliği diyelim, yukarıdan aşağıya bu şekilde. En sağa ya da en sola çekme şansın var 240'lık alacağın için, belki kurtarır.

VRM fan oluşu sebebiyle, giriş seviye kart kullanacağın için her türlü iş görür. Tek kablo üstünden CPU fan kısmına bağlayıp geçersin, mATX anakartlarda 3 ayrı kablo kullanmak saçma olur, zaten pump_fan girişi de yok bu kartlarda, ek olarak senin kartta ARGB girişi de yok sanırım, galahad alırsan RGB kullanamayabilirsin. Giriş seviye kartlara ARGB header koymuyorlar diye biliyorum. @loewry

Benim kasanın üst kısmında sağ sola çekemem hocam çünkü zaten 240mm destekliyor🤣 RAM orta kısmında kaldığı için bayağı zor Artics Liquid harici marka önerin var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_7996.webp
    IMG_7996.webp
    241,4 KB · Görüntüleme: 30
Benim kasanın üst kısmında sağ sola çekemem hocam çünkü zaten 240mm destekliyor🤣 RAM orta kısmında kaldığı için bayağı zor Artics Liquid harici marka önerin var mı?
Valla RAM'ı sök ya, soğutucu daha önemli, ne diyeyim :D Benim kasada da bu mevzu var, anakart heatsink'lere çarpıyor, sinir oluyorum. Hava soğutucu al o zaman istersen, Thermalright Phantom Spirit Evo sürümü iyidir, kasana sığıyor mu bak yine yüksekliği, ya da daha ucuza SE modeli mevcut, small edition diye geçiyor sanırım bu. Bir tık daha ufağı. @loewry

VRM fan oluşu sebebiyle, giriş seviye kart kullanacağın için her türlü iş görür. Tek kablo üstünden CPU fan kısmına bağlayıp geçersin, mATX anakartlarda 3 ayrı kablo kullanmak saçma olur, zaten pump_fan girişi de yok bu kartlarda, ek olarak senin kartta ARGB girişi de yok sanırım, galahad alırsan RGB kullanamayabilirsin. Giriş seviye kartlara ARGB header koymuyorlar diye biliyorum. @loewry

Hepsiburada kendisinden alırsan mağdur etmezler, ben denk gelmedim. En kötü ihtimalle öne takardım, VRM fan olması işime yarayacağı için bunu tercih ederdim, kişisel tercih yani. En F/P soğutucu zaten piyasadaki.

Sende alayim mi sıvı soğutma? Şu anda Valorant'ta vb 70-75 derece kurtarıyor. Anakartta alabilirim bu paraya 3-4K daha ekleyip 8K ya falan.

Vallahi RAM'ı sök ya, soğutucu daha önemli, ne diyeyim :D benim kasada da bu mevzu var, anakart Heatsink'lere çarpıyor, sinir oluyorum. Hava soğutucu al o zaman istersen, Thermalright Phantom spirit EVO sürümü iyidir, kasana sığıyor mu bak yine yüksekliği, ya da daha ucuza SE modeli mevcut, small Edition diye geçiyor sanırım bu. Bir tık daha ufağı. @loewry

Kule tipi alasım yok en azından Thermalright falan alırım 240mm.