claren stamp

Gelişen
Çoğu anakartlarda gördüğüm (marka)-A620M-E veya (marka)-B650 tarzındaki harfler neyi temsil ediyor Z X olanlarınıda gördüm açıklayabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
A serisi anakartlarda OC yapamazsın. Sıralama yapacaksak x>b>a olur fakat orta üst düzey b serisi giriş seviye X serisinden daha iyi olur. Model önemli.

APU işlemciler ve birkaç istisna durumda OC yapılabiliyor AMD kanadında mesela. Direkt A demek doğru olmaz...

Peki güçlü bir işlemci alsak a serisi alsak bir şey olur mu veya a serisinde RAM'lerin MHz'ini vs ayarlayabiliyor muyuz?

Model bazında konuşmak daha iyi olacaktır. Bütçenize göre her şey. Çok fazla genelleme yapmaya gerek yok.

Ryzen 7 9700X işlemci olarak bunu düşünüyorum anakart arayışındayım.

Bütçe?

Son düzenleyen: Moderatör:
APU işlemciler ve birkaç istisna durumda OC yapılabiliyor AMD kanadında mesela. Direkt A demek doğru olmaz...

Model bazında konuşmak daha iyi olacaktır. Bütçenize göre her şey. Çok fazla genelleme yapmaya gerek yok.

Bütçe?
5k yeterli olur mu anakart icin pek bilgim yok o yuzden ne kadar bütçe ayarlamalıyım bilmiyorum

5k yeterli olur mu anakart icin pek bilgim yok o yuzden ne kadar bütçe ayarlamalıyım bilmiyorum
Bu biraz da sizin isteklerinize kalmış bir şey. Sadece oyun oynayacaksanız mesela 5K bütçede 9700X için B650M-R yeterli olacaktır. 2 tane M2 slotu gibi bana göre ileride kesinlikle gerekli olacak bir özelliğe de sahip. Düşük bütçede tercih edilmesi en mantıklı anakartlardan.

Bu biraz da sizin isteklerinize kalmış bir şey. Sadece oyun oynayacaksanız mesela 5K bütçede 9700X için B650M-R yeterli olacaktır. 2 tane M2 slotu gibi bana göre ileride kesinlikle gerekli olacak bir özelliğe de sahip. Düşük bütçede tercih edilmesi en mantıklı anakartlardan.
mhz ın yanındaki OC neyi ifade ediyor dediginiz gibi işlemciye overclock yapmaya mı ?