Öküz

Uzman
Evet arkadaşlar ABD filoyu gönderdi. İran ters yapmaya devam ederse önümüzdeki birkaç hafta içinde İran diye bir yer kalmayabilir. Çok konuşulacak şey var arkasında kim durur? Kim destek verir? Gibi ama benim tartışmak istediğim diyelim ki İran'a saldırdı ve işgal etti. Bunun bize etkisi sizce nasıl olur?

irn.webp

irn2.webp

Suriye iç savaşında gördük ne olduğunu. 10 milyon mülteci garanti olur. Mahvoluruz bu sefer. Bir de onlara Avrupa Birliği katkılarıyla memurluk verilir, biz de eşek gibi KPSS'ye çalışıp kayıt parası ödediğimizle kalırız. Yazık olur bize. Bu olay en çok bizi vurur. İran'ın saldırıya uğraması demek dolaylı yoldan bize saldırı olmuş olur. Ekonomik ve sosyal açıdan. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
En başta bize etkisi potansiyel kitlesel göç tehlikesi olur
Suriye ic savasinda gorduk ne oldugunu. 10 milyon multeci garanti olur. Mahvoluruz bu sefer.
Öküz gibi mülteci gelir, 1974 Harekatı'ndaki ambargoyu mumla ararız.
Suriye ile İran şartlarının aynı olmamasını geçtim savaştan kaçan bir millet ve savaşta yenilmiş bir millet en önemlisi Suriye'den gelenler Sünni İran'dakiler Şii bu yüzden bence Suriye'deki mülteci akımı gibi bir olay olmayabilir. Olay dinen de sıkıntılı Sünni tarafa daha yakınız.
Bu nasıl bir yorumdur be kral?

Tum Orta Dogu, ABD'nin eline gecmis olur. Misir, Suriye, Irak, Korfez ulkeleri derken son kale Iran'di. Biz zaten ABD'nin kuklasiyiz. Yarin bir gun bu kuklaligi reddetmeye kalkarsak da maalesef Akdeniz'de ABD ucak gemileri biter.

Acem'ler Arap'lara göre biraz daha akıllıdır.

Şaka bi yana, Eğer dediğiniz gibi bir olay olursa, ben bu ülkenin bir göç dalgasını daha kaldıracağını düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Suriye ile İran şartlarının aynı olmamasını geçtim savaştan kaçan bir millet ve savaşta yenilmiş bir millet en önemlisi Suriye'den gelenler Sünni İran'dakiler Şii bu yüzden bence Suriye'deki mülteci akımı gibi bir olay olmayabilir. Olay dinen de sıkıntılı Sünni tarafa daha yakınız.

Bu nasıl bir yorumdur be kral?
Iran'li biriyle hic konustun mu? Iran halki rejimden nefret ediyor hicbiri ulkesi icin savasmayacak. Mezhepsel olarak yaklasman asiri sacma. Sanirim tarikat yurtlarinda buyudun direk mezhepsel yaklasimda bulunmak garip.