Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selam! 17 yaşındayım ve A1 ehliyet için başvuru yaptım. 2 gün sonra e-sınavım var. İlk gün ilk yardım dersi, ertesi gün de yine ilk yardım dersi olacak. Merak ettiğim şey şu, bu dersler kaç sorudan oluşuyor ve geçmek için kaç doğru yapmam gerekiyor? İnternette araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. İlk kez ehliyet alacağım için biraz heyecanlıyım. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam soru sayısı olarak bilmiyorum ama zaten sınavda sadece ilk yardım sorulmuyor. Toplam 50 soru olarak ilk yardım, trafik bilgisi, trafik adabı, motor ve araç bilgisi ve soruları yer alır.
Geçer not almak için en az 35 soruyu doğru cevaplamak gerekir.

İnternetteki bilgilere göre: 23 Trafik ve Çevre Bilgisi, 12 İlk Yardım Bilgisi, 9 Motor ve Araç Tekniği Bilgisi ve 6 Trafik Adabı sorusu.
Tam soru sayısı olarak bilmiyorum ama zaten sınavda sadece ilk yardım sorulmuyor. Toplam 50 soru olarak ilk yardım, trafik bilgisi, trafik adabı, motor ve araç bilgisi ve soruları yer alır.

İnternetteki bilgilere göre: 23 Trafik ve Çevre Bilgisi, 12 İlk Yardım Bilgisi, 9 Motor ve Araç Tekniği Bilgisi ve 6 Trafik Adabı sorusu.

Çözüm
Selam! 17 yaşındayım ve A1 ehliyet için başvuru yaptım. 2 gün sonra e-sınavım var. İlk gün ilk yardım dersi, ertesi gün de yine ilk yardım dersi olacak. Merak ettiğim şey şu, bu dersler kaç sorudan oluşuyor ve geçmek için kaç doğru yapmam gerekiyor? İnternette araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. İlk kez ehliyet alacağım için biraz heyecanlıyım. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim!

A1 ehliyet sınavında ilk yardım dersi toplam 12 sorudan oluşuyor sınavın genelinde ise 50 soru var ve bu sorulardan en az 35'ini doğru yanıtlaman gerek her soru 2 puan bu da toplamda 100 puan üzerinden en az 70 puan alman gerektiği anlamına gelir. Kanama veya bayılma gibi acil durumlarda yapılması gereken ilk müdahaleler gibi konulara kitapdan iyi çalışman lazım araba ehliyetinde de aynı sorular soruluyor.

Anladım hocam fakat trafik adabı dersini eklememişler listeye yine 50 sorudan mı oluşacak?

1757338351529.webp

Anladım hocam fakat trafik adabı dersini eklememişler listeye yine 50 sorudan mı oluşacak?

Eki Görüntüle 183245

Zaten ahım şahım zor bir şey değil trafik adabı, trafik ve çevre içinde işlerler. Yarım ders vermişti benim kurs.

Türkiye trafiğinde olmayan hoşgörü, yol verme, hatanı kabul etme gibi şeylerden bahsediyorlar. Sınava gitmeden trafiğin sıkışık olduğu bir yere git gözlemle neler yapılmıyorsa sınavda onları işaretle yeter.

Evet 50 soru. Zaten trafik adabı soruları ehliyeti olmayan herhangi bir insanın bile cevaplayabileceği sorular.
Anladım hocam teşekkür ederim. Bide ilk yardım ve diğer sınav soruları için çalışabileceğim bir kaynak var mı chatgpt ile pratik yapıyorum son 2 3 gündür ama ne kadar mantıklı bilemedim.