Daha da kötü :/ İkisi farklı olabilir mevcut olanlardan. CPU-Z SPD paylaşır mısınız?
1 ve 3 eskiden aktarma 2 ve 4 yeni aldıklarım.
@Recep Baltaş
1303 BIOS güncellemesinden sonra da durum değişmedi. Kapasitesiye 128 GB 6000 MHz hızında çalıştıramıyorum. 4800 MHz'de çalıştığını görüntüledim.
YouTube'da bir videoya denk geldim
Bu videoda 4 slotta dolu ve 6000 MHz hızında çalıştırdığını söylüyor. Sistemin detayına hakim değilim tabii ama görüntülerden gördüğüm kadarıyla 4x8 GB yapmış olarak görüyorum.
Benim anakart ve işlemci ile 2 tane video var YouTube'da. Ben ilk videodaki adamın yaptıklarını yaparak ilerlediğimde 2 slot 6000 MHz hızında açmayı başardım ama 4 slot olunca 3600 MHz'de çalıştırabiliyorum. 4800 MHz'i denemedim ama default BIOS'da sadece 4800 MHz'de çalıştır dediğim 4 slot şekilde 4800 MHz çalıştığını gördüm.
1.
2.
@Recep Baltaş birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.
1. RAM'lerimin hepsini aynı mı?
2. İlk videodaki ayarlar bana sıkıntı yaşatır mı? (Ayarları resim olarak yüklüyorum sizin vaktinizi fazla almamak adına sadece o videodaki DRAM timing ayarlarını yapmadım sonradan değiştirdi mi bilmiyorum ama oda zaten Memory Presets'dan yüklediğini söylüyor.)
3. İki videodan hangisini yapmamı önerirsiniz?
BIOS'tan çok anlamıyorum ama verdiğim paranın hakkını da sonuna kadar almak istiyorum. Şu an RAM kapasitesine Ultra şekilde ihtiyacım yok ama ilerleyen dönemde ihtiyacım olabilir. Şu an 2 slot 6000 MHz hızında devam ediyorum. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
Not: Forumda yayımlamak şartıyla birebir iletişime de geçebiliriz müsaitliğinizde.
Bir yorumunuz var mı
@Recep Baltaş? ASUS ile iletişime geçtim dün dönüş yaparlarsa onu da buraya yazacağım.