A-die SR 2x16 GB RAM için timing ayarı tavsiyesi

Abi fan sadece ses değil, titreşim de yapıyor. Aparatı dokununca kesiyor. Dayanılacak bir ses değil gerçekten.
Gri ekranı sadece VT3 değil, şu an RTP testinde de yapıyor. 10 sn sürüyor ve tekrar ekran geliyor. Nisan'da yaptığımızda da olmuştu bu. Sadece testte.
VSOC 1.20V yapıp VT3'ten önce RTP testine soktum yine.
Kaç dakika kalsın RTP'de?

Kafana göre takıl, amaç stabilite test etmek. VSOC 1.2 stabilse daha iyi olur. 1.25 şart değil. Ekran gidip gelme yapmaması lazım normalde, Windows ile alakalı da olabilir. Test anında RAM Allocation mantığında Windows'a RAM kalmıyor, belki ondan ama kendim ya da yakın çevrede denk gelmedim diyeyim.

VDDG 1050 bırakabilirsin bir de, belki FCLK kaynaklı diyeceğim de o da genelde ses problemleri yapar, ekran gidip gelme hiç denk gelmedim.

Bilemedim ya. RAM fanları biraz kısayım dedim titreşimi kesmek için. 50 dereceyi gördü.
7. dakikada hata verdi abi.

Bilemedim ya. RAM fanları biraz kısayım dedim titreşimi kesmek için. 50 dereceyi gördü.
7. dakikada hata verdi abi.

Anladım, o halde sende VSOC 1.25, VDDG'ler 1050 kalacak. Bir de öyle dene. İstersen bu ekran gidip gelme için Burst 8X-8X ve Bias Auto yapıp dene bir de. @ahmetmelihalemdar Bence Windows ile alakalı ama sende.

VSOC 1.20 yaramadı bize abi
Vddgler 1.0 da sanırım abi.
Son yaptığımız ayarlarda biraz deneyelim mi abi?

VSOC 1.20 yaramadı bize abi
Vddgler 1.0 da sanırım abi.
Son yaptığımız ayarlarda biraz deneyelim mi abi.

VSOC 1.25, VDDG CCD ve IOD 1050 bırak. Sonrasında oyunlara girip dene istersen, test işi yarına kalabilir. 1.25 VSOC zaten stabil sende, 1050 VDDG test etmeye gerek yok. VT3'teki sıkıntı programı düzgün ayarlamadığın için bence oldu, çıktı takibi için o önemli. Ekran gidip gelme saçmalık ama, onu söyleyim. Sanal bellek açık mı sende?

Açık ama ayrılan düşük mü kalmış acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende böyle Auto'su, ellemedim. Sanal bellek kapatınca ama test araçlarında ya da birtakım oyunlarda sorun çıktığı oluyor.

Eki Görüntüle 263245

Manuel olarak arttırdım abi. VSOC 1.25 V, Vddg'leri 1.05 v yaptım.
Fanın RPM'i sabitledim, tekrar rtp ye soktum. Sıcaklıklar ne kadar fark edecek bakalım.
Abi müthiş bir titreşim var. Soğutma aparatını tutunca sesi kesiyor. Sadece sag tarafta 2 vida ile tutuyor. Sol taraf boş. O da ses yapıyor.

Onu bir şekilde sabitlemen lazım, fan ile ya da kullandığın platformla alakalı. Sonrasında ilgilenirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…