Ademsh

Çalışkan
  • Anakart: A320M S2H
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X
  • Ekran Kartı: RTX 2060
  • İşletim Sistemi: Windows 11
  • Bellek: HyperX DDR4 2133MHz 2x8 16 GB
Merhaba. Sistemi yeniledim. Önceki sistemim i7 6700K'dı ve sadece anakart ve işlemci değiştirdim. Güzelce kurdum Windows 11, sistem kurulduktan sonra tarayıcı girince "MEMORY_MANAGEMENT" hatası aldım. Bunu birkaç kere daha aldım.

RAM'leri test yaptım hiçbir şey çıkmadı. Her neyse birkaç denemeden sonra bilgisayar düzgün çalışmaya başladı. Oyun kurdum oyun oynadım 5 saat falan açık kaldı tarayıcıda da gezindim bir sorunla karşılaşmadım ama oyundan çıktıktan sonra yine aynı hatayı aldım. 25dk sonra "memory_corruption" hatası da aldım. Mindump dosyalarına baktım hepsi nerdese RAM'i gösteriyor ve birkaç farklı hata daha aldım "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA".

Anlamadığım bellekler sorunlu ise neden oyun falan oynayabiliyorum? RAM'leri Memtest64 ile 15GB kullandırdım bir şey olmadı neden kaynaklı bu?

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION win32kbase.sys diğer hata bu şekildeydi driverdan kaynaklı gözüküyor bu da.

Not: Mindump dosyalarını alamıyorum suanlık ve atmasını bilmiyorum tam olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu an 7 saattir açık oyundan oyuna geçiyorum bir şey yok gibi.
Ek not: Mem86 testi yapmadan önce bir bellekleri sildim kolanya ile düzgünce lekeler vardı bir tanesinde onu sildim öyle taktım.
Yani şu anlık sorun yok gibi ama belli olmaz dün de 6 saat çalıştıktan sonra verdi mavi ekran.

Bana bellekler sorunlu gibi geldi.

Umarım, anakart falan değişmek istemiyorum şu an.

Sonuçları paylaşacağım yarın deneyip.

Tünaydın RAM'leri tek tek denedim ve bir tanesinde mavi ekran yedim diğerinde yemedim
Memtest64 çalıştırdığımda biraz farklılık fark ettim RAM'in 1 tanesinde (mavi ekran vermeyende) 10 saniyeden kısa sürüp bitiyor test ve sorun bulunamadı diyor ama diğerinde test uzun sürüyor ve ben kapatıyorum testi bu neden kaynaklı oluyor?

Şu an 7 saattir açık oyundan oyuna geçiyorum bir şey yok gibi.
Ek not: Mem86 testi yapmadan önce bir bellekleri sildim kolanya ile düzgünce lekeler vardı bir tanesinde onu sildim öyle taktım.
Yani şu anlık sorun yok gibi ama belli olmaz dün de 6 saat çalıştıktan sonra verdi mavi ekran.

Umarım, anakart falan değişmek istemiyorum şu an.

Sonuçları paylaşacağım yarın deneyip.

Tünaydın RAM'leri tek tek denedim ve bir tanesinde mavi ekran yedim diğerinde yemedim
Memtest64 çalıştırdığımda biraz farklılık fark ettim RAM'in 1 tanesinde (mavi ekran vermeyende) 10 saniyeden kısa sürüp bitiyor test ve sorun bulunamadı diyor ama diğerinde test uzun sürüyor ve ben kapatıyorum testi bu neden kaynaklı oluyor?

Ayrıca ikisi yine çalışıyor tek olsa da ama bir tanesi siteleri gezerken 5dk sonra mavi ekran verdi

Son düzenleme: