Evet arkadaşlar ABD filoyu gönderdi. İran ters yapmaya devam ederse önümüzdeki birkaç hafta içinde İran diye bir yer kalmayabilir. Çok konuşulacak şey var arkasında kim durur? Kim destek verir? Gibi ama benim tartışmak istediğim diyelim ki İran'a saldırdı ve işgal etti. Bunun bize etkisi sizce nasıl olur?
En başta bize etkisi potansiyel kitlesel göç tehlikesi olur eğer böyle bir olay olacak(sa). Gecmisten ders alinmis olacak ki sinirla ilgili bazi haberler medyada dolaniyor, temennimiz dogru olmasi.
Ama ben pek imkan vermiyorum böyle bir saldirinin olacağına.
Suriye iç savaşında gördük ne olduğunu. 10 milyon mülteci garanti olur. Mahvoluruz bu sefer. Bir de onlara Avrupa Birliği katkılarıyla memurluk verilir, biz de eşek gibi KPSS'ye çalışıp kayıt parası ödediğimizle kalırız. Yazık olur bize. Bu olay en çok bizi vurur. İran'ın saldırıya uğraması demek dolaylı yoldan bize saldırı olmuş olur. Ekonomik ve sosyal açıdan.
Suriye ile İran şartlarının aynı olmamasını geçtim savaştan kaçan bir millet ve savaşta yenilmiş bir millet en önemlisi Suriye'den gelenler Sünni İran'dakiler Şii bu yüzden bence Suriye'deki mülteci akımı gibi bir olay olmayabilir. Olay dinen de sıkıntılı Sünni tarafa daha yakınız.
Tum Orta Dogu, ABD'nin eline gecmis olur. Misir, Suriye, Irak, Korfez ulkeleri derken son kale Iran'di. Biz zaten ABD'nin kuklasiyiz. Yarin bir gun bu kuklaligi reddetmeye kalkarsak da maalesef Akdeniz'de ABD ucak gemileri biter.
Suriye ile İran şartlarının aynı olmamasını geçtim savaştan kaçan bir millet ve savaşta yenilmiş bir millet en önemlisi Suriye'den gelenler Sünni İran'dakiler Şii bu yüzden bence Suriye'deki mülteci akımı gibi bir olay olmayabilir. Olay dinen de sıkıntılı Sünni tarafa daha yakınız.