Rehber ABAG | Hazır sistem parça kataloğu yayında

Telefonunu Çıkra 95

Üstün
Makaleler
10

Merhabalar.

Hazır sistemlerde kullanılan parçalar bazen belirsiz veya karışık olabiliyor.
Bu katalogda hazır sistemlerde kullanılan parçaları ayıkladım. Bu sayede hazır sistemlerdeki parçaları araştırma aşamanız daha hızlanacak.
Özellikle PSU ve kasa + PSU bundle'larında çok pratik olduğunu düşünüyorum.​

Bu rehber, ileride yapacağım "Hazır sistem parçaları değerlendirme kılavuzu"nun ufak bir parçası.

O rehberde, katalogda gördüğünüz tüm parçaların özelliklerini vb. yazıp değerlendireceğim.
Yapması çok uzun süreceği için işinize yarayacağını düşündüğüm kısmı erkenden paylaşıyorum. (Bir tık dayanamadım)
Şu anki hali devede kulak kaldı, öyle söyleyeyim.

İleride karşılaşacağınız şey aşağı yukarı şu olacak

Topluluk Geri Bildirimleri (CR)
Adından da anlayabileceğiniz gibi liste yayımlandıktan sonra hatalarım/eksiklerim konusunda dayanağa oturtulmuş geri bildirim (feedback) verenleri yazacağım kısım.
Aksi iddia edilmediği sürece SS ve forum profil bağlantınız burada olacak.

İlerleyen günlerde birkaç forumda daha yayınlayacağım. Main hub burası ama

@Caner Uncu ve @Yusuf7878'e database'leri için, @Şişman Adam'a yasal süreç için teşekkür ederim.
İyi sosyaller.​

Eline sağlık fok balığı adam.

@Telefonunu Çıkra, Bu arada senin gerçek isim kabak gibi belli oluyor onu diyeyim. Google Sheets'in saçma özelliği.

OEM Tier List tadında bir şey yani. Yazılım/script bilgin varsa fetchleyip direkt indexlemen daha pratik olur. Birçok kişinin işine yarayacaktır, eline sağlık.

OEM Tier List tadında bir şey yani. Yazılım/script bilgin varsa fetchleyip direkt indexlemen daha pratik olur. Birçok kişinin işine yarayacaktır, eline sağlık.
Hiç yazılım ve otomasyon bilgim yok hocam.
Olsa bile 2. rehberde manual olarak tier vermem ve spec'leri bulmam gerek.

O zaman buna ayıracağın vakti değerlendirmeni tavsiye ederim. Bir laptop, bir bilgisayar vb. parça alacak kişi değerlendirme/karşılaştırma için yapay zekaya danışabilir. Yapay zekada ortalama 3 dakika ile bir yanıt elde edilecek iken, sen kategoriye bölüp tek tek parçaları eklemek için bilinmeyen vakit harcayacaksın. Burada da bitmiyor, güncel tutma ve geri dönüşler de ekleniyor. İsteğinin farkındayım, bunu daha yapıcı veya mantıklı hale getirebilirsin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…