Makaleler
5
ABDli-genclerin-30u-her-gun-chatbotlarla-etkilesiyor.jpg

Pew Research Center’ın 9 Aralık 2025 tarihli anketi, ABD’de 13–17 yaş grubunun yapay zekâ sohbet botlarını günlük rutine kattığını söylüyor: Gençlerin yaklaşık üçte biri her gün bir chatbot kullanıyor. Genel internet kullanımı da hâlâ çok yoğun; gençlerin %97’si her gün çevrimiçi ve “neredeyse sürekli” çevrimiçi olduğunu söyleyenlerin oranı %40. Bu oran geçen yıla göre biraz…

Devamını Oku: ABD’li Gençlerin %30’u Her Gün Yapay Zekâ Sohbet Botu Kullanıyor
Kaynak: Techolay

Yapay zekayı bir insan olarak görmediğim için sohbet etmeyi saçma buluyorum. Kendimi kandırma konusunda sıfırım.
Valla ben de saçma buluyor ve anlamıyorum. Nasıl bir boşluk içerisindeler ki bilgisayar ile derinlemesine sohbet halindeler. En başta yapay zekaların hepsi samimiyetsiz ve dürüst değiller. Ne duygularını anlayabilir ne de iyi tavsiye verebilir. Gerçek dünya insan ilişkileriyle kendilerini eğittikleri internet forumlarındaki sohbetler aynı değiller.

İş ver yapsın, sohbet etmeye gerek yok.

Valla ben de saçma buluyor ve anlamıyorum. Nasıl bir boşluk içerisindeler ki bilgisayar ile derinlemesine sohbet halindeler. En başta yapay zekaların hepsi samimiyetsiz ve dürüst değiller. Ne duygularını anlayabilir ne de iyi tavsiye verebilir. Gerçek dünya insan ilişkileriyle kendilerini eğittikleri internet forumlarındaki sohbetler aynı değiller.

İş ver yapsın, sohbet etmeye gerek yok.
Detroitvari robotlar çıkarsa o zaman bu konuyu ciddice tartışabiliriz bence.